Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Itt a Windows 11 új verzió... állítólag rengeteg fejlesztéssel... Hát... lássuk őket

2022. szeptember 21. - GABOR2

Ez a cím fogadott:

"Bréking: Megjelent és máris tölthető le a Windows 11 22H2"

Aztán egy ilyen etető szöveg:

"A Microsoft hivatalosan is kiadta a Windows 11 első új verzióját, ami rengeteg fejlesztéssel érkezik"

Húúú most mi lesz? Annyi igazi, nagyformátumó fejlesztést kapunk, hogy egyszerűen nem lesz más választásom, váltanom kell? Lenyúlnak az alapokig?

Hát lássuk azokat a fejlesztéseket...

" A Windows 11 22H2 közel egy év munkáját foglalja magában, és számos olyan ponton fejleszt a rendszeren, amiken az fájó hiányosságokat vagy problémákat mutatott fel eredeti verziójában."

Oké... ez is sokat elmond az eredti rendszerről...

És itt az első fejlesztés... gondolom azért az első, mert a legütősebb:

"Ugyanakkor a friss verzió több plusz újdonságot is bevezet, amik az eddigieken túl is okosabbá teszik a rendszert, ilyen például az, hogy mostantól a Windows alaprendszer maga képes elhomályosítani a kamera képében a hátteret mondjuk a videóbeszélgetésekhez,"

Szóval ezek képesek... ne, ne ez csak valami vicc ugye? Valóban képesek eladni, hogy az új, nagy verzió, nagy fejlesztése, hogy "a Windows alaprendszer maga képes elhomályosítani a kamera képében a hátteret mondjuk a videóbeszélgetésekhez,"??!!

Ó hát ezt meg nem oldhatnád egy sima frissítéssel... Ez ám egy igazán nagy fejlesztés... új verzió kell... ahol első helyre kerül az újdonságok listáján... Oké...

Egyenlőre nem vagyok meggyőzve, hogy váltsak Win 11-re, dehát ez csak az első fejlesztés a hosszúnak mondott listán. Menjünk tovább.

"... a Windows beépített vírusirtója, a Defender pedig külön figyelmeztet, ha csaló weboldalon vagy megbízhatatlan webalkalmazásnak akarjuk megadni személyes adatainkat."

Oké, szóval a Windows egyik alkalmazása már tudja azt amit kb. 20 éve tud minden vírusírtó... fejlődés.

"A Fájlkezelőben a nagy újdonság az, hogy immár a böngészőkhöz hasonlóan füleket is lehet nyitni és használni, míg a Fotók alkalmazás új verziója sokkal egyszerűbbé teszi a fotóalbumok kialakítását, amiket egy gyönyörű formában jelenít meg."

Ezek is úgy hangzanak, hogy nem elég nekik egy sima hétköznapi frissítés, egy hatalmas verziólépés kell... egy év munkája... hogy "immár a böngészőkhöz hasonlóan füleket is lehet nyitni és használni".


Oké... próbálok nyugodt maradni, pedig egyre inkább kezd úrrálenni a pánik, hogy ezek képesek voltak ezzel a sz@rral kiszúrni a szemünket... megint. De hosszú lista, hosszú... azt mondják.

"Adatok vágólapra másolása esetén a Windows 11 22H2 automatikusan mindjárt felajánlja a legtipikusabb műveleteket, méghozzá az adat formátumától függően - így pl. egy telefonszám kimásolása után egyetlen kattintással indítható hívás arra, míg egy dátum és idő másolásánál a naptárbejegyzés létrehozása lesz sokkal gyorsabb."

Oké... szintén egy sima frissítés megoldja... és nem egy év teljes munkája kéne ehhez... Mindjárt vége a cikknek adjanak már... VALAMIT... legalább egyet.

És nincs több... 

Úgy tűnik a Microsoft új, nagyon diverz fejlesztőcsapata nem dolgozta magát halálra az elmúlt egy évben... mert ez kb. semmi. Nem vagyok meggyőzve arról, hogy váltanom kéne... egy ici-picit se.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5217936844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.21. 17:13:20

Hát ha pozitívak vagyunk, lehetne még rosszabb is, mondjuk 5 percenként beugró reklámok netezés közben :)

GABOR2 2022.09.21. 18:45:02

@Madarász Henrik: Figyelj lehet még rosszabb, ezután várni kell, a "Máris találtak egy tucat, rendkívül súlyos hibát az új Windows verzióban" típusú hírekre.

gigabursch 2022.09.22. 02:52:21

1) lehet jobbat csinálni
2) az elmúlt másfél évtized vasainak java amúgy is alkalmatlan rá.
süti beállítások módosítása