Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ami nálunk az "AI", Kínában az a "kvantum" ( kultúrális sokszínűség a hülyeségben )

2020. január 15. - GABOR2

Ugye ma már szinte minden "AI-t", "mesterséges intelligenciát" használ Nyugaton, miközben még nincs igazából mesterséges intelligencia, leginkább csak a felhős cégek akarják így eladni a felhőt és a Big Data-t, némi plusz fejlesztéssel, de mivel ez már "mesterséges intelligencia" ezért egyből jó drágán.

Viszont más kultúrákban az AI szerepét más tölti tán be. Ezen cikk szerint pl. a "kvantum" a "menő" Kínában.

Így ott minden új "kvantum":

Kapható kvantumzokni és -alsónemű, kvantummelltartó, de még kvantumbenzinkártya is.

"Az utóbbi időben elárasztották a kínai online kereskedelmi oldalakat azok a hirdetések, amelyek azzal kecsegtetnek, hogy egy-egy termék magában rejti a legújabb kvantumtechnológiai felfedezések előnyeit – még akkor is, ha az adott terméknek amúgy nem sok köze van a technológiához. Kapható kvantumzokni és -alsónemű, amitől igazi kvantumjóság árasztja el a kényes testtájékot, de még kvantumalkoholos ital is.

Szakértők szerint persze a kvantumáruk áradata igazi szamárságon alapul. A különféle hétköznapi termékek forgalmazói a jelek szerint kamu kvantumtechnológiával házalnak. Mert hiába jelentette be a Google tavaly, hogy elérte a kvantumfölényt (amikor egy kvantumszámítógép képes megoldani egy olyan problémát, amit a hagyományos számítógépek nem), a kvantummechanika elvein alapuló kvantumszámítógépes technológia még bőven kísérleti stádiumban van, a kutatók még javában dolgoznak rajta, hogyan tudnák gyakorlati haszonra fordítani az elméletet."

"Csin Hszienmin a Xinhua hírügynökségnek nyilatkozva azon csodálkozott, hogyan válhatott elképesztően népszerűvé valami a piacon, „amit még ki sem fejlesztettek a laboratóriumban”."

Nyugatot is vizsgálhatná, AI szempontjából...

"KÍNÁBAN MÁR KAPHATÓ A KVANTUMMELLTARTÓ ÉS A KVANTUMBENZINKÁRTYA"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr115411786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása