Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Pár éve ki akarták írtani, most pánikszerűen menekülnek vissza hozzá: készpénz ( elektonikus pénz )

2022. november 18. - GABOR2

Sok éven át hallhattuk, hogy milyen butaság, hogy még mindig készpénzt használunk. Hogy akkor már miért nem megyünk vissza a fára is már.

Most pedig találtam egy olyan hírt, hogy a németek ezerrel kezdtek sok-sok milliárd eurót nyomtatni, dacára az inflációnak... ugyanis attól tartanak, hogy hamarosan lesznek áramkimaradások és az elektromos fizetés... nos ahhoz kéne áram.

Úgyhogy most bespáljzolnának sok-sok fizikailag létező eurót, hogy amikor majd jönnek az áramkimaradások... szétosszák a lakosság között, mert különben attól tartanak, hogy anarchia lesz... csak polkorrektebb szavakkal.

"Germany Prepares Billions Of Euros In Case Of Winter Blackouts" 

"Exclusive: Germany steps up emergency cash plans to cope in blackout"

És persze a németek várhatóan komoly hiánnyal fognak küzdeni másból is és ezek összefüggenek.

" German authorities are stepping up preparations for emergency cash deliveries in case of a blackout to keep the economy running, four people involved said, as the nation braces for possible power cuts arising from the war in Ukraine."

"The plans include the Bundesbank, Germany's central bank, hoarding extra billions to cope with a surge in demand, and possible limits on withdrawals, one of the people said."

"A parliamentary report a decade ago warned of "discontent" and "aggressive altercations" in case citizens were unable to get their hands on cash in a blackout."

A hatóságok most egyenesen azt kérik az emberektől, hogy legyen náluk készpénz:

"Germany's disaster office said it recommended people keep cash at home for such emergencies."

"German financial regulators worry that banks are not fully prepared for major power outages and view it as a new, previously unforeseen risk, said an official with direct knowledge of the matter.

Sőt ott kéne kezdeni, hogy a cégek eleve készpént adnak ezután:

"Cash would be the only official payment method that would still work, said Thomas Leitert, chief of KomRe, a company that advises cities on planning for blackouts and other catastrophes."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1717982284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2022.11.20. 13:26:56

Volt valami cikk nem is olyan régen, hogy a németeknél valami 60-70%os mindig a készpénzes forgalom a teljes volumenhez képest, nagyjából pont az ellenkezője, mint ait az ember magától gondolna.
süti beállítások módosítása