Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Matolcsy vs Varga: hamis béke

2024. április 17. - GABOR2

Sziasztok! Lehet be kéne fejeznem ezt a sorozatot, mert mostmár a mainstream is figyel a Matolcsy lázongására. Bár hibásan festi le képet. Meg most úgy tűnik béke lesz... De szerintem nem igazából, hisz bármi megszüntette volna az okokat? Na lássuk akkor:

"Megszólalt Nagy Márton a Matolcsy Györggyel való kapcsolatáról: Eljutottunk egy olyan pontig, hogy ez nem tartható tovább"

Lényegében azt meséli el Nagy Márton, hogy amit a Jegybank csinál már tarthatatlan úgyhogy ő megpróbál kibékülni. Nagy Mártont lehet venni Varga proxyjának.

És elvileg minden szép és jó, de ez alighanem csak szöveg, azt kell majd megnézni hogy a tettek is követik-e a szöveget. Ami Matolcsy-t extraként motiválhatja a jó viselkedésre az az lenne, hogy különben nem hadják békén a hobby projekteit. A várt nagy elismeréseket megkapta? Nem. Varga megbukott? Nem. Tehát az alapokok alighanem maradtak.

És volt balhézás megint, ezúttal Parragh Lászlóval. A Jegybank nemhogy gyorsította volna a kamatcsökkentést, hanem lassított rajta, ez lehetett Parragh kiakadásának alap oka.

"Matolcsy György és Parragh László négy éve hadakoznak, láthatóan nem bírnak leállni"

Matolcsy egyik legnagyobb Varga és országellenes kívánsága is teljesült, igaz már csökkenő kamatok mellett, tehát nem olyan káros. A költségvetési hiány csökkentése érdekében a kormány elhalaszt több mint 600 milliárd forint értékben beruházásokat.

"Fontos és pozitív lépés, hogy a 2025-ös büdzsé tervezését és benyújtását elhalasztotta őszre, a másik lényeges döntés a 675 milliárd forintnyi beruházáselhalasztás."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240411/a-675-milliard-forintos-kiigazito-csomag-sem-lesz-eleg-de-fontos-idot-nyert-maganak-a-kormany-679953

Ez a pénz hiányozni fog majd a gazdaságnak.

Amit még érdekes lehet megemlíteni, hogy a svájci jegybank elnöke szerint a digitális jegybanki pénz nagyon rossz ötlet lenne, nem szabadna megvalósítani. A kockázatok nagyobbak lennének mint az előnyök... itt alighanem a hacker problémákra is gondol.

"A svájci nemzeti bank szerint rossz ötlet a jegybanki digitális pénz"

"Hozzátette, a kockázatok felülmúlnák az esetleges előnyöket."

Ez pedig problematikus, hisz Matolcsy ettől a hobby projektől várja, hogy bekerül a történelem könyvekbe. Holmi nagyobb hátrányok és kockázatok nem állíthaják meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7618383503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.04.18. 00:15:09

Egy év múlva már nem lesz MNB elnök. Még börtönbe is kerülhet a fiával és annak haverjaival, a nagyjából 100 milliárd forint lenyúlt MNB pénz miatt.

GABOR2 2024.04.20. 11:21:10

@Madarász Henrik: Kivéve, ha tudja zsarolni Viktort, akit nagyon régóta ismer és aki eddig eltűrte őt, pedig Matolcsy már egy ideje szembemegy vele és veszélyezteti Viktor újraválasztását...
süti beállítások módosítása