Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Amikor rájösz, hogy egy szörnyeteget alkottál... ( Facebook is... )

2017. december 12. - GABOR2

Ugye ismerjük a klasszikus kutatót, feltalálót aki azon igyekszik, hogy jobbá tegye az emberek életét. Nos akárcsak a filmekben, a valóságban is rájönnek, hogy igazából inkább egy szörnyet alkottak sokszor, amivel a társadalom csak veszíteni fog. És még manapság is vannak akik felelősséget vállalnak a saját kutatásukért, tetteikért. Pl. ezért mondott fel Elon Munsknak egyik vezető munkatársa és bár már késő, a Facebook egykori vezetője kívánja azt bárcsak sohase hozták volna létre a Facebookot.

http://www.portfolio.hu/short/kifakadt-az-egykori-facebook-vezeto-tonkretettek-a-vilagot.5.270677.html

"Kifakadt az egykori Facebook-vezető: tönkretették a világot"

"Már a sokadik egykori Facebook-vezető szólalt fel a közösségi oldal ellen. Ezúttal Chamath Palihapitiya figyelmezteti az emberiséget, aki 2007-ben csatlakozott a Facebookhoz és a felhasználószám növeléséért felelős alelnök volt. Véleménye szerint a közösségi háló káros a társadalomra és személy szerint hatalmas bűntudatot érez, hogy részt vett abban, amit a Facebook alkotott."

Nemcsak a Facebookról van itt szó, a "bárcsak sohase valósult volna meg" találmányok korát éljük. Élükön a felhővel.

"De Chamath Palihapitiya nem csak a Facebookot, hanem az egész Szilícium-Völgyet szidja, véleménye szerint ugyanis a kockázati tőkés befektetők "haszontalan, idióta" cégekbe teszik a pénzüket ahelyett, hogy a valódi problémákkal foglalkoznának,"

A techcégek egyre inkább találkoznak a problémával, hogy munkatársaik nem akarnak részt venni a társadalom számára káros ügyleteikben. Például ezért is beszélt róla az egyik nagy techcég munkatársa, hogy "újfajta emberekre" van szükségük. Nem igazi informatikusokra, hanem gátlástalan emberekre akik ügynök módra értékesítik pl. a felhőt és rendszer üzemeltetőkre akik lesz@rják, hogy hány százmillió ügyfél adatát lopják el tőlük, kussba maradnak és kiszolgálják a techcégeket. A lelkiismeretes, értelmes emberek otthagyják őket. Sajnos van, hogy már csak akkor amikor megalkották a rémet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4913480993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása