Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mintha csak a felhőről olvasnék: több száz milliárd plusz haszon lesz , de fogalmuk sincs hogy hogyan

2024. január 17. - GABOR2

Találtam ezt a cikket és Áhhhhhh... Minthacsak egy felhős cikket olvasnék. De ez mesterséges intelligenciás. Ja, de várjunk csak, bár egyre népszerűtlenebb a magas költségek miatt, de vannak akik még mindig a "az AI a felhőben lakik" koncepciót nyomatják, vagyis... azért tűnik a cikk felhősnek, mert igazából a felhőről van szó, csak mesterséges intelligencia álcát húzott magára, amire hivatkozva raádásul még sokkal többet mernek elkérni...

"Őrülten keresi minden bank, hogyan lehet pénzt keresni a generatív mesterséges intelligenciával"

"Hatalmas a tét: évente 200-340 milliárd dollár értéket teremhet a generatív AI a bankoknak - hívja fel a figyelmet a McKinsey."

Pont mint a felhőnél: bekiáltás, hogy ennyi és ennyi hatalmas plusz profit lesz majd... aztán persze nem lett. De itt az is vicces, hogy miután bemondták ezt a hatalmas számot, azt gondolnád, hogy a becslés alapul valamin... de kiderül, hogy nem, ugyanis egyszerűen fogalmuk sincs, hogyan tudnának ebből pénzt csinálni:

"Éppen ezért most az egyik legfontosabb kérdés náluk, hogy hogyan és hol lehet a leghatékonyabban használni az új technológiát, és ha ez megvan, hogyan lehet felskálázni a meglévő megoldásokat a szervezet egészében."

De akkor mire épült a becslés? Gondoltak egy nagyot?

"A tanácsadó egyik legfontosabb megállapítása, hogy az iparágak közül várhatóan a bankszektorban lehet a legnagyobb hatása a generatív AI-nak:"

Hogy a f@@@-ba? Ja, bocs... ők se tudják.

És igazából nincs is értelme folytatni, mert az egészről innentől kiderül, hogy csak egy bla-bla megint és hogy akkor miért lesz több százmillárddal több haszon? A válasz annyi, hogy "hatékonyságnövekedés miatt"... "talán".

Ennek, sok értelme volt... Csak rákot kap az ember, ha ilyenek olvas.

" Az AI azáltal válik értékteremtővé, hogy segíti a hatékonyság növelését, és ezen keresztül képes az iparágat új távlatokba helyezni."

Ez egy generativ bullshit AI-generátor írta lehet...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7818305407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása