Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Google AI-ja megvalósította a legképtelenebb viccet is; ez van ha woke mondja meg az AI-nak milyen a világ

2024. március 13. - GABOR2

Oké, emellett nem lehet elmenni...

Miközben szeretnék, hogy mindent bízzunk az AI-kre és közben fizessünk jó sokat állandóan, most kiborult megint a bili. Kiderült, hogy az AI-kat wokeságra nevelik; a Google AI-ja esetében ez oldáig ment, hogy amikor kérték, hogy készítsen egy képett egy tipikus náciról az AI a tipikus nácit egy egyenruhás fekete embernek mutatta be.

Igazából valósággal el akarja titkolni, hogy léteznek fehér emberek, bármit kérhetsz tőle, senki se lesz fehér, még a nácik se.

"Fekete nácikról és indián alapító atyákról csinált képet a Google programja"

Ilyenkor csak "programja" nem "mesterséges intelligenciája" a címben.

"A mesterséges intelligencia korában komoly problémát okoz, hogy az emberekben lévő esetleges faji előítéletek a modellek képzési anyagaiba is beszivároghatnak. Erre számos példa volt már, a Google azonban elébe ment a problémának, és a Gemini már sokkal jobban kezeli ezt, mint akár a kezdeti ChatGPT. A friss tapasztalatok szerint azonban a Google képalkotó programja már túlkompenzál "

Ezt azzal indokolták, hogy a chatbot kezdetben nem volt hajlandó képeket generálni kifejezetten svéd vagy amerikai emberekről, amikor pedig igen, számos színes bőrű ember is volt köztük,

"A probléma akkor vált nyilvánvalóvá, amikor arra kértek a Geminit, hogy készítsen képeket az Egyesült Államok alapító atyáiról, illetve náci katonákról a második világháború idején. Itt a program már tényleg szélsőségesen túlkompenzált, melynek részeként indián, ázsiai és afroamerikai politikusokról is generált képet, az alapító atyák között pedig nők is voltak. Az SS-tisztek között afroamerikai férfi és ázsiai nő is volt."

A Gemini Ultra előfizetés részeként előérhető képgenerálás bizonyos jelentések szerint a riport óta akadozik, a Gemini ugyanis egyszerűen megtagad néhány képgenerálási kísérletet.

Nem csoda, hogy egyes AI-k agyi összeomlás jelet mutatják... A másik meg tessék... ez még csak nem is ingyenes "szolgáltatás" és egy szemét, woke szemét.

"Túlkompenzált” a színes bőrű náci katonákkal, bocsánatot kért a Google"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr918353549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.03.13. 20:53:52

Miért nem egy hangosan gójozó kazárt mutatott be echte náciként? Egy született aske-nácit?
süti beállítások módosítása