Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Sokak szerint emiatt a felhős cég miatt mostantól jogosan kalózkodhatnak ( Playstation giga törlése )

2023. december 11. - GABOR2

Magyarországon sehol se láttam, hogy írtak volna erről...

De mielőtt rátérnénk a konkrét történetre, elevenítsük fel mit is akar sok felhős cég.

Röviden, hogy többé ne nálad legyenek az adataid. Majd ők tárolják, náluk biztonságban van, bízhatsz bennük és fizess nekik ezért rendszeresen.

Csakhogy most megint az egyik felhős cég telibef@sta ezt a bizalmat.

Ugyanis a PlayStation felhasználók most szépen elvesztenek több száz TV-show-t. Hiába fizették ki a teljes árat, hogy ezután jogosan megnézhessék majd bármikor amikor akarják a TV sorozatot... a PlayStation törölni fogja őket és nem kapnak semmi kártérítést ezért, és ha mégis meg akarják nézni a sorozatot amit már egyszer kifizettek... menniük kell máshová és ismét kifizetni:

"PlayStation Users Set to Lose Hundreds of TV Shows They Paid For"

Valahogy Magyarországon nem találták ezt a hírt elég érdekesnek, de a Youtube-on sokan nagyon mérgesek és csalódottak. Inog a bizalom a "teljesen digitális jövőben".

"In a move that will rightfully have people questioning the advent of an all-digital future, Sony has confirmed that hundreds of Discovery TV shows will soon be completely removed from PlayStation platforms — even if you've purchased them through the PS Store."

"As of 31 December 2023, due to our content licensing arrangements with content providers, you will no longer be able to watch any of your previously purchased Discovery content and the content will be removed from your video library," reads the rather sudden announcement. That same page includes a full list of all the Discovery shows that are being wiped — and it's a long one."

"right now, PlayStation users are about to lose access to a trove of digital media that they may have already paid for.

Az eset súlyos kérdéseket vett fel a digitális tulajdonjoggal kapcsolatban és hogy talán mégis jobb ha te magad fizikálisan is birtoklod a terméket:

"this latest announcement is already sparking plenty of renewed debate over digital ownership rights, the necessity of things like physical media, and the underlying morals of piracy."

És persze a kalózkodás. Sok Youtuber szerint ezzel lényegében a kalózkodás morálisan elfogadható lett... vagyishát erről vitatkoztak.

Az biztos, hogy a hatalmat kiadod a kezedből, ha a felhőbe rakod a fontos dolgaidat. Ezért és sok már ok miatt se kéne ezt tenned.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4318279069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.12.12. 14:02:15

Őszintén szólva én mindigis kalózpárti voltam, még diákkorom hozadéka a dolog amikor anyagi okokból csak ez az opció létezett. Kizárólag azért fizetek, ami kifejezetten megérdemli, és ilyesmi kevés van manapság, átlag talán 1 játék évente meg 1-2 film amiért elmegyek moziba, ennyi.
A fő probléma a digitális dolgok legális vásárlásával, hogy a kalózverziók jobb élményt nyújtanak. Nincs DRM, nincs kötelezően futtatandó indítóprogi, nincsenek átugorhatatlan üzenetek/figyelmeztetések/reklámok, pontosan azt a minőséget töltheted le amelyiket akarod, stream helyett letöltheted későbbre (és ezzel kiküszöbölheted a potenciális akadozást is), nem tudják tőled elvenni/módosítani/letörölni, nem tudnak téged cenzúrázni/bannolni, ésatöbbi.

Pont a minap néztem meg egy youtube videót a témában, ahol az illető azt magyarázta, külön előfizetett az extra minőségre a Netflixen de így is csak valami fos felbontásban tudta nézni a műsort, mert a Netflix nem hajlandó PC-re nagy felbontásban streamelni, csak a saját okosTV-s applikációjukba. Na elmennek a k. anyjukba...

GABOR2 2023.12.12. 16:56:35

@Deansdale: Volt róla nemrég hír, hogy még a bankok is amik valami felhős szolgáltatásra fizetnek elő, még ők se kapják meg a minőséget, amit megvásároltak, pedig ott nem akadály a pénz. Hát akkor az egyszerű ember mire számítson.
süti beállítások módosítása