Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az AI egy új mód, hogy ráderőltessék a felhőt... csak már nem mondják, hogy olcsó is lesz, sőt

2023. szeptember 12. - GABOR2

Nemrég volt a "Google Cloud Next " konferencia és imádnivaló... nem is rejtegetik, sőt mindenképpen kattints majd a cikk linkjére rá, ahol láthatód, hogy mi van a címlap képen szöveg:

"The new way to cloud"

Magyarán simán kimondják, hogy ez az egész AI sz@rság a részükről arról szól, hogy az emberek felhő előfizetők legyenek, de mostmár egyből átugorva azt a bullshitet, hogy nyugi... nagyon olcsó lesz.

Nem! Nagyon drága lesz egyből, hisz ez AI, mesterséges intelligencia... húúúúú de high-tech ezt meg kell fizetni. Pontosabban mindig fizetned kell, mert nem veheted meg, hanem csak bérelheted... magyarán fizethetsz mondjuk minden hónapban örökké. És ezt muszáj, hisz "az AI a felhőben lakik".

Az eredeti cikk is érti miről szól ez... "pénzgyár":

"Beindul a Google AI-alapú pénzgyára"

"Sok érdekességet hozott magával a 2023-as Google Cloud Next konferencia. A Google rengeteg fejlesztést és együttműködést mutatott be, lényegében elindul az a folyamat, amely révén már pénzt szeretnének látni az AI-fejlesztésekből."

"A héten a Google elérhetővé tette az AI-alapú eszközeit az üzleti ügyfeleknek, havi 30 dollárért – épp annyiért, amennyibe a Microsoft Copilot AI-alapú irodai szoftvercsomag kerül (a Teamsszel és az Outlookka"

Milyen aranyos, hogy rengeteg cikk van arról, hogy mennyit hibázik az "AI", de máris mint kész termék nyomatják. Minél előbb, mert hamarosan rájönnek sokan, hogy mekkora bullshit ez is... Pl:

"Egyre kevesebben és kevesebbet használják a ChatGPT weboldalát"

És egyből főleg a nagy pénzekre szállnának rá:

"Első körben tehát a nagy cégeket vették célba az újításokkal, a felhős szoftverek új ügyfelei közé olyanok tartoznak például, mint a General Motors vagy az Estee Lauder."

"Szintén új a Duet AI in Workspace, amely az appokban segíti az ügyfeleket dokumentumokat, e-maileket írni vagy épp egyedi vizuális elemeket gyártani."

"A San Franciscóban bemutatott újdonságok között új, egyedi AI-chipek és AI által generált képeket azonosító, vízjelező eszköz vagy biztonsági kiegészítő is volt."

Az AI egy bullshit, ami segít eladni a felhőt drágán, úgy, hogy ne merjél ezért kérdéseket feltenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3018212933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.09.13. 01:34:44

Erről jut eszembe hogy ezt a bérlős dolgot az autós cégek is nyomják, volt róla szó az egyik cikkben hogy az ülésfűtésért külön havi díjat szedett az egyik autógyártó.

Koenigsberger 2023.09.13. 20:07:16

Nem az amúgy is hót fölösleges extrák, lásd ülésfűtés feloldása lesz itt az igazi sz0patás. Le merem fogadni, hogy amint elterjesztik a villanyautókat, vérszemet kapnak a kötelező biztosítással - ha nem lesz letöltve a kocsidba automatikusan a legújabb pakk, firmware, akármi (ami ugye az esetek többségében szart se javít, csak ráfogják à la vinfos), olyan felárat fognak a nyakadba vágni, hogy a füled kettéáll.

Mondjuk az érdekes lesz, amikor indulnál valahova, a kocsi meg elkezd frissítgetni, aztán esetleg beszarik 70%-on meg hatszor megkínál egy „please restart" üzenettel. :D
süti beállítások módosítása