Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft hírek ( hackelések, "frissítések", összeomlások, szokásos )

2024. február 12. - GABOR2

Jó sok Microsoft hír volt mostanában.... egyik se jó.

A Microsoft győzköd téged, hogy nála, a felhőjében biztonságban vannak az adataid. Dehát ha még saját, titkos adataikat se tudják megvédeni, akkor hogy ígérhetnek ilyet?

"Hackerek törtek be a Microsoft-hoz, elolvasták még a legfelső vezetők emailjeit is"

"A Microsoft pénteken egy hivatalos beszámolójában kénytelen volt elismerni, hogy a közelmúltban hackereknek sikerült törniük a cég hálózatát. A behatolók olyan magasszintű hozzáférést szereztek a redmondi szervereken, hogy többek között beleolvashattak maga a Microsoft legfelső vezetőinek titkos emailjeibe is."

Ha már Microsoft és titkok:

"1 percnél is gyorsabban törhető fel a Windows-ok lemeztitkosítása"

Már megint kiderült, hogy az elvileg 1000 milliárd évbe tellő titkosítás megtörés igazából kevesebb mint egy perc alatt megvan.

Aztán, a Microsoft reklámoz:

"Ismét teljes képernyős reklámot kapnak gépeikre a Windows 10-et használók"

"a napokban ismét egy teljes képernyős hirdetés felbukkanására számíthatnak azokon. Jelentések szerint ugyanis a Microsoft megint egy ilyen felhívással próbálja rávenni őket arra, hogy váltanak át az új rendszerre, a Windows 11-re."

Aztán a Microsoft "fejleszt":

"Újabb funkciót fog eltávolítani a Windows 11-ből a Microsoft"

Aztán persze hogy is maradhatna ki a "foltozások" hatása:

"Baj van - Megszűnt rendesen működni a Windows 10 egyes régebbi gépeken"

"Windows 10-es felhasználók a napokban világszerte meglepetten kezdték el tapasztalni, hogy az operációs rendszer egyes, korábban gond nélkül futó beépített alkalmazásai megszűntek működni gépeiken. Bár ilyesmi sajnos manapság mindennapos jelenség egy-egy újabb havi foltcsomag telepítését követően, de most a probléma nem ekkor jelentkezett, hanem ettől függetlenül."

Most akkor gondolhatnád mégse a frissítések miatt van ez... de azoktól:

"Némi nyomozással sikerült kideríteni, hogy a dolog hátterében az állhat, hogy a Microsoft a havi foltkeddtől függetlenül is frissített több Windows 10-es alkalmazást a gépeken. "

"Még jó", hogy tudunk adni a Microsoftnak visszajelzést:

"A sors fintora, hogy amikor az érintett felhasználók megpróbálták volna bejelenteni a problémát a Microsoftnak a Feedback Hub-on át, azt sem tudták megtenni. Utóbbi program ugyanis szintén az érintett alkalmazások között volt, amiket immár nem lehetett elindítani - függetlenül attól, hogy pár nappal korábban még semmi probléma nem volt vele."

Lehet, hogy ez az egész csak motiváció volt a váltásra; a "cég nem hibás":

"A céget nem lehet hibáztatni a dologért, hiszen ő sosem ígérte, hogy a Windows 10 működni fog a szóban forgó régebbi lapkákon - de ennek ellenére az érintett felhasználók számára, akik eddig gond nélkül használták a rendszert az említett masinákon, elég kellemetlen lehet. Az még kérdés, hogy a Microsoft megpróbálja -e orvosolni a dolgot, vagy ez most már így fog maradni, és ezek után tényleg nem lehet majd a Windows 10-et normálisan futtatni az ilyen régi gépeken - és talán esetleg eljön az idő, amikor egy frissítés után már maga az alaprendszer sem tölt majd be azokon."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9218324671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása