Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Elmondják, hogy a "régi módit" biztonságosnak gondolják a magyarok, ezt igazolják is... majd elmondják, hogy a fejlődés a kevésbé biztonságos irányba van

2023. november 20. - GABOR2

Egy bekezdésnyi cukiság.

Elmondják, hogy a magyarok melyik fizetési módszert tartják a legbiztonságosnak (és helyes, hogy a készpénzt gondolják annak); majd elmondják hogy tulajdonképpen a magyaroknak igazuk van, hisz az egyéb, elektronikus módszerekkel kapcsolatban a trend, hogy egyre jobban kijátszák őket; majd elmondják, hogy akkor fejlődünk ha megyünk abba az irányba ami egyre kevésbé biztonságos. Oké...

"Meglepődnél, melyik fizetési módszert gondolják a legbiztonságosabbnak a magyarok"

"Hiába növekedik töretlenül évek óta a kártyás fizetések aránya, a magyarok még mindig biztonságosabbnak gondolják a készpénzt - ennek okai valószínűleg az utóbbi években számban és volumenben is jelentősen megugró csalási trendek - derül ki a Mastercard Digitális Fizetési Index elnevezésű kutatásának eredményeiből. Magyarország a digitális fizetési infrastruktúra, tudás és használat szempontjából a régió középmezőnyében helyezkedik el, de bőven van még hely a fejlődésre."

"A BIZTONSÁG A LEGNAGYOBB AKADÁLY: A FOGYASZTÓK TÖBBSÉGE SZERINT A KÉSZPÉNZ A LEGBIZTONSÁGOSABB FIZETŐESZKÖZ, SŐT, 2020 ÉS 2022 KÖZÖTT NŐTT A BIZTONSÁGI MEGÍTÉLÉSE. ENNEK OKA AZ ONLINE TÉRBEN MEGNÖVEKEDETT CSALÁSOK SZÁMÁNAK NÖVEKEDÉSE LEHET."

  • "A készpénznek a kényelmi megítélése is nőtt, azaz az elmúlt 3 évben egyre kényelmesebbnek gondolják a készpénzt a felhasználók – ennek a biztonsági megítélés lehet az elsődleges oka."

Aztán megintcsak egy mitosz megtörés... A mitosz szerint a fiatalok imádják a digitális fizetési módszereket és biztonságosnak tartják, de:

"A fiatalok esetében az összes fizetési megoldás biztonsági megítélése visszaesik, azaz kevésbé érzik komfortosnak a készpénzt és a digitális fizetési módszereket is."

A "netes vásárlásnál" is ott a készpénz:

"Netes rendelésnél sokféle módszert használnak a fogyasztók, a kártya és a készpénzes fizetés is hódít, de a leginkább utóbbit választják a felhasználók."

Egyébként a cikkben többfele elhangzik, hogy "edukálni kell" a lakosságot csak persze kérdés, hogy ha igazából a lakosság jól látja, hogy tényleg a készpénzes fizetés a legbiztonságosab... akkor ez a bizonyos edukáció a digitalizáció használatára miért is lenne jó...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr918263137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.11.21. 09:02:21

S mindenki, aki arra törekszik, hogy a vele szemben álló vállalkozó fizessen adót, kártyával fizet, mert ott nincs "varázslat".

Ezért erősödik a kártyahasználat.
S ugyanezért van az, hogy autót nem ad el készpénzre, csak utalásra, mert emiatt egy halom cigó autónepper eltűnik a képből.

GABOR2 2023.11.22. 15:38:00

@gigabursch: Van előnye is kártyának, de nem szabad a készpénznek eltünnie, főleg hogy amerikában divat lett, hogy bankok is elutasítanak a politikai nézeted miatt.

gigabursch 2023.11.22. 20:46:17

@GABOR2:
Tudod a strandi csehótól a kuskereskedőn át a magán orvosig mindenhol kártyázok.
Ezért!

Persze, szerintem is megfér a kettő egymás mellett, stb, de asszem érted amit mondok...

Koenigsberger 2023.11.23. 19:12:37

Most a kp témáját félretéve és a biztonságot nézve az is megérne egy misét, ami itt külföldön elterjedt: egyes bankok olyannyira megbonyolítják akár telefonon, akár böngészőből a saját számládhoz való hozzáférést, hogy saját magadat zárod ki belőle. Többlépcsős azonosítás, biztonsági szó, biztonsági kulcsszó, x-féle karakter legyen benne, y hosszúságú legyen, de azonosításnál csak bizonyos karaktereket írj be. Első próbára úgyis azonnal elb***od és nyilván nincs ember, aki ne írná föl mindet egy fecnire, akkor meg ugye mi értelme van. Ugye remélhetőleg a backend is ugyanilyen körülményes, nem csak a frontend usereket szívatják halálra? (költői kérdés)
süti beállítások módosítása