Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Szenvedés ( IoT, startup, nagy techcég )

2017. december 12. - GABOR2

Az Internet of Things megváltoztat mindent... ez lesz a jövő... milliárd dolláros üzlet lesz... forradalom ami teljesen megváltozatja az életünket. Ehhez képest eléggé szenvednek azzal, hogy valami hasznosat mutassanak. Ime két új találmány:

http://www.origo.hu/techbazis/20171208-mr-friendly-piszoar-reklam-hirdetes.html

Bemutatjuk az internetre kötött piszoárt.

"Egy holland startup már vizelni sem hagyná nyugodtan a férfiakat."

Hát igen, a startupok nagyon kívánatos jelenség.

"A leírás alapján a piszoár csak akkor mutogatná a reklámokat, amikor a vendég konkrétan vizel, a cselekmény megvalósulását szenzorokkal érzékeli."

Az innovatív cégek nagyon igyekeznek, hogy jobbá tegyék az életed.

"A Mr. Friendly megérti, hogy milyen fontos olyan helyzetekben kommunikálni az emberekkel, mikor azok a leginkább képesek befogadni az információkat. A legjobb pillanatok azok, amikor nem tudnak elmenekülni, hogy valami mást tegyenek, és kénytelenek az üzenetre fókuszálni" – írja kendőzetlenül a potenciális hirdetőknek szánt reklámszövegében a vállalat."

Building better worlds.

Jó, lehet azt mondani, hogy a startupok sok hülyeséget kitalálnak, nade a nagy techcégek tudják mi az irány, már csak azért is mert ők nyomatják a sok "ez lesz a jövő" cikknek álcázott marketing anyagokat. Nos a Microsoft tudja mi hiányzott az életedből:

http://www.origo.hu/techbazis/20171209-microsoft-kisallat-ajto-windows-10-iot.html

Bemutatjuk a Macskafelismerős kisállat-ajtó-t

"A Windows 10 talán legkevésbé ismert verziója az IoT Core nevű kiadás, amelyet a nevéből sejthetően az internetre kapcsolt kütyükre szán a vállalat,"

"A Microsoft most előállt egy szuper barkácsprojekttel: a Hackster portálon a vállalat részletes angol nyelvű leírásban magyarázza el, hogy milyen hardverek és szoftverek kellenek az ajtókba bevéshető kisállat-ajtók felokosításához."

"A cég megoldásával felturbózott kisajtók képes automatikusan kinyitni a kutyának vagy a macskának a közlekedőajtók fedelét, ha pedig a házi kedvenc be szeretne jönni, akkor először „arcfelismeréssel" hitelesíti az állatot."

Gondolom ehhez szükség van arra, hogy az egész cucc a felhőhöz csatlakozzon, legalább az állatok töltsék már fel a felhőjüket és hozzanak valami pénzt.

Amúgy gratulálok, remek ötlet ez is. A macskánk nehogy már fáradjon azzal, hogy bejöjjön a kisállat-ajtón, inkább legyen egy elektronikus cucc ami a felhőhöz csatlakozik, arcfelismerő rendszerrel és állandóan küldje az adatokat a Microsoftnak. Legyen ebből sok száz millió és más ehhez fogható hasznos cuccból milliárdszám, mert mi olyan környezet kímélő zöld világcég vagyunk. Működjön ezután minden árammal ami eddig nem volt elektromos és fölösleges is, hogy azzal működjön, és természetesen szenzorokkal folyamatosan küldje az adatokat  interneten keresztül. Ime a zöld jövő.

Garfield megvenné.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1213480707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása