Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bizalom hiánya és egyéb storyk... ( koronavírus, felhő, Matolcsy, Musk, Trump, Hunter Biden stb. )

2022. július 14. - GABOR2

Sziasztok! Ez ilyen összevont írás lesz...

Hallgatom, hogy mik várhatóak hamarosan a szakciók miatt, amik igazából, úgy tűnik, sokkal inkább ártanak Európának mint másnak és elgondolkozok rajta, hogy... demokrácia van, nem? Ki adott rá engedélyt, hogy tönkretegyék Európát? És hallom, hogy megy a gáztározók gyorsított feltöltése... alighanem azért, mert majd azt is szankcionálnák majd.

De a lényeg... mégis hogyan tehetnek meg ilyen lépéseket úgy, hogy a lakosságnak ez egyáltalán nem érdeke? Miért nem érdekli egyáltalán a politikusokat, hogy a lakosság nem akarja végtelenül veszíteni a pénzt Ukrajna miatt? Mondják, hogy majd télen, vagy valamivel utánna várható, hogy jön majd az igazi nagy sokk és az élet sohase tér vissza a normális kerékvágásba, minden sokkal drágább lesz mostantól... de mégis ki a t@köm engedélyezte nekik, hogy így tegyenek?

A modern élet sok kihívást tartogat, de... én egyáltalán nem bízok ezekben az elitekben. Egyszerűen nem velük kell szembenézni ezekkel a kihívásokkal. Nem lehet velük, mert nem bízok bennük. És itt nemcsak arról van szó, hogy báb politikusok... attól, hogy megválasztasz mást, még a dúsgazdagok ott lesznek, hogy megzsarolják, megvegyék a következő gárdát, márha eleve már előre nem vették meg.

Szóval teljes elit csere kellene.

Itthon is... én nem mondanám, hogy bármikor is igazán vége lett, de most nagyon is újraindult ez a koronavírus és oltás nyomatás. Nem tettek le róla egy percre sem, csak egy kis szünetet iktattak be...

Orbánék elkezdték feloldani a rezsicsökkentést... pedig azt mondták, hogy a magas infláció mérséklése miatt is szükség van rá.

De semmi gond, Matolcsy tesz az infláció ellen... olyan módszerrel ami eddig se működött semmit, viszont amúgy nagyon káros a gazdaságnak.

Rekord módon emelt kamatot, mostmár újra itt a kétszámjegyű alapkamat, ami azt jelenti, hogy a kereskedelmi kamatok sokkal magasabb lesznek, ami azt jelenti, hogy folytogatni kezdték a gazdaságot.

"Itt a jegybank döntése: 200 bázisponttal emelik az alapkamatot is!"

A lakások hitelezése még nem ugrokrott meg ennyire, mert maguk a bankok szerint is olyan magas lenne már a kamat, hogy a hitelpiac egyszerűen összeomlana. Ettől persze ez várhatóan mégis meg fog történni picit később:

"Ha nem lenne elég a rezsiemelés: így olvad el a szemünk láttára a magyarok hitelképessége"

 "A kata szigorítása és különösen a rezsiemelés csökkenteni fogja a hiteltörlesztésre rendelkezésre álló jövedelmeket, rontja az adósok adósságszolgálati képességét, az új hitelfelvevők pedig már csak emiatt is szigorodó banki feltételekkel nézhetnek szembe. Van azonban egy hosszabb ideje tartó folyamat is, ami miatt már most jóval kisebb a felvehető hitelösszeg, mint tavaly nyáron. Úgy elszálltak ugyanis a bankközi kamatok és a hozamok, hogy változatlan jövedelem mellett felére-kétharmadára esik"

Ugye emlékszel még a nem is olyan régi cikkeimre, hogy Matolcsy igazából szabotálja az országot és utálja Vargát? Nos... a gazdaságunk egyik motorját, a lakáspiacot, az állítólagos infláció elleni harca... össze fogja omlasztani teljesen hamarosan. És persze nemcsak ezt a piacot rombolja.

Szankciók+ talán koronavírus korlátozások + jegybanki szabotázs... Nem jók a kilátások. És ezek mind mesterségesen előállítótt helyzetek. Megy a direkt elszegényesítés, hogy eljöjjön, a mindent csak bérelhetsz kora.

Viszont érdekes módon a például a a betéted után továbbra is egy vicc ami kamatot kapsz. Ez állítólag azért van így, mert a bankok dúskálnak a pénzben és nem kell bevonzaniuk újabb forrásokat. Ugye ha oda megy kötelezően eleve mindenki fizetése így is úgy is, akkor minek fárasszák magukat azzal, hogy adnak neked normálisabb kamatot? Nem, még most se.

Pár napja volt, hogy a rádióban kérdeztek valaki szakértőt arról, hogy miért ilyen magas az infláció nálunk. Általában azért szokott az lenni, mert több pénz nyomtatnak, vagy valahogy több pénz kerül a gazdaságba mint ami érték létrejön...

Mi viszont kicsi és nyitott gazdaság vagyunk és ilyen országokra hathatnak a külső ársokkok is jelentősen.

És a szakértő szerint nálunk ez a helyzet, külső dolgok árai nőttek meg. De akkor hogy várhatja a jegybank, hogy a módszere segít? Eddig se segített semmit és csodálkoztak, vagy inkább "csodálkoztak", hogy miért nem, de mégis folytatják a rombolásukat.

De ne csak bizalmatlanságról legyen szó, legyen szó az ellenkezőjéről, a bizalomról. Joe Biden fia bízott a felhőben és az iCloudba feltöltött magáról olyan videókat amik totál beégethetik... még szerencse, hogy a felhő biztonságos... Nos: Nem.

Feltörték az iCloud tárhelyét és ott vannak a videók róla, hogy drogozik és még egyéb dolgok... Például emberkereskedelemért is elvileg elitélhetnék majd.

4chan user claims to have hacked Hunter Biden’s iCloud account

Elon Musk pedig kezd egyre nagyobb sztár lenni a konzervatív oldalon, aminek nem örülök, de úgy tűnik Trumpnak is elege lett belőle.

Trump nekiment Musknak. Musk ugye próbálta rávenni Trumpot, hogy hagyja ott az "Truth" vagyis "Igazság" nevű közösségi oldalt és térjen vissza a Twitterre, amit megvesz és engedi, hogy ott legyen. Meg egyszer azt mondta, hogy Trumpnak távoznia kéne a politikából.

Viszont úgy tűnik, hogy mégse akarja megvenni a Twittert és Trump most tán úgy tekint rá, mint aki át akarta verni, hogy hagyja ott a Truth-ot és két szék között maradjon. Mondja, hogy ő már ezt látta előre, ezért se lépett és lám igaza volt.

És durvult a dolog, Trump például azt mondta, hogy Musk autói sz@rok és az űrhajói nem mennek sehová, és hogy amikor még elnök volt annyira nyomult a kormányzati támogatásokért a sz@r, amúgy semmit se érő cégeibe, hogy ha akkor és ott megkéri, hogy térdeljen le és könyörögjön, akkor megtette volna.

"Trump hits back at Elon Musk, says he could have made him ‘drop to his knees and beg’"

Bár amúgy Trump annyira amortizálta a vakcina nyomatással a támogatottságát, hogy muszáj a belső konkrurenciát is mostmár támadnia. Amúgy nálam ez a "Truth" nevű közösségi oldal is viszolygást vált ki, mert ezt a nevet a kommunisták adták a propaganda lapjaiknak, amikben kb. semmi igazság nem volt található... és ez egy hagyomány mondhatni, még a Pravda előttről. Nekem ez még egy kis jelecske, hogy meg van Trump is véve.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6317883045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása