Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Elértük ezt is: atomot kaphat egy ország a hackerek miatt

2018. február 13. - GABOR2

Hackerek ma már olyan súlyos károkat okozhatnak, hogy atomfegyverrel válaszolhat rá az USA.

"Bemutatták azt a hetvennégy oldalas jelentést, amelyből kiderül, hogy a kormányzat nem tervezi az amerikai stratégiai nukleáris fegyverzet növelését, de Washington atomfegyverrel válaszolhat az Egyesült Államok és szövetségesei ellen esetlegesen intézett olyan nagyobb támadásokra is, amelyeket nem atomfegyverekkel követnek el."

"...kibertámadások és baktériumfegyverekkel elkövetett támadások is kiválthatnak nukleáris válaszcsapást."

 

"A fegyveres válaszcsapás ötlete azonban nem egyedi, még ha mások nem is atomrakétával válaszolnának egy hekkerakcióra: a The Telegraph cikke szerint Brüsszelben is készült már olyan törvényjavaslat, amely háborús agresszióként kezeli a virtuális támadást, és engedélyezné a fegyveres védekezést."

Az amerikai kormány már sokszor megtette, hogy hamis fenyegetés miatt támadott más országra, úgyhogy ilyen szempontból a digitális korszak nagyon jól jön, mert nagyon könnyen lehet kreálni digitális Pearl Harbor-t. Mondjuk egy igazi esetében meg nem lehet biztosan tudni, hogy az az ország támadott-e amire a jelek mutatnak, hisz ezt nehéz, talán lehetetlen teljes bizonyossággal kimutatni. Szóval ez is a régi vezetők tipikus válasza. Ez az egész így kukábavaló. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8213664700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2018.02.13. 16:13:13

Amúgy szerintem az USA sem gondolhatja komolyan, hogy egy olyan hackertámadás ami atom választ váltana ki nem lenne kombinált támadás igazából. A hackertámadás egy fontos kiegészítő lenne, legalábbis rövidtávon.
süti beállítások módosítása