Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nagy mérföldkövek a Microsoftnál, amitől rosszabb lesz mindenkinek...

2024. március 13. - GABOR2

Nemrég megjelent a Microsoft legújabb diverzitás és hasonlók jelentése, amiben kifejezetten kiemelik, hogy az egyenlőség nevében a fehér alkalmazottjaiknak kevesebbet fizetnek, legalábbis ha férfi az illető. Persze felmerül, hogy az ember bőrszíne miatt kevesebb fizetés kapás nem igazán egyenlő bánásmód, meg törvényt, alkotmányt sért, dehát... ehhh.

"Microsoft Touts How Company Pays Whites Less"

"Microsoft acknowledged it pays its white employees less on average than other racial and ethnic groups, possibly in violation of Title VII of the Civil Rights Act, which explicitly prohibits employers from discriminating against someone based on race, color, religion, sex, or national origin."

Ezt a fontos mérföldkövet úgy tűnik a Microsoft hibajavításért felelős nagyon diverz csapata különösen ünnepelte, mert sorra jöttek az elrontott frissítések, sőt volt ami kifejezetten ünnepi hibaelrontásnak tekinthető:

"Elrontotta a Windows Update saját frissítését a Microsoft"

"A Microsoft a napokban ismét egy olyan frissítést adott ki Windows rendszereihez, ami finoman szólva sem sikerült tökéletesre, és ezért felhasználók jelentős részénél okoz problémát. A 0x80070643 hibát dobáló KB5001716 különös iróniáját az adja, hogy ez a frissítés maga a  Windows Update frissítési mechanizmust lenne hivatott frissíteni - de egy még ironikusabb okból nem képes erre."

Mondja már el valaki... ezt hogyan nem vették észre?

Nem, nem: a diverz csapat ezt diretk ünnepi frissítésnek szánta.

De voltak még más hibák is:

"Elismerte a Microsoft: Bugos lett a Windows-ok februári foltcsomagja is"

"A Microsoft a hét elején kénytelen volt elismerni, hogy ebben a hónapban sem sikerült megtörnie azt a, sajnos már jó ideje tartó trendet, hogy hibásan adja ki szokásos havi foltcsomagját."'

Minek is felvenni embereket azért, hogy olyanok legyenek ott a cégnél akik értenek hozzá, döcög a gépezet valahogy is... Sok hónapja folyamatosan adunk ki szemetet és nem lázad a nép.

Amúgy most rentegeg dolog történt a Microsoft házatáján és nem lesz tölük jobb a világ... nézzük is őket:

"Nagyon idegesítő dolgot vezetne be a Windows 11-be a Microsoft"

"A Microsoft egy első hallásra - és legalábbis a felhasználók szemszögéből - rendkívül rossz ötletnek tűnő változást kezdett el bevezetni a Windows 11 egyik következő kiadásának működésébe. A cég ugyanis - miután a közelmúltban lecserélt egy régóta létező és hasznos funkciót az ikonjára, sőt, még külön gombot is adott neki a billentyűzeten - a Copilotot immár kattintás nélkül is a felhasználók arcába próbálná tolni."

Ó igen, az AI-t a képedbe kell nyomni, hisz magától senkit se érdekel?

De nemcsak az AI-t probálták simán a képedbe nyomni, nekem is jöttek a kicsi és egész képernyős " használjál már felhőt" hirdetések is, de írták hogy a Win 11 váltást is kérik... hiába utasítottam már el ezerszer korábban:

"Megkezdte a legújabb "agitáló" képernyője leküldését a Windows 10-ekre a Microsoft"

"A Microsoft a napokban szép csendben elkezdte egy olyan "frissítés" terjesztését a Windows 10-ekre, ami hivatalos leírása szerint "egy új felhasználói felületi (UI) funkciót tartalmaz" a szóban forgó rendszerek számára. Az említett "új funkció" ugyanakkor nem más, mint annak a teljes képernyős hirdetésnek a megjelenítése, aminek célja a Windows 11 rátukmálása a még mindig a régebbi Windows-t használókra."

"Újabb Windows 10-ekre fog jönni a Microsoft "visszautasíthatatlan" frissítési ajánlata"

"A Microsoft áprilistól kezdődően olyan, még mindig Windows 10-zel működő gépeken is meg fogja jeleníteni, "visszautasíthatatlan" ajánlatát azok frissítésére a Windows 11-re, amiken eddig ezt nem tette - közölte a cég szerdán"

De Microsoft egész szektorokat betámad a még kiforratlan mesterséges intelligencia termékeivel is:

"A pénzügyi szektorba is beviszi az AI-t a Microsoft"

Végülis mi baj lehet abból, ha rengeteg pénz bízunk félkészse termékekre?

A Microsoft alighanem azért siet, mert tudja, hogy nem is fog sikerül sokkal jobbra megcsinálni ezeket, és még azelőtt el kell adni őket mielőtt ez nyilvánvaló lesz mindenkinek.

Indiának már elege is lett a megbízhatatlan félkészse szemét AI-k tömegéből:

"Félnek a megbízhatatlan AI-tól, India kiborult"

"A versenynek, a fejlesztéseknek és az áraknak remélhetőleg jót tesz, hogy sokan dolgoznak AI-megoldásokon, de talán már most is több AI-szolgáltatás van, mint amennyinek értelme lenne. India szeretné meggátolni, hogy elszaporodjanak a megbízhatatlan AI-eszközök."

"Ezért arra kérte a tech cégeket (nem csak a helyieket), hogy kérjenek a kormánytól engedélyt, mielőtt nyilvánosan kiadnának AI-eszközöket, amelyek esetleg megbízhatatlanok vagy csak tesztüzemre alkalmasak. Ezeket ugyanis fel kell címkézni, mert rossz válaszokat adhatnak."

De persze a Microsoft megint megmutatta, hogy bizhatunk benne és nyugodtan rábízhatjuk az adatainkat, hisz... magukat is milyen jól megvédik:

"Orosz hackerek törtek be a Microsoft-hoz, ellopták a cég forráskódjait is"

Ez is egy olyan történet, hogy már egy ideje tudjuk és el is ismerték, hogy betörtek hozzájuk, de csak sokkal később, amikor csitul a dolog derül ki, hogy jaj nagyobb volt a baj mint előbb gondolták... Hogy jaj úgy tűnik ellopták a forráskódokat is, amiknek mindeképpen online kellett lógniuk ugye és emiatt még több sebezhetőséget fognak tudni találni mint eddig a hackerek... Apró részlet, nem csoda, hogy először nem említték meg.

"A Microsoft egy, a héten nyilvánosságra hozott bevallása szerint folyamatosan támadás áll orosz - vélhetően államilag finanszírozott - hackerek által. A támadók korábban sikeresen szereztek illetéktelen hozzáférést még a cég legfelső vezetői közül is egyesek levelezéséhez, illetve elloptak kritikus fontosságú forráskódokat is a vállalattól."

"A Microsoft már korábban elismerte a szóban forgó incidensek részét, de a most, a tőzsdefelügyelethez benyújtott, frissített bejelentése szerint az időben és hatásában is jóval kiterjedtebb volt, mint eddig tudni lehetett. Ezek szerint a Cozy Bear és APT29 néven is ismert hackercsoport - ami az elmúlt években elsősorban a SolarWinds-en keresztüli támadási sorozat révén vált ismertté - a vezetők mellett ironikus módon a kiberbiztonsági munkatársak és a Microsoft jogi részlegének levelezéséhez és dokumentumaihoz is hozzáfért."

"Ezeket aztán - ismeri el a frissített bevallásban a Microsoft - a támadók többek között a cég kódtáraihoz történő illetéktelen hozzáférésre is felhasználták. A vállalat nem nevesítette, hogy pontosan milyen programok forrásáról lehetett szó, de valószínűleg igen lényeges szoftverekéről, ha a cég fontosnak tartotta ennek említését is a most ismertté vált figyelmeztetésében."

A híres Microsoft felhő és a biztonság...

De voltak itt még egyéb biztonsági hírek is, a diverz csapat kurv@ jól végzi a dolgát:

"Fél éven át törhették a hackerek a Windows-okat egy súlyos sebezhetőségen át"

"A Microsoft a napokban egy, minden Windows-használó számára igen kellemetlen hírt volt kénytelen megerősíteni - miután az egyik biztonsági szoftver gyártója kvázi lebuktatta őt. Ezek szerint hackerek legalább fél évig törhették a redmondi rendszereket futtató gépeket egy, azokban azonosított súlyos sebezhetőségen át, miután a cég ennyit várt az azt megszüntető javítás kiadásával a hiba kihasználásának ismertté válását követően."

"Meglepően kevés, 61 sebezhetőséget javít a Windows-ok márciusi foltcsomagja"

De voltak egyéb "fejlesztések" is:

"Megszűnik az Android app-ok futtatásának lehetősége a Windows-okon"

"A Microsoft a napokban egy kellemetlen változást jelentett be mindazok számára, akik androidos alkalmazásaikat asztali vagy hordozható gépükön is szívesen futtatták a Windows beépített WSA technológiájának köszönhetően. A cég ugyanis közölte, hogy nem egészen két évvel széles körű elérhetővé tétele után kukázza a "Windows Subsystem for Android"-ot operációs rendszeréből."

Egyszerűen simán csak elveszi tőled és kész. Pedig annó fő újdonság volt, amiért indokolták, hogy váltsál...

De hogy valami pozitívval zárjak jöjjön ez... nem mintha el tudná felettetni a fentieket...

"Rajzfilmfigurává tud majd változtatni minket a céges meetingekhez (is) a Windows 11"

Igen, ez aztán fontos "céges" fejlesztés. Remek csapat dolgozik a Microsoftnál, talán azt képzelik, hogy más cégeknél is hasonlóan lazán vesznek mindent...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6618353517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2024.03.14. 09:54:14

Akinek van még legalább egy tucatnyi épen maradt agysejtje, az felismerheti, hogy a fehér emberek kiszorítása a munkahelyekről, illetve a szándékos fizetési diszkrimináció egyértelműen egy tervezett hadművelet a fehér emberek tönkretételére. Nem véletlen vagy tévedés, hogy fehér emberek a nyugati világban milliószám veszítik el az állásaikat miközben új helyekre kizárólag színeseket vesznek fel, a parazita elit célja a fehér faj elszegényítése, a társadalom peremére szorítása.
Az igazi vicc az, hogy meg se lehet kérdezni, melyik az a faj amelyik ezt a háborút vívja a fehérek ellen, mert aki felteszi a kérdést az rasszistanáci.

GABOR2 2024.03.14. 16:33:12

@Deansdale: A nagy techcégeknek mindenképpen tartani kell tehetségeket, ha fejlődni akarnak. Ha sikerül elérni, hogy havonta fizessenek ugyanazért az emberek ami már kész akkor lehet játszani ezt a faji alapú diszkriminációt nagy mértékben. Ha pl. reklámokból van igazából a bevételed nagy része, akkor fel lehet venni rengeteg felesleges ballasztott.

Deansdale 2024.03.14. 18:37:04

@GABOR2: Én nem csak a tech cégekre gondoltam, az USA-ból rendszeresen jönnek olyan jelentések, hogy fehérek százezrei veszítik el az állásaikat miközben bevándorlók milliói kapnak munkát. Ennek a tech szektor csak egy része.

Minden fehér embert munkanélküli hajléktalanná akarnak tenni minden nyugati országban, és ez a folyamat már megy is néhány éve, csak a többség még nem ébredt rá, hogy mi a cél, és mi a tét. És persze azt hiszik én vagyok a hülye hogy ilyesmit képzelődök, de a számok nem hagynak más következtetést.
twitter.com/Geiger_Capital/status/1766109789266882959

GABOR2 2024.03.14. 20:28:22

@Deansdale: Igen sok minden arra mutat, hogy igazad lehet. Én attól tartok most nálunk is elkezdődik a bevándorlási folyamat vendégmunkások címen, de pont így volt először Nyugaton is. A Matolcsy vs Vargában most is kifejtettem; az elején kéne ezt megállítani, mert akkor a legkönnyebb.
süti beállítások módosítása