Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Daráljuk a híreket, de azért némi kommentel...

2024. április 17. - GABOR2

Vannak hírek amik mellett nem mehetek el komment nélkül mégha darálom is őket:

"Meglepő: Ismét önálló Office csomagot fog kiadni a Microsoft"

A cikkíró szerint meglepő. Pedig egyszerűen az emberek csak nem fogadják el. Nem fogadják el, hogy csak azt az opciót nyomják a képükbe, hogy ugyanazért fizess örökkön örökké, miközben tudják nagyon jól, hogyan is volt eddig: egyszer fizettél és ennyi.

"A Microsoft hétfőn meglepő újságot közölt irodai szoftvercsomagja következő iterációjával kapcsolatban. Ezek szerint az Office 2024 alkalmazásai nem csak előfizetés keretében lesznek majd elérhetők, hanem a programcsomagot a vállalat a mondhatni klasszikus módon, egyszeri licencdíj ellenében is árusítja majd."

"A fejlemény azért meglepetés, mert két évvel ezelőtt a Microsoft még azt jelentette be, hogy megszüneti a különálló Office csomagok kiadását. A vállalat akkor azt közölte, hogy a többek között a Word, az Excel és a PowerPoint alkalmazásokból álló szoftvereket a jövőben kizárólag Microsoft 365 nevű előfizetése részeként teszi majd elérhetővé."

Aztán:

"Már olyan dolgok nevébe is AI-t rak a Samsung, amiknek köze sincs hozzá"

A cím elég jól kifejti a konkrét sztorit, de igazából ez így van mindennel... hisz még mindig nincs igazi AI, de igazából még ezen hamis-AI-kon kívül is van még egy hamis-AI szint, amikor AI-nak mondanak dolgokat amik korábban is léteztek, de eszük ágába se lett volna így nevezni őket, és mostmár van egy harmadik szint is talán: amikor lényegében egy totál egydimenziós technológiát is AI-nak neveznek:

"Ennek legújabb példája a "Samsung AI Inverter Compressor"-a, ami a vállalat 2024-es Bespoke hűtőiben kerül bevetésre, és ami lényegében az azokban a hűtőgáz összenyomásáért és keringetéséért felelős egyszerű mechanikus szerkezet. Bár a Samsung hosszan értekezik a korábban egyszerűen még csak Digital Inverter Compressor (Digitális Inverteres Kompresszor) néven emlegetett alkatrészről,valójában egy szóval sem említi, hogy abba bármilyen mesterséges intelligencia beépítésre került volna- annak ellenére, hogy a nevében ott az "AI" szókapcsolat."

Aztán... ha már AI:

"AI segítségével ellenőrzi a Microsoft a biztonságot"

"Kiterjeszti a Microsoft a Security Copilot elérhetőségét, továbbá használat alapú fizetésre térnek át."

A havi fizetést máris szabotálják az emberek, de amúgyis... mi ez? A Microsoft talán kezdje magán az ellenőrést:

Kérdezzék meg mit kell tenni orosz betörés ellen:

Orosz hackerek törtek be a Microsoft-hoz, ellopták a cég forráskódjait is

"A Microsoft lassan mindenbe beépíti az AI-t valamilyen formában, a biztonsági megoldások sem kivételek.

A redmondi cég bejelentette, hogy április 1-től kiterjeszti a Security Copilot elérhetőségét. Ez egy AI-alapú eszköz kiberbiztonsági szakemberek számára."

Aztán:

"Nehéz helyzet a játékiparnak: kevesebbet játszanak az emberek"

"az átlagos játékidő 26 százalékkal csökkent 2021-ről 2023-ra. A trend folytatódik, januárban 10 százalékos csökkentést mértek."

Youtube is teli van ilyen videókkal és én is érzem: vagy időm nincs, vagy erőm, és ami a legfurább nekem is: kedvem nincs már játszani sokszor videójátékokkal. Valamennyire persze igen, de nagyon más mint régen.

Másik dolog, hogy - főleg a mobil játékok - lényegében kirabolják az embereket annyira magasak az árak amiket kérnek. Én legalábbis ilyenekbe futottam bele. Ezekről én úgy gondolkozom, hogy oké, ebbe már belefektetettem amúgyis jó sok pénzt, ennél kitartok, DE: soha többet másik mobil játék ami ilyen. SOHA. De persze az elemzők amikor kimutásokat csinálják azokban az lesz, hogy ilyen nincs, az emberek ugyanúgy mennek a következő játékra és engedik, hogy kirabolják őket és az ipar az egekbe emelkedik majd. Szerintem sokan nem fogják ezt tenni.

A csökkenés nagyon jelentős, és a koronavírus hatás végével talán magában nem is lehet magyarázni. Sokan Youtube-on panaszkodnak, hogy a sok játék lényegében nem fun már, hogy szinte házifeledadat lett a sok ismétlődő feladat. De valahogy senki se tudja megfejteni igazán... a kedv határozottan halványul a játszáshoz. Nekem is.

Aztán:

"Fizetős lesz a Google AI-alapú keresője"

Szerintetek azért lesz fizetős, mert a Google-nek nem elég a sok-sok milliárd dollár a hirdetésekből, vagy azért lesz fizetős, mert instarnt kudarcot akarnak és a "részvétel a fontos" alapon csináltak valamit?

Akárhogyis... ebből így instant kudarc lesz.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8218383547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lomposloncsos 2024.04.20. 14:28:02

Meg a nulladik fokozat, amikor alapvetően minden hazugság: ha a céges Ford indexét egy picit megnyomom, akkor hármat villan. A leírásban ez: "okos index".
süti beállítások módosítása