Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint mellé... pedig ott van a szemük előtt!!! ( digitális állam és bullshitek)

2020. március 11. - GABOR2

Szépen barangolok a hírek közt aztán egyszercsak látok egy ilyet...

"Schanda: A digitalizáció nemzeti szuverenitási kérdés is"

Hogy mi van... meeeegtörtént? Valami történt a kormánnyal és felfogta valamilyen szempontból azt amit írnak a címben?

Tehát mondjuk 5G kapcsán amiket lenyilatkozott az amerikai nagykövet mégis leesett Orbánnak, hogy ez nemcsak egy sima gazdasági projekt?

Vagy ami még fontosabb, hogy leesett, hogy digitális állam= sebezhető állam, amin keresztül béke időben kémkedhetnek utánnunk, háborús időben meg az egészet hazavághatják, hisz a sebezhetőség problémját nem tudjuk megoldani, senki se tudja.

De áááá... nem, másról van szó.

Elolvashatod:

"Schanda: A digitalizáció nemzeti szuverenitási kérdés is"

Nem, csak a nagyvállalatokat látja a képben, amik szintén veszélyesek lehetnek valóban ha azt nézzük, hogy szeretnék a saját politikájukat másokra eröltetni egyre inkább, de ez a teljes képnek csak egy apró szelete.

Ha esetleg hiányod támadt bullshitből, mert mindent kitölt ma már a koronavírus még a portfolio.hu-n is és le is mondanak sok találkozót, ahol elhangozhatnának a bullshitek, itt találsz nem egyet, például:

"„Birodalmak felemelkedése és bukása múlt az információkon, az információ pedig ma egy másodperc” – mutatott rá Ferencz Orsolya, kiemelve, hogy az államok kiengedik a kontrollt és teret nyertek a magáncégek, azt kockáztatva, hogy az egész globális internet „idegen érdekkörök” kezébe kerülhet."

Az államok kiengedik a kontrollt... oké, miért vesz ebben részt, épp most teszik, ráadául nemcsak cégeknek, hanem hackereknek, titkosszolgálatoknak, államoknak is megteszik. Ez az Orbán kormány egyik fő programja, a digitális állam.

Még bullshitet:

"„A Facebook véleménybuborékjai is megfelelnek az emberek igényeinek. Az internet egy akkora halmaz, amiben nem lehet kiigazodni, ezért algoritmusokhoz nyúl a felhasználó, ami véleménybuborékot alkot. A legtöbb ember örül ennek” – mutatott rá Dukász Magor. "

Na ezt a mondatot olvasva már gondolom bánod, hogy hiányoztak a bullshitek, de már késő, jön az újabb:

"Kihívás a felemelkedő digitális szuverének szerepe, hiszen az információ a 21. században az igazi hatalom” 

"„Kié a (fő)hatalom? – szuverenitásharcok tegnap, ma és holnapután – új globális szuverének születnek a digitális térben?”"

Kié a főhatalom? Kit érdekel, a fontos az, hogy amiért erre építik fel az egész államot majd, az egészet összeomlaszthatja majd akár egy tehetséges tinihacker és akkor majd gondolkozhatnak azon, hogy dehát ővék volt a főhatalom... Jaj ez a megalománia...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9615515820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása