Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő, a "felhőben lakó AI" és a környezetvédelem összeegyeztethetetlen

2024. március 13. - GABOR2

Meg akarod menteni a Földet? Akkor mondj le a felhőről ( amúgy is csak nyersz vele ) és "az AI-ról ami a felhőben lakik":

"Környezetvédelmi falba ütközött a Google adatközpont"

"Chile bírósága részben visszavonta az engedélyét a Google új adatközpontjának, azt kérik, vegyék figyelembe a klímaváltozás hatásait. Az ágazatnak Európában is vannak gondjai."

"Az országot több mint egy évtizede szárazság sújtja, az adatközpontok ugyanakkor több millió liter vizet igényelnek a hűtéshez évente. Ezért lépett közbe a bíróság, kérve a hűtési rendszer módosítását."

Az AI-őrület miatt egyébként mindenhová adatközpont kell. Az Amazon, a Microsoft, a Google, a Meta, az Oracle és a TikTok pénz nem kímélve, gyorsan terjeszkednek, bővítenek, ugyanakkor a jelentések szerint Európában elég rossz a helyzet, ugyanis az igények és a befektetések növelésével párhuzamosan az elektromos hálózat nem bírja a tempót, továbbá egyszerűen kezd elfogyni az ilyen létesítményekhez szükséges, megfelelő hely.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8918353573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása