Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Orbánék agya ezt nem fogadja be... ( digitális állam, EU diplomatáinak kommunikációs hálózata )

2019. január 03. - GABOR2

Nyomul a digitális állam, nemrég is jöttek vele kapcsolatba új hírek. Minden szép és jó ezekben a hírekben, csak az előnyös dolgokat mutatják és csak ennyit lát igazából az egészből a magyar kormány. Jó talán még elmondják, hogy a biztonság is fontos, de ha az lenne akkor az egész projektet leállítanák.

Persze nemcsak Orbánék gondolják, hogy ez a jó irány vannak akik már előttünk járnak a zsákutcában. Ugyanis nemrég kiderült, hogy a kínaiak hozzáfértek az Európai Unió diplomatáinak kommunikációs hálózatához. Jó, gondolhatod, hogy esetleg bejutottak aztán rögtön kidobták őket, nos... nem; három évig láthatták az EU legmagasabb diplomáciai üzeneteit.

"Kínaiak hackelhették meg az EU belső diplomáciai levelezését"

"A cikk szerint a hackerek több ezer olyan belső üzenethez fértek hozzá három év alatt, amelyekből kiderül, hogy az európai illetékesek mennyire aggódnak azon, hogy Donald Trump tudja-e kezelni a kínaiakat és az oroszokat."

"A tartalmak között vannak feljegyzések beszélgetésekről vezetőkkel Szaúd-Arábiában, Izraelben és egyéb országokban." 

Ilyen ez a digitális állam.... hála neki kiderül, hogy igazából nem létezik információ ami igázán fontos, legalábbis annyira nincs fontossága, mint a kényelem, hisz az egészségügyi adatoktól, a vállalati know-how-on át a diplomáciai titkokig egyik se ér annyit, hogy ne olyan rendszereken tárolják őket, amik elérhetők netről és garantáltan el tudják lopni.

Persze ez kínos, úgyhogy a hivatalos emberek nem is árulták el az EU polgároknak:

"Mindez azok után, hogy a New York Times feltárta, hogy egyáltalán történt ilyen hack."

A vállalatoknak szeretnék előírni, hogy jelentsenek a betörésekről, de ők azért a maguk "kis incidenseit"  nem igazán jelentenék.

A poénoknak azonban még nincs vége ugyanis:

"A NYT szerint ugyanezek a hackerek jó eséllyel a ENSZ és a világ több külügyminisztériumának levelezéséhez is hozzáfértek. "

Akkor miért olyan jó ötlet ez a digitális állam?

Amit nem fogad be Orbánék és sok mások agya sem az az, hogy nem, nem jó ötlet a digitális állam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6114531596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása