Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft továbbra is biztospont, de azoknak akik már unnák itt van pár névváltoztatás

2020. június 19. - GABOR2

Újabb frissítés, újabb súlyos hibák... a Microsoft most se hazudtolta meg magát, hozta a kötelezőt. Viszont lehet, hogy vannak akik már unják ezt, ezekre is gondolt egy PR fogással... átnevez dolgokat. Viszont ha megnézed mi van a nevek mögött, lényegében csak ugyanazt igéri amit eddig kaptál... kockázatos frissítéseket. Vagyhát igazából persze mindig van gond, de azért legalább az elvi esélyét megadja az új nevekkel, hogy talán bármi lehet... még az is, hogy nincs baj, de tuti, hogy azért a cucc nincs is kész.

De előbb nézzük milyen "apróságokban" okozott gondot legutoljára a Win10 frissítése?

"Súlyos hibával jött a Windows 10 frissítése"

"Márkától függetlenül kiütheti a nyomtatókat."

"SSD-ket gyilkolhat az új Windows 10"

"Kiszúrhat a Chrome böngészővel az új Windows 10"

"Lassan minden napra jut egy hír a május végén kiadott Windows 10 May 2020 Update hibáiról, az SSD-k töredezettségmentesítése után a jelek szerint a Google Chrome felhasználóinak is gondot okozhat az operációs rendszerre való frissítés."

"A panaszosok szerint gyakorlatilag adatvesztés történik: a Windows 10 minden egyes újraindítása után újból be kell jelentkezniük a Google-fiókjukba a böngészőben."

Akkor talán a Google veszít némi adatot. Szegény.

Persze mondhatod, hogy haha, te megvéded magad, mert nem telepíted azonnal ezt a frissítést, de igazából Rád is gondoltak:

"Elkezdett engedély nélkül települni az új Windows 10 sok gépre"

"Az elmúlt napok során egyre több felhasználó kezd panaszkodik arra, hogy gépükre megkérdezésük és engedélyük nélkül kerül fel a Windows 10 legújabb, május végén megjelent kiadása - írja a ComputerWorld."

"állítólag olyan esetekben is felkerül számos gépre a 2020 Május Frissítés, amik tulajdonosa korábban kifejezetten megpróbálta megakadályozni ezt."

"Egy feltételezés szerint ugyanakkor pont ez lehet a furcsa jelenség forrása. Az új verzió ugyanis pont azokon a gépeken látszik kérés nélkül feltelepülni, amiken korábban szüneteltették a frissítések telepítését - ami ugyanakkor csak 7 napig marad érvényben. Jelenleg úgy tűnik, hogy a szüneteltetés lejárta után a Windows Update valamiért automatikusan felrakja az új verziót, pedig elvileg még jó ideig nem kellene ezt neki."

Hát ki ne akarna Windows 10-et nem? Hisz mindannyian szeretjük a rejtélyes történeteket. Amint látod a Win10-zel ilyen izgi lehet az élet.

"Mindez valószínűleg csak egy bug eredménye"

Egy a sok közül.

Aztán jó hírek... főleg azoknak akik szeretik az olyan "megoldásokat", hogy átneveznek dolgokat nekik amik lejáratódtak, de igazából ezután se történik semmi pozitív változás.

"Végre: Újrakezdi a Windows 10 bugjainak javítását a Microsoft"

Egyrészről elkezdik újra a nem biztonsági jellegű hibákat is javítani. Elég égő is lett volna, hagyni a világot nyomtatók nélkül vagy megsemmisíteni az összes SSD-t. Elvileg ugye a vírus miatt volt ez a leállás, ami ellentétben velünk, az USA-ban tombol és világelsők benne... igazából nem is akar a cikk azzal áltatni, hogy mostmár túl vannak víruson, egyszerűen lazán elmegy a tény mellett, hogy a vírus helyzet sokkal rosszabb mint amikor bejelentették az egész felfüggesztést. Nem téma. De micsoda hősök, nem? Hát mégis számítasz nekik? Kockáztatják az életüket, csak hogy az SSD-d meg ne haljon.

Aztán van ez is:

"Alapjaiban alakítja át a Windows Insider program struktúráját a Microsoft"

"A cég ugyanis közölte, hogy abban áttér az eddigi, gyakoriság alapú gyűrű modellről az inkább a minőségre fókuszáló, csatorna-alapú szerkezetre."

Most biztos elkezdesz reménykedni, hogy "minőségre fókuszálás", de jól hangzik. Viszont igazából annyit jelent, hogy jelzik, hogy mennyire rossz minőségű az amit kiadnak, nem pedig arról van szó, hogy valami is jobb lenne:

"Eddig az Insider programban résztvevők "gyors" és "lassú", valamint "release preview" gyűrűkre iratkozhattak fel, ami azt határozta meg, hogy az általuk használt előzetes változatok milyen gyakran frissültek. A jövőben azonban ezek helyett "dev", "beta" és "release preview" csatornákra iratkozhatnak majd fel - ezzel pedig azt jelölhetik ki, hogy a végleges állapot felé vezető úton mennyire előrehaladott, illetve stabil változatot akarnak a gépükön futtatni."

De legalább az elnevezések újra a normalitás fele vezetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9915903100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása