Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy rossz hír amiben azért fel lehet fedezni jó dolgokat is ( vállalati biztonság-tudatosság, cloud )

2017. március 22. - GABOR2

Eredeti hír ez: http://www.origo.hu/techbazis/20170317-konkurenseikre-mutogatnak-a-megtamadott-cegek.html

"A túlterheléses (DDoS) támadáson átesett vállalkozások 43 százaléka feltételezi azt, hogy valójában rivális cégek állhatnak a támadások mögött. Hibáztatják még a külföldi kormányokat, vagy titkosszolgálati szerveket, korábbi munkavállalókat."

Mi a jó ebben a hírben? Egyrészt az, hogy a vállalatok, köztük a kisebbek is egyre biztonság-tudatosabbak az informatikával kapcsolatban. Korábban ez dolog nem lett volna náluk téma. Az, hogy számolnak reálisan azzal, hogy informatika felől támadások érhetik őket riválisok, meg titkosszolgálatok részéről nagyon fontos előrelépés. A digitális gaztdaság nem is olyan jó dolog... Most még persze sokáknál az a lépés jöhet, hogy jó akkor veszünk biztonsági cuccokat, azok majd megvédenek. A legfejlettebben gondolkozók tudják, hogy azok se. Remélhetőleg a cégek nagy többsége eljut ide mielőtt még késő lesz. Persze ez a felmérés a túlterheléses támadásokra koncentrál, ami pedig elvezet a másik jó dologhoz... Amennyiben a vállalkozók tudják, hogy az internet használattól elvághatják őket a túlterheléses támadással, felismerik hogy a felhőt el kell ezért is kerülni, mert egy ilyen támadás elvághat a felhőtől.

Ami nagyon meglepett ebben a felmérésben:

"A vállalkozások méreteiben is tapasztaltak eltérést: a nagyvállalatok csupán 36 százaléka hibáztatja a versenytársat egy esetleges támadásért, míg a KKV szektorban ez a szám majdnem eléri az 50% százalékot (48%)."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5312362079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

btprg 2017.03.23. 00:59:30

Nem a cikkedhez kapcsolódik, csak a szellemiségedhez:
kiszamolo.hu/befektetesi-lehetoseg-a-robotokat-gyarto-es-ai-cegekbe/

Csak azért küldöm, mert itt a kommenteket elolvasva szerencsére látszik, hogy azért nem minden ember dől be a "szép új világnak" :) (A posztolón csodálkozom, ez a kiszámolós emberke elég szimpatikus, pont ebben a dologban van divatos bullshit véleménye látszólag...)

GABOR2 2017.03.23. 08:43:33

@btprg: A hozzászólásokról.. én most csak gyorsan beleolvasgattam és úgy látom nem azért vannak azoknak az embereknek kétségeik, mert sebezhető lesz a dolog, hanem mert pl. szerintük nem lesz elég okos a cucc ahhoz, hogy kiváltsa az ő munkájukat. Szóval ez egy más megközelítés. Jó lett volna náluk egy link a blogomra, hogy megismerjenek egy új szempontot is.

A cikkről... Az, hogy pl. egy újságíró miért rajong mindenért amit a techcégek kitalálnak már írtam múltkor neked, ha jól emlékszem, de amúgy is írtam már az általános jelenségről több cikket.

Ami horror leginkább a cikkben az ez:
"Olvastam már szállodai takarítórobotokról, amiket szintén Afrikából irányítanak az ottani alkalmazottak, egy-egy ember akár tucatnyi robotot is kezelve egyszerre."

Ezek felett az robotok felett szépen át lehet venni az irányítást és csúnya dolgokra használni. Akik ilyet csinálnak azok nem fogják fel, hogy nem lehet megcsinálni olyanra hogy ne legyen sebezhető.

A másik meg persze a pénz... az ember akaratától független pénzcsinálás. Ezért olyan vonzó nekik ez; mégha látnák is esetleg, hogy ez katasztrofákhoz fog vezeteni a pénz elvakítja őket...
süti beállítások módosítása