Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hát nem okos ötlet szinte mindent okostelefonnal irányítani ennek ( is ) tükrében?

2018. január 23. - GABOR2

Szinte mindent bizzunk az okostelefonra, hogy irányítson. Ez az okosmegoldás. Ez a jövő. Ó, dehát ki jön itt; csak nem a Valóság Úr már megint.

"A most felfedezett hiba ugyanis az Apple szinte összes eszközét érinti, az iPhone-októl kezdve az iPad-eken át egészen az asztali és hordozható gépekig. Kihasználásához csak egy speciális üzenetet kell elküldeni ezekre, illetve az eszközökre bejelentkezett felhasználók részére, aminek hatására az eszköz jobb esetben csak lelassul, gyakran viszont teljesen le is lefagy, illetve újra is indul."

Remek ötletnek hangzik, hogy ilyen készülékre bizzunk szinte mindent, nem igaz? Ez nagyon felelős hozzáállás.

A cikk íróját, azért kicsit helyesbíteném pár dologban:

"Újabb hét, újabb sebezhetőség - hangozhatna az Apple mottója."

Ez közelít a valósághoz, viszont a sebezhetőség probléma nemcsak az Apple cuccait érinti és nemcsak hetente felmerülő probléma ez, hisz például a titkosszolgálatok be vannak tárazva sérülékenységekkel úgy hogy gyakorlatilag folyamatosan átjáró ház nekik az összes technikai eszköz és ha akarnák tönkre is tehetnék ezeket az eszközöket. Kisebb szereplők, ha van elég pénzük szintén bármikor bejárhatnak a legnépszerűbb operációs rendszerekre például. Ezért se kéne minden fontos dolgot rábízni ezekre a mindig sérülékeny rendszerekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7213597581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása