Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hírek röviden...

2024. február 12. - GABOR2

Pár dologról csak gyorsan:

Ismét látszik, hogy mennyire jó rendszer az, ha valamire előfizetsz:

"Újabb áremelésekre készülhet a Netflix, megszünteti legolcsóbb előfizetését is"

Bizzál rá szinte mindent:

"Már MEGINT foltozni kell az Apple szinte összes kütyüjét - de azonnal!"

Még a legjobbakkal is előfordul:

"Megint találtak egy nagyon veszélyes sebezhetőséget a Linux-okban"

Így adjad adataidat nagy cégeknek:

"Eladná az autósok adatait a világ egyik legnagyobb autógyártója"

"Megveszi az amerikaiak böngészési adatait az NSA"

AI "örület" találkozása a valósággal:

"Tőzsdei lejtő: 190 milliárd dollárt vesztettek az AI-óriások"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr10018324705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.02.12. 23:33:41

Különben tényleg leírták nyíltan egy cikkben, hogy az alacsony havi díjak voltak a beetetési fázis, aztán ha már sokan használják akkor jól megdrágítják az előfizetést, tisztára egy kábítószerkereskedő erkölcsi szintjén állnak.

Madarász Henrik 2024.02.12. 23:38:09

Az meg külön vicces hogy olyan fejlesztésekre hivatkoznak a drágításnál, amit a nagy többség nem is igényelne.

Madarász Henrik 2024.02.12. 23:40:19

Arról nem is beszélve hogy mint valami hittérítő az emberekre erőszakolják a beteg dolgaikat, mint a diverzitás és a buzulás.

Hartrigel 2024.02.13. 08:27:57

Hát én száz éve azt mondom, hogy az emberek egy idő után nem fognak ezekre előfizetni. Netflix, Hbo go stb, ilyeneken lévő dolgoknak a nagyját nem nézik "csakúgy", általában mindig van vmi sláger sorozat, amit úgy megnéznél, de a többi meg nem érdekel. Most miért fizess 100 ezer másik műsor ért, aminek 85% PC vacak, mert 1 sorozatot megakarsz nézni.
Ott van az is, hogy ez vicces volt, amig CSAK a netflix volt és akkor tényleg kényelemből "hűde jó, itt van minden egy helyen", de aztán ahogy a számítógépes játékoknál, elkezdte sarjadással szaporodni, már ez az előny és varázs is füstbe ment.

Én szerintem visszafogunk térni az online stream és torrentek világába.
Amennyiben azokat letiltják, teljeskörüen, és a gép tudni fogja, hogy te te vagy és ejnye-bejnye, rossz fele jársz, akkor már kisebb gondunk is nagyobb lesz annál, mint hogy hol fogunk filmet nézni.

Madarász Henrik 2024.02.13. 17:12:10

@Hartrigel: Szerintem azért marad mindig egy réteg aki lusta utánanézni a dolgoknak és előfizető lesz, de az biztos hogy hosszú távon rosszul járnak ezek a kapzsi vállalatok, le fog állni a további gyors növekedésük és csak a meglevő előfizetőiket tudják egyre jobban lehúzni.

Koenigsberger 2024.02.23. 05:17:05

A „halálos vírus" idején, amikor más cégek is rájöttek, hogy tkp. ők is indíthatnak előfizetős adásokat és hirtelen pofáraesett az addigi egyeduralkodó Netflix, az volt a válaszuk a bevételkiesésre, hogy akkor ezentúl reklámok lesznek a műsorokba ékelve.

Nem tudom, hogy vannak-e, de értitek az iróniát: visszatértek ahhoz a modellhez, ami ellen elvileg, innovatíve létrejöttek. Az előfizetés volt eredetileg a garancia arra, hogy a tévékkel ellentétben itt nem kell reklámokat bámulnod...

GABOR2 2024.03.13. 17:19:36

@Koenigsberger: Teljesen jól látod, más, de nálam a Youtube elért oda reklám hosszokban, hogy még egy emelés és max. totál célirányosan fogok odamenni, nem fogok ott nézelődni vagy ilyesmi. És ez sok reklám amúgy azért szükséges, mert kitiltottak sok jobboldalit, akiket sokan néztek. Nem csak gondolom, bevallották.
süti beállítások módosítása