Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Techcégek: Ez a jövő elkerülhetetlenül, de ti mondjátok meg, hogy hogyan, mert mi nem tudjuk

2019. április 04. - GABOR2

Semmi különös, csak megint nem tudja a cég ami teleordibálja propagandával a világot, hogy "ez lesz a jövő",(jelen esetben IoT) hogy konkrétan hogyan is, ezért a cég "innovációs laborja" aminek az lenne a feladata, hogy ezt kitalálja várja az ötleteket. Az innováció laborja várja... tényleg ironónikus.

"Kibervilágot rengető ötleteket keresnek"

Nem kispályások szeretnének jóóóóó sokat keresni a tőled olcsón megszerzett ötlettel.

"Április végén tartják a keskenysávú IoT hálózatra épülő hackathont."

"Termékesíthető és üzleti potenciállal rendelkező, az IoT rendszerek és/vagy szenzorok kreatív felhasználását megcélzó megoldásokat keres a T-Systems és innovációs laborja, a KiBu a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével. Az ingyenes, 24 órás hackathonra 2019. április 14-éig lehet jelentkezni."

Hát a szívem megszakad annyira aranyosak... elcsornák az ötletedet, amivel baromi sokat akarnak keresni, persze abból már  téged kihagyva, de mindezért nem kell fizetned, ingyen is hajlandók ezt megtenni neked.

"Magyarország területének közel hatvan százalékán már elérhetővé tette a keskenysávú dolgok internete (NarrowBand Internet of Things, NB-IoT) hálózati funkciót a Magyar Telekom. Ez időben és térben egyaránt kézzelfogható közelségbe hozza a gépek közti kommunikációra vagy a szenzorokra épülő automatizált megoldásokat, amelyek közül most két kiemelt témában vár kreatív megvalósítási ötleteket a T-Systems és innovációs laborja, a KiBu, valamint a Szegedi Tudományegyetem (SZTE)."

"Ez időben és térben egyaránt kézzelfogható közelségbe hozza a gépek közti kommunikációra vagy a szenzorokra épülő automatizált megoldásokat,"... megoldásokat amiket neked kéne kitalálnod, mert lám ime mi kiépítettük a rendszert, de senki se tudja, hogy konkrétan mire lehetne használni, de mi már nagyon akarunk vele keresni, úgyhogy ingyen elvesszük tőled az ötleted, mert jófejek vagyunk.

"A 2019 talán legmeghatározóbb technológiai trendjének tekintett IoT hamarosan kézzelfogható mértékben gyakorol majd hatást a versenyképességre, a hatékonyságra és a fenntarthatóságra" – hívta fel a figyelmet Krégl Klementina, a T-Systems innovációs kompetenciaközpontjának vezetője.

Már csak ki kéne találni valakinek hogyan.

"A hackathonon olyan megoldásokat keresnek, melyek IoT rendszerek és/vagy szenzorok kreatív felhasználásán alapulnak, továbbá termékesíthetők és van bennük üzleti potenciál."

Merthogy ilyen ötlet még nem igazán született.

Mindegy ki, csak mostmár valaki mondjon valamit, mire lenne jó ez az egész:

"A megmérettetésen diákok, szabadúszók és saját céggel rendelkezők is részt vehetnek."

Mi jut neked azért, hogy milliárdokat érő üzleti ötletet nyújtasz nekik... persze csak ha benne vagy az első háromban, plusz különdíj:

 "Ezekből választ a zsűri győzteseket, akiknek akár piacralépését is támogatja a vállalat, ezenkívül az első helyezett félmillió, a második 300 ezer, a harmadik 100 ezer forinttal lesz gazdagabb. Az egyetemi indulók között pedig 300 ezer forintos különdíj kerül kiosztásra."

Olcsójánosok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4214739851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.04.10. 12:13:49

A startup őrület is hasonló. A kis cégek próbálkozzanak mindenfélével. Ha beválik akkor majd valamelyik multi úgyis felvásárolja. Ha nem, akkor is jó mert akkor meg nem a multik pénze bánja a bukást. (Csak a befektetőké, akik meg lehetnek akár az átlagemberek is a "közösségi finanszírozsnak" hála.)

GABOR2 2019.04.10. 18:17:56

A Startup örület már elmúlt, max. páran, főleg akik ebből élnek nem akarják észrevenni. Itt van a maximális magyar startup siker:
ujtechkor.blog.hu/2018/02/22/ime_egy_maximalis_magyar_siker_startup
süti beállítások módosítása