Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Újabb cég farol ki a felhő mögül...

2016. december 21. - GABOR2

Nem éppen kis cég hanem maga a Cisco az ami meghátrál felhő fronton.

Itt a cikk: http://www.hwsw.hu/hirek/56568/cisco-intercloud-felho-amazon-microsoft-azure.html

Érdekes a cikk abból a szempontból, hogy konkrét számokat tudhatunk meg végre benne. Ezek szerint a felhővel van egy olyan baj is, hogy már eleve nem nagy üzlet. Nem éri meg. Szerintem a felhő eröltetésének van egy titkosszolgálati vonulata is, vagyis ők helyeznek nyomást a cégekre, hogy erőltessék, ezért is olyan lassú mindezek ellenére a kihátrálás mögüle. De azért halad.

"Az infrastruktúraszolgáltatás nehéz - látta be több más szereplő után a Cisco is. A cég az Intercloud kezdeményezés publikus felhőjét március 31-gyel lekapcsolja."

"Ráadásul ez az üzlet önmagában nem is túl jövedelmező. Az Oracle például az IaaS kapcsán hosszabb távon 20 százalékos üzemi eredményhányaddal számol..."

Van egy másik felhős cikk ami a felhőt mint pozitivat mutatná be, de ha megnézzük a cikk részleteit nem valami derülátó a kép: http://www.hwsw.hu/hirek/56564/oracle-negyedeves-jelentes-hardver-saas.html

"A cég ennek megfelelően a novemberrel zárult negyedévben stagnáló, 9 milliárd dolláros bevételt jelentett, miközben a profit valamelyest, 8 százalékkal 2 milliárd dollárra zsugorodott."

" A felhős erőfeszítés másik oldala, az infrastruktúraszogláltatások viszont egyelőre nem akarnak beindulni, egy év alatt 165 millióról csak 175 millióig nőtt ez a terület - igaz, a cég csak most készül begyújtani a rakétáit."

Szóval egyszer majd jó lesz szerintük... most még nem, de majd egyszer.

Szemezgetés még néhány cikkből:

Csak említésképp irják benne: "A gyártó (és az egész piac) azonban az elmúlt negyedévek egészséges ütemű növekedése után most komoly mínuszba fordult, követve a nagyvállalati tárolók hasonló esését."

"A cég egyedül nem tudott megmaradni a piacon, a HP-s partneri viszonynak viszont régen vége, és úgy tűnik, hogy a tárolópiaci felvásárlási láz is elmúlt már. A cég így viszont nem versenyképes, aukción adja oda majd magát."

"Eltünt a hazai szerverpiac ötöde - egy év alatt" - A harmadik negyedévben összeomlott a kereslet..."

A dolgok haladnak előre a marketing virtuális valósága ellenére.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3612065969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása