Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Furcsa "világpiaci" hatások a magyar piacra...

2024. február 19. - GABOR2

Csak röviden... A legutóbbi Varga vs Matolcsy-ban megírtam, hogy az történt, hogy bezuhant a világpiacon az olaj ára és a magyar újságírás valósággal elkezdett vajúdni, hogy igen, hatalmas árcsökkenés történt, de áááá... megjelenjen-e ez a magyar árképzésben, vajon hatni fog-e majd a magyar árakra. Nem, biztos, nem biztos, talán...

Spolier... nem hatott.

Viszont, most volt egy fordított eset, nőttek az árak:

"A szerdai drágulást követően pénteken ismét mindkét finomított olajtermék esetében jelentős drágulásra kell számítani a hazai benzinkutakon. A meredek emelkedés hátterében elsősorban az áll, hogy a múlt héten megugrott az olajár a közel-keleti helyzet fokozódása miatt, de a dollár erősödése is a hazai olajtermékek drágulásának irányába hatott. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mostanában látott áremelkedés kapcsán jelezte: túl drága a magyar benzin, de lát lehetőséget az árak kiigazítására."

Szóval látjátok, amikor emelkednie kell az áraknak, akkor nem kérdés, hogy vajon ennek hatnia kell a magyar árakra. Drágulás jöhet azonnal.

"Ez egyre durvább: október óta nem láttunk ilyet a benzinkutakon"

És miniszter is csak beszélni tud a csökkentésről, de tenni nem tesz semmit... Eddig legalábbis semmi se történt.

"Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mostanában látott áremelkedés kapcsán jelezte: túl drága a magyar benzin, de lát lehetőséget az árak kiigazítására."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5918329081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.02.19. 13:52:29

Ez azért van mert az üzemanyagok árának nagyobb része állami adó, ezért nem nagyon számít ha csökken a termelői ár.

GABOR2 2024.02.19. 16:31:00

@Madarász Henrik: Annak, ha valósággal "bezuhan" az ár... annak látszania kéne. Ugyanis akkor nagyon jelentősen csökken.
süti beállítások módosítása