Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Windows 12 már előfizetéses lesz, fizethetsz havonta érte

2023. október 10. - GABOR2

Bár erről már írtam az előző cikkben, egy új Windows verziónak csak jár egy külön cikk, főleg, hogy olyan mérföldkövet akar letenni, hogy ezután majd havonta kell utánna fizetned.

"Havonta kell majd fizetni a Windows 12 használatáért? Vége az ingyenességnek?"

Ráadásul lesz több csomag is... Ami általában azt szokta jelenteni, hogy a legdrágább és esetleg a második legdrágább nyújtana elfogadhatót, a többi csomog meg vagy visszavet téged 30 évvel anblock, vagy bizonyos súlyos kompromisszukat kell lenyelned.

""Egy szivárgás ugyanis azt állítja, hogy a Windows 12-ért havonta kell majd fizetni a cégnek előfizetési díjat.""

Cégeknek, vagy a cégeknek szánt verzió után, amit mindenki megvesz majd, aki nem akarja szop@tni magát a késleltethetetlen horror frissítésekkel ami a sima Home verzióval járna?

"Az erre utaló jeleket állítólag a majdan vélhetően Windows 12 néven megjelenő rendszer legújabb fejlesztői (canary) változatában lehet felfedezni, ami számos erre utaló bejegyzést tartalmaz az egyik, a rendszer által megjelenített üzenetek fordításait tartalmazó fájljában. Ebben ugyanis magyarra fordítva többek között "ElőfizetésVáltozat", "ElőfizetésTípus", valamint "EszközalapúElőfizetés", illetve "FelhasználóalapúElőfizetés" nevű bejegyzések bukkantak fel - amik a Windows 11 hasonló állományában még nem voltak megtalálhatóak."

A többi itt van.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1118232163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.10.10. 21:32:00

Én biztos nem fizetnék elő rá.

GABOR2 2023.10.11. 01:26:06

@Madarász Henrik: Még sok-sok ilyen ember kell és belátják, hogy nem kéne ebbe az irányba menniük ha jót akarnak maguknak.

gigabursch 2023.10.11. 12:23:25

Van olyan Linux, ami alatt fut az MS Office?

GABOR2 2023.10.11. 13:21:28

@gigabursch: Linuxnak van saját olyan programja mint ami az Office, ami képes olyan dokumentumokat készíteni, amit aztán az MS Office is képes megnyitni és szerkeszteni.

gigabursch 2023.10.12. 07:10:01

@GABOR2:
A Linux alatt futó libre office-t és társait hanyagolom.
A táblázatkezelője fasorban sincs, a szövegszerkesztője szörnyű. Ha az office2007 szintet tudná, akkor azt mondanám, OK, de szörnyen béna.
Nagyjából évente frissül az ezirányú negatív élményem.

Koenigsberger 2023.10.13. 20:13:12

Az Excelnek a Google Sheets az egyetlen épkézláb alternatívája. Csak persze a Google ugyanakkora adatszivattyú, mint a Májkórszoft.

Már előre félek, hogy a Win12-nek még a 11-esnél is nagyobb rakás trágya lesz a kezelőfelülete. Mióta a legutóbb a sirámaimat itt leírtam, azóta még többet használtam a Win11-et, mert próbálgatom az új gépemet is, ami azzal jött - hátbazmeg, ez tényleg a röhej kategóriája, hogy bármilyen épkézláb beállítást úgy eldugtak benne, hogy ha oldschool felhasználóként ismered a parancssort, akkor onnan tudod előugrasztani a Win95 óta kísértő beállítás-paneleket, amiket ugye görgetni lehet, de azt a kibaszott problémát lassan 30 éve nem sikerült megoldaniuk, hogy a kurva paneleket legalább átméretezhessük nagyobb méretűre.

Attól meg külön az agyam eldobom, hogy már mindent a debil érintőképernyőkre kell optimalizálni. Az idióta, soronként lenyitható, avagy nyilacskákkal új képernyőre és vissza ugráltató beállításoktól rosszul vagyok. Annyi eszük legalább volt, hogy a keresőmezőből meg lehet találni a 72. almenübe eldugott beállításokat.

GABOR2 2023.10.17. 17:03:03

@Koenigsberger: Próbálják a Win12 értékét növelni azzal, hogy a Win11 támogatása már két év után megszünnik:

"Ennyi volt - Megszüntette a két éve kiadott Windows 11 támogatását a Microsoft"

pcforum.hu/hirek/26605/windows-11-21h2-tamogatas-frissites-megszunes-javitas-biztonsag

Tehát nincs menekvés...
süti beállítások módosítása