Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kihalás szélén

2017. október 17. - GABOR2

Ebben a cikkben elég erőteljes lesz az evoluciós szemlélet...

Úgy tűnik, hogy egy hatalmas tömeghalál előtt állunk és ez a technika miatt lesz.

Előbb egy cikk és más forrás aztán majd felvesszük újra ezt a fonalat.

http://www.washingtonexaminer.com/congress-warned-north-korean-emp-attack-would-kill-90-of-all-americans/article/2637349

Cím: "Congress warned North Korean EMP attack would kill '90% of all Americans'"

"North Korea is capable of attacking the U.S. today with a nuclear EMP bomb that could indefinitely shut down the electric power grid and kill 90 percent of "all Americans" within a year."

Hát nem tudom, én azért ilyen durva számokat nem gondoltam volna, és igazából most se hiszem még el, de állítólag ha Észak-Korea egy EMP támadást intéz az USA ellen akkor az tönkretenné az elektromos hálózatot és az amerikai lakosság 90 százaléka meghalna egy éven belül.

Maga az EMP közvetlenül nem ölne meg senkit, de ugye az összes elektromos áram által működtetet szolgáltatásoknak annyi lenne, és nem is lehetne őket gyorsan pótolni, hisz egész amerika összes gyárának annyi lenne. Összeomlana a kereskedelem, az emberek egymásra támadnának stb.. Van viszont egy ennél nagyobb ok is: Az emberek egyszerűen nem tudják hogyan éljenek így túl.

Közvetlen forráshoz itt juthatsz:

http://docs.house.gov/meetings/HM/HM09/20171012/106467/HHRG-115-HM09-Wstate-PryP-20171012.pdf

Ez egy nagyon érdekes tanulmány. A kezdés szerint az amerikai hadseregre nem hatna túlságosan az EMP, vissza tudna vágni, de a polgári rendszerek azok mind megfeküdnének.

"...U.S. strategic forces could survive and operate after an
EMP attack. However, no major efforts were then thought necessary to protect critical national
infrastructures, relying on nuclear deterrence to protect them. With the development of small
nuclear arsenals and long-range missiles by new, radical U.S. adversaries, beginning with North
Korea, the threat of a nuclear EMP attack against the U.S. becomes one of the few ways that
such a country could inflict devastating damage to the United States."

Ebben a tanulmányban a főszereplő az EMP, de van itt más is... A tanulmányból megtudhatjuk, hogy amit el tudnak éri az EMP-vel azt egy kibertámadással is eltudnak.

“While the manifestation of a nuclear and cyber-attack are very different, in the end, the existential impact
to the United States is the same.”

Az EMP hatásáról viszont több gyakorlati tudásuk van. Ettől függetlenül valós veszély:

"The notion that a cyber-attack or sabotage can plunge the U.S. into a protracted blackout--while very real
threats that warrant deep concern--are far more theoretical constructs than EMP attack"

Az EMP támadás azért is veszélyes, mert ha csak egy kis része a rendszernek sérülékeny az magával ránthat mindent:

"...because EMP upset and damage of a very small fraction of the total system can cause total system failure."

"Real world failures of electric grids from various causes indicate that a nuclear EMP attack
would have catastrophic consequences. Significant and highly disruptive blackouts have been
caused by single-point failures cascading into system-wide failures, originating from damage
comprising far less than 1 percent of the total system."

Egy totális kibertámadásra készülnek ezek az országok, úgy hogy kombinálják EMP-vel:

"since all-out cyber warfare as planned by Russia, China, North Korea, and Iran includes nuclear EMP attack."

A tanulmány amúgy tartalmaz rengeteg példát és érdekes adatot, úgyhogy akiket a részletek jobban érdekelnek keressék fel a linket.

Visszatérve... Az emberiség kiépített egy olyan rendszert ami ha megszünne a lakosság 90% meghalna egy éven belül. A technika pajzsot von az emberiség köré már régóta és ennek egyik következménye, hogy elfelejtette, hogyan éljen túl nélküle, plussz olyanok is simán élhetnek akik verseny körülmény között meghalnának. A társadalomban egyre több az olyan ember aki nem életképes mesterségesen létrehozott jó körülmények nélkül.

Van azonban egy másik elmélet is ami nem génekről szól, hanem a mémekről. Ezek nem azok a mémek amik az online sajtóban szoktak lenni, hogy mit is jelent pontosan a mém elmélet kérlek nézz utánna ha nem tudod, ezt itt most nem fejthetem ki neked. Nagyon röviden azért, hogy megértsd:

" Blackmore szerint a mém egy információs egység, amely utánzás útján másolódik az egyik agyból a másikba. A mém lehet egy eszme vagy vallási tanítás, lehet egy ruhadivat vagy egy építészeti stílus, de a mém lehet egy viselkedési szokás vagy akár egy technológiai folyamat is. Összességében bármit mémnek lehet tekinteni, amit utánzással lehet másolni."  Wikipedia

Szóval a mém gondolkozás mód, gondolat.

Egyre több kevésbé okos ember születik, az okosak pedig vonakodnak gyereket csinálni a mai világban különösen, de amúgy is a kevésbé okosak többen lennének. Ahogy halad az idő a kevésbé okos emberekből hatalmas tömeg lesz és végül uralkodni kezdenek. És... ezek az emberek nemcsak a génjeiket örökítik és sokszorozzák hanem a mémjeiket, vagyis a gondolkozásmódjukat.

És meg is érkeztünk a lényeghez. Régebben a számítástechnika nehéz volt és csak kevés okos ember foglalkozott vele. Mostanra szinte minden szempontból tömeges. És ahogy elfoglalta a számítástechnikát a tömeg, megjelent benne a tömeg mémje. Ami pedig... a kényelem fontosabb mint a biztonság.

Ezért is van az, hogy például hatalmas mennyiségű adatokat, rengeteg pénzt lophatnak el.

Ahogy halad az idő a tömeg egyre inkább alacsonyabb szintre süllyed le. Bizonyos szempontokból mélyebbre mint az állatok. Ugyanis az állatok, mégha csak rövid időre gondolkodnak előre törődnek a saját jólétükkel. Valaki támad visszatámad, éhes vagyok, meg kell oldani ezt a problémát, eszek. Namost az embert az állatól az is megkülönbözteti, hogy messzebbre lát előre a jövőben. Viszont itt a probléma, itt van a mai kór nagy kérdése. Vajon a mai kór embere képes-e és akar-e törődni a jólétével olyan szinten hogy egy kicsit előre is gondolkozik.

A felhő egy evolúciós eszköznek is felfogható. Az evololúció ki akarja írtani azt ami életképtelen mégha időben ez ki is húzódik megjelennek az eszközök amik az életképtelen tömeg kiírtására valók. A felhő arra való, hogy eltávolítsa az életképtelen tömeget az által, hogy használja.

Most egy nagy nyitot kérdés előtt állunk; az emberek tömegeinek evolúciós szempontból el kell tünniük, vagy majd adaptálódnak-e a helyzethez és most még csak nem értették meg egyből az egészet és van remény.

Én szerintem több minden okot ad a reményre. Pl. volt az a tanulmány, hogy a vállalkozók úgy hogy teljesen értették, mi a felhő nem kértek belőle. Vagy egy másik ami szerint az emberek nagy tömege felfogja, hogy az okosautó veszélyes lehet.

Mindazonáltal nem biztos, hogy jó irányba mennek a dolgok. A felhőt ami akár egy egész kontinens minden tudását összegyűjti, hogy átjátsza az ellenségnek azt elég rendesen elkerülik az emberek, de még mindig van egy csomó minden ami a jóléte ellen van.

Most is egy csomószór megtörténik, hogy fontos üzleti titkokat kötnek pl. netre és azt természetesen ellopják, vagy hogy ezerrel nyomatják ezt a digitális állam, digitális gazdaság, minden legyen rákötve a netre dolgot, miközben ezeket a dolgokat nem lehet megvédeni kibertámadásoktól, se ma, se holnap. Ha ez nem azért van, mert az emberek rövidtávon nem értik meg milyen veszélyes ez, hanem tényleg egyszerűen nem törődnek a hosszútávú jólétükkel és a pillanatnyi kényelem fontosabb mint a biztonság, akkor az evolúció azt fogja mondani, hogy ezek az emberek távozzanak a létből. Lehet, hogy 5 év múlva, lehet, hogy 10 év múlva, lehet, hogy 30 év múlva... A kényelmes emberek nem fognak elfutni, és egyszer bekötvetkezik a nagy kihalás. Az eszközök, amik tesztelik, hogy mennyire vagy életrevaló már ott vannak: felhő, netrekötött okosautó stb. amikről én már annyit írtam ezen a blogon.

Szóval ha az emberiség végülis elbukik ezen a teszten... Jön egy kibertámadás és a tömeg, a 90%, a kényelmesek eltünnek a színről.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1713000814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása