Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A New York Times az olvasóit pszichoknak gondolja... ( félidős válaszátás az USA-ban )

2022. november 12. - GABOR2

Megvolt a félidős választás az USA-ban és egy elég fura volt...

A Republikánusok egy elsöprő győzelmet vártak, de ehelyett simán csak... győztek. Lehet... Hisz ugye most is megy a levélszavazatokkal a sz@rakodás sok napon át.

Igazából a szenátus a kérdés, ott lehet még többségük is lesz a Demokratáknak, de ha egyenlő lesz a szenátorok száma, akkor is ott van még az alelnök asszony aki a Demokratákkal van és számukra megadja a súlyt. Csakhogy a szenátusban majdnem minden döntéshez 60% százalék kell, tehát ha a Demokratáknak lenne 51%-a, az se számítana sokat, de ez még eldöl hogy lesz. Talán szövetségi bírók kinevezéséhez lesz elég az 51%-os többség.

Biden már kijelentette, hogy semmit se változtat azon amit eddig tett és a baloldal ünnepel és a jobboldal szomorú... Mert hiába nyertek, nem olyan elképesztővel sokkal. A képviselőházban győztek, sőt voltak hatalmas győzelmeik.

Amik amúgy lehet később a Republikánusok vesztére lesz. 

Ron DeSantis Floridában több mint 20%-kal nyert és Trump már be is támadta. Az ok egyszerű: Trump népszerűsége zuhant ugyanis folyton olyanokat beszélt az elmúlt években, hogy ő a vakcina atya és mennyire büszke rá, ez az emberiség legnagyobb tudományos eredménye, több mint százmillió ember éltet mentette meg... ezt Trump Republikánus tábora utálja; míg DeSantis olyan problémákkal foglalkozott ami az embereket érdekli és belátta, hogy hibás volt a hozzáállás az oltásokhoz.

Most hatalmas győzelmet aratot és Trump pánikol, hogy indulna az elnöki székért ő is. Ebből még nagyobb konfliktusok lehetnek.

Viszont amire a címben is utaltam. A Demokraták is nagy vereségre számítottak és már előre írtak pár... fura cikket, amiben tanácsokat adnak a Demokrata szavazóknak, hogyan bírkozzanak meg a szavazás körüli stresszel és a várható nagyon rossz eredménnyel. Ebből pedig egy olyan kép tárul elénk mintha... a Demokrata szavazókat egy szanatóriumba való pszichoknak gondolnák még az újságírók is... és lehet igazuk van nem kevés esetben.

Nézzük milyen tanácsokat osztogatott a New York Times:

"NYT advises readers to 'breathe like a baby' to help 'cope' with election 'stress:' 'You cannot be serious'"

"The first tip is described as "five- finger breathing," which includes tracing "the outside of your hand with your pointer finger." - Valami elmebeteg módszer, hogy miközben veszed a levegőt az egyik újaddal a másik kezed külső vonalait érintsd végig... A baloldal imádja az ilyen új, fura hülyeségeket a kezzél... ugye pl. taps helyett is már csak rázzák a kezüket stb. "új szokás".

"The second tip encourages readers to "cool down" by plunging their faces into "a bowl with ice water for 15 to 30 seconds."" - Ezt totál hisztis, elszabadult gyerekeknél hallottam gyerekkoromban, hogy csinálni kéne... Nem, ez túlmegy azon is. Szóval az a tanács, hogy nyomd le a fejed jeges vízbe 15-30 másodpercen át...

Aztán... sétálj körbe egy egész városrészt.

Aztán... "breathe like a baby." -  Vagyis lélegezz úgy mint egy kisbaba.

Aztán tanács, hogy csak bizonyos időközönként nézzenek rá a frissített eredményekre... amikről azt várták, hogy megsemmisítők lesznek a Demokratáknak.

És ez csak egy cikk volt, van több hasonló...

Végül viszont úgy örölnek a Demokraták a vereségüknek mintha csak nyertek volna.

A Demokrata megmondó emberek is örülhetnek mert újra gondolhatnak arra, hogy azt mondják majd, hogy ők meg akarták valósítani amit ígértek... csak hát a Repulikánusok miatt nem lehetett.

Szerencséjükre a demokrata szavazók akkor is a Demokratákra szavaznak mégha az ő életüket is tönkrevágják az intézkedéseik és igazából nem is szeretik a vezetést. Nem rájuk, hanem a másikak ellen szavaznak... még mindig, minden gazdasági kár ellenére ami éri őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6017976970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.11.13. 07:05:23

Megy ott még a varázslás, mint idehaza 2002-ben, amikor éjfél előtt a MIÉP tuti befutó volt és a szadesz tuti kieső, aztán ez fél óra alatt megfordult. Valahogy...

GABOR2 2022.11.17. 19:53:04

@gigabursch: Szerintem alig várják, hogy elterjedjen az elektronikus szavazás... a csalás egy új szintre emelkedhet. De alighanem vannak pártok akiket már most se engednek közel a hatalomhoz... bármi áron.
süti beállítások módosítása