Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy alapvetően jó ötlet Microsoftosan megvalósítva, meg egyéb fontos dolgok a játékok piacán

2018. március 12. - GABOR2

Öszintén szólva engem mostanában már az lepne meg, ha valami jön a Microsofttól és rendesen működik. Nos, ez most se sikerült, nagyon nem, de most legalább az alapötlet jó.

"Az UWP egy katasztrófa"

Kezdjük a jó részével. Azt gondolták, hogy jó ötlet egy régi játékot felújítva újra kiadni. Szerintem ez egy jó irány, egyre több viszonylag idősebb ember van, akik szeretnének a régi játékukkal játszani mondjuk úgy hogy a grafikája fel van turbózva. Nem szeretik az új játéktrendeket, amik valahol túl bonyulultak már, valahol meg már nagyon butaságig leegyszerűsítettek. A régi játékot akarják játszani, csak szebb kiadásban, meg mondjuk némileg felturbózótt AI-val.

A Microsoft viszont microsoftosan, vagyis sz@rul oldotta meg ezt is, mint kb. mindent amit az elmúlt öt évben csinált. Nem tudom, hogy mégis kiket alkalmaznak, hogy ennyire katasztrófálisan sikerül már minden. Kvóták, filléreskedés a megfelelő ember felvételében? Mert azért az elég gáz, hogy úgy adnak ki valamit, hogy nem működik egyáltalán.

"Lázadoznak a vásárlók minden fórumon, nem működik a klasszikus játék újra kiadott verziója. Hiába a sokéves reszelgetés, úgy tűnik a Microsoft Store és az UWP alkalmazásplatform még mindig képtelen kezelni egy olyan rutineseményt, mint egy játék rajtja."

"Újabb komoly pofonba szaladt bele a Microsoft az Age of Empires (első részének) újrakiadásával. A Definitive Edition pár napja jelent meg a cég szoftverboltjában, de a modernizált, UWP-s csomagolással ellátott játék minőségével rengeteg probléma van - felmerül a kérdés, hogy hogyan kerülhetett élesbe ilyen állapotban a szoftver."

"A bolt felületén és egyéb fórumokon olvasható visszajelzések szerint a játék letöltés után el sem indul, vagy bizonyos ponton összeomlik és a felhasználót kidobja az asztalra."

Alex Ionescu, a Windows Internals szakértője eléggé sarkos véleményt fogalmazott meg, szerinte egész egyszerűen az "UWP egy katasztrófa".

A Microsoft egy ideje a "minden mindegy" üzemmódban megy. Mindegy, hogy vannak akiknek fontos lenne az adatbiztonság, mindegy hogy mindenki utálja az új felületet, mindegy hogy minden csupa bugos stb..

És ennek meg van az eredménye:

 Meglepő: Teljesen megállt az átváltás a Windows 10-re

Engem nem lep meg, max. olyan szempontból, hogy egy fullra eröltetett rendszer, ami mellett megszüntették a Windows 7 árusítását és még így se megy ennyi idő javítgatás mellett.

Az, hogy alapból egy rossz koncepció, azt tudtam, hogy nem hallgatnak a felhasználókra, hogy változtassanak azt is; engem jobban meglep hogy egyáltalán kell valakinek.

Most viszont a Microsofton van a teher, hogy eldöntsék hogyan tovább akkor.

"Amíg ingyenes volt, úgy-ahogy elkezdtek rá áttérni, pénzt viszont már nem nagyon hajlandók az emberek a Windows 10-ért adni - derül ki a Net Applications legújabb számaiból. A cég mérései szerint ugyanis a rendszerre történő ingyenes váltási időszak január közepi végleges lezárultával teljesen leállt a rendszer piaci részesedésének növekedése is."

"A stagnálás azért is érdekes, mert a Windows 8.1 fő támogatási időszaka is éppen idén januárban ért véget - így az elmúlt hónapok során minden korábbinál több okuk lett volna ezen rendszer használóinak (is) egy újabb, aktívan javított és fejlesztett Windows verzióra váltaniuk. Erre azonban a jelek szerint nem kerítettek sort kimutatható számban azok, akik korábban sem tették meg ezt."

Eljött az idő, hogy a Windows 8.1-et használók is konzervatívnak mondják magukat. Pedig korábban ők voltak a nem megértett, haladó fáklyavivők akik már a jövő rendszerét használják.

"Legalább két évig ugyanis még a Windows 7 is kapni fog biztonsági javításokat - így a felhasználók közül az, aki nagyon akar, 2020-ig továbbra is kitarthat a régebbi két Windows mellett anélkül, hogy ezzel veszélybe sodorná adatait a foltozatlanul maradó sebezhetőségek miatt."

Nekem van jobb ötletem. Hagyjuk a Microsoft termékeket. Az egyik legfontosabb előnye is olvad, egyre több játék jelenik meg alternatív platformon és egyre gyorsabban. Munkára meg eddig is voltak egész jó alternatívák.

A Microsoft egy elszabadult, kiszámíthatatlan, rossz irányba menő cég ma már.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9613733382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása