Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A mainstream média tud valamit... sokan egyszerűen NEM AKARNAK TUDNI a problémákról

2018. augusztus 09. - GABOR2

Most nem egy cikkre koncentrálnék, hanem annak kommentszekciójára. A cikk arról szólt az Itcafe-n, hogy a IoT biztonság szempontjából nagyon rosszul áll. És persze van egy csomó pozitív komment mostmár az ilyen híreknél amiből látszik, hogy az emberek kezdik megérteni, hogy ez az IoT egy rossz ötlet, de vannak emberek akik csak a szépet akarják látni továbbra is. Azt szokták meg, egyszerűen nem akarnak tudni arról, hogy az IoT biztonság szempontjából egy nagy nulla, szeretnének tovább álmodni méghozzá nyugodtan és azt kérik, hogy a problémákról ne számoljanak be. Pedig az IoT cikkek 99% csak a pozitívummal foglalkozik, de nekik ez is kevés.

Kommentek között volt:

"Bármilyen IoT téma érdekel, főleg, mi hogy működik. Hogy lehet egyszerűbb, jobb az élet. Hogy tudnak független eszközök összedolgozni.
Speciel, az, hogy hogy lehet ezt tönkretenni, kihasználni, kriminalizálni, az kevésbé."

"Hogy hogyan védesz be egy okosházat, az a saját döntésed. Ahogy a biztonsági ajtó, üvegfólia stb is. Az nem hír nekem, hogy vannak biztonsági problémák, hír az lenne, ha erre valamilyen megoldást látnánk. A cikk riogat, megoldást nem kínál.
Nem hiszek abban, hogy egy akvárium hőmérőjébe aktív tűzfalat kellene építeni. Nem gondolom, hogy minden védelmet az IoT eszközök fejlesztőitől várjak el. Hajlamos vagyok tudomásul venni, hogy az eszközök védtelenek, és ugyanúgy gondoskodnom kell a védelemről, mint ahogy egy ingatlan esetén is elvárható, jogy pl. kerítést építsek.
A fitnesz cuccal való gyilkolászásra pedig magad adtál az utolsó előtti bekezdésben példát."

Egy megoldás van: ne vegyél ilyen sz@rokat. Talán egy IoT fejlesztőhöz van szerencsénk, azt írja, hogy ne a fejlesztők foglalkozzanak a védelemmel, hanem... a felhasználó. Mindenki legyen ezután informatikai biztonság szakértő vagy hogy képzeli?

Sajnos sokan vannak, főleg a vezetők között akik nagyon koncentrálnak, hogy tovább álmodjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1314171687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása