Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft létrehozná az információit féltők rémálmát ( új operációs rendszer a láthatáron )

2019. június 04. - GABOR2

A Windows 10-re annó azt mondták, hogy az utolsó Windows lesz, de hahá ettől még lesz új operációs rendszer a Microsofttól gotcha; és akkor nézzünk csak vissza a Windows 10 létrejöttének körülményeire.

A Windows 10 nagyon hirtelen robbant be és rendkívül agresszíven nyomatták, hogy átváltsanak az emberek és olyan forradalminak mondták, hogy a 9-es számot ki is hagyják. Nyilván a Win8 bukása is hozzájárult az új rendszer gyors létrejöttéhez, de szerintem a fő ok máshonnan jött... Snowdentől.

Ő felkavarata a vizet és felhívta a figyelmet arra, hogy nincs biztonságban az adatunk a nagy techcégeknél, úgyhogy az első felhős Win bukása után kellett gyorsan egy másik mindenáron... kellett mindenáron egy új operációs rendszer ami annyi adatot szerez meg a felhasználókról amennyit csak tud. Még mielött az emberek túlságosan igényelnék a biztonságot.

És a Windows 10 gyűjtögeti is szépen, sőt nem sokkal később pl. a Win7-et is valamennyire ilyenné tették több frissítéssel.

Viszont a Windows 10 máig egy összetákolt hibákkal teli vacakság lett és hiába telnek az évek, a stabilitás és a szuper feature-ök sehol. Tényleg, máig nem jöttek meg azok a dolgok amitől azt mondhatnád, hogy igen, ezért kellett a 9-es számot kihagyni. Kivéve persze mondjuk a sohase látott kémkedés és hogy soha ilyen sok fontos dolgot nem döntettek el a felhasználó helyett ( pl. kötelező frissítés ).

Az amerikai hírszerzés igazgatója mérgelődött is, hogy Snowden szerinte 7 évvel felpörgette az eseményeket úgyhogy sietve, sok hamis igérettel összerakták nekünk a Windows 10-et.

"James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (Director of National Intelligence). A tömeges megfigyelési módszerek és a rendszerszintű jogsértések megszellőztetője, az egykori NSA alkalmazott Snowden tehet róla, hogy a gyerekcipőben járó kereskedelmi titkosítás piaca felpörgött és hét évvel előrébb jár, mint kéne – erről Clapper egy sajtóreggelin beszélt múlt héten."

"Az Intercept munkatársa kérdezett rá, hogy ez most jó, vagy rossz dolog-e annak a fényében, hogy az emberek hatékonyabban képesek védekezni a szoftverekbe behatolni próbáló hackerek ellen. Clapper az ilyen jellegű kérdéseknél megszokott őszinteséggel válaszolt: „a mi szempontunkból, ez nem... ez nem egy jó dolog”. "

Nyilván nem csak a titkosítás pörgött fel, hanem az emberek is ébredeznek pl. kevesebb mint 7 évvel Snowden után már jobban féltik az adatikat a techcégektől mint a hackerektől. Meg mi ez... meg van a terv, hogy hol "kéne" járnia a dolgoknak, ezért azt hitték, hogy van még hét évük olyan irányba vinni a dolgokat, hogy ha fel is ébrendnek az emberek ne legyen visszaút.

Az, hogy a Microsoft már nem tudom mióta nem tudott úgy kiadni frissítést, hogy ne okozna millióknak nagy bajokat persze a kvótás, divers vállalati politika miatt is van, amiről nemrég tálalt ki egy női manager, hogy mennyire káros a cégnek.

A Windows 10 egy hirtelen kiadott tákolmány volt, a folyamatos frissítési botrányok miatt meg az emberek nem is karnak frissíteni... pedig annó emlékszem amikor jött egy nagyobb Windows frissítés rengetegen egyből töltötték le, és ment a hatalmas forgalom a fórumokon róla; mostmár viszont a Microsoftnál is látják, hogy az egész Win 10 egy nagy kalap...

"Ettől a hírtől nem túl boldogok a Microsoftnál"

"Bár a Microsoft egy olyan operációs rendszerként képzelte el a Windows 10-et, amelyik mindig naprakész, a felhasználók elég renitensek ebből a szempontból."

"Az AdDuplex folyamatosan figyelemmel kíséri a különböző Windows 10 verziók elterjedtségét, és a legfrissebb adataik szerint a mostani májusi frissítés (1903) egyelőre csak a gépek 1,4 százalékán fut. Persze ez az update csak nemrégiben jelent meg, ráadásul a Microsoft blokkolja a frissítéssel összeegyeztethetetlen rendszereket. Arra viszont már nincs ilyen jó magyarázat, hogy a tavaly októberi frissítés (1809) miért fut csupán a gépek 31,3 százalékán."

"Az AdDuplex adatai szerint a Windows 10-et használók többsége (több mint 60 százaléka) még mindig a tavaly áprilisi frissítéssel használja rendszerét, azaz – jegyzi meg a Betanews – a felhasználók inkább a stabilitást részesítik előnyben, amit egyébként a Windows 7 tartós népszerűsége is jelez."

Szóval itt is jön az új Windows ezt már szép nyugisan csinálták az elejétől, azt tartva szemelőtt, hogy ez legyen a tökéletes kém.

"Új, modern operációs rendszert jelentett be a Microsoft"

"Így például az új rendszerre a frissítések olyan módon töltődhetnek majd le és települhetnek fel, hogy ez nem fogja igényelni annak újraindítását, mesterséges intelligencia fogja barátságosabbá tenni használatát, és folyamatosan kapcsolatban fog majd állni az internettel és a felhős szolgáltatásokkal is. Ezen kívül állítólag tökéletesen fog illeszkedni az őt futtató eszköz sajátosságaihoz."

Úgyhogy mindenkinek aki ezt el akarja kerülni ajánlom...

Persze ez se véd meg mindentől, csak sokkal jobb lesz a helyzeted a hackerekkel szemben. ( a titkosszolgálatoktól persze ez se véd meg. )

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr814878120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása