Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 40

A baloldali tisztogatás most indul be csak igazán... mindkét értelemben

2021. január 26. - GABOR2

Rengeteg durva dolog történt, de többről valószínű csak később értesülünk; viszont a média még egyenlőre jobban fókuszál ezekre... pontosabban csak a jobboldali része, úgyhogy én ezekkel a storykkal most nem fogok foglalkozni nagyon ebben a részben, hanem inkább olyan dolgokról írok amik Magyarországra nem nagyon jutottak el; már most előre szólok, hogy készítsz be papírzsebkendőt, mert a szólásszabadságnak új, tragikus szószolói lettek... a progresszívek és baloldaliak... pedig korábban ők akartak cenzúrát... viszont már Biden a Fehér Házban van, úgyhogy nincs a továbbiakban szükség rájuk... valaki úgy fogalmaz, hogy... ledobták rájuk az atombombát... és mivel a tapsviharuk mellett kiírtottak sok mindenkit a közösségi terekből és médiákból, az ő kicsinálásuk nem valami hangos, nincsenek túl sokan akik beszámolhatnának róla.

Kezdjük is a közösségi médiákkal.

Ugye ők tudják, hogy amit tettek az rossz és szembemegy azzal amit korábban mondtak. Mit kell hát tenni? Nos, a Facebook egyik vezetője szerint jó ötlet, hogy kiállnak és kijelentik, hogy ők többé nem játszák el azt, hogy ők semlegesek, hanem igenis vannak "értékeik", amik befolyásolják a döntéseiket. Magyarul nem nőttek fel a feladathoz, hogy kiszolgálják a világ... sokszínűségét, hanem a világot akarják átformálni olyanra mint ők, illetve akik nem illenek a képbe azokat büntetni... ha lehet mondjuk egy Facebook letiltást annak nevezni. De jó lenne, ha kitiltanának minden jobboldalit százmilliószámra aztán az egész sz@r összeomlana... hányan álmodoztak erről korábban... milyen irónikus lenne, ha a Facebook tenné még számukra, hogy öngyilkos lesz.

"Adam Mosseri: Nincs olyan, hogy semleges platform"

"„Nincs olyan, hogy semleges platform – mindannyiunknak megvannak az értékeink, és ezek az értékek befolyásolják a döntéseket, amiket meghozunk” – jelentette ki Adam Mosseri az Facebook tulajdonában levő Instagram igazgatója. Mosseri azután szólalt meg, hogy a Twitter és a Facebook után a YouTube is letiltotta Donald Trumpot."

Majd ez lesz a felhős cégeknél is, amiknél nemcsak adatok vannak, hanem mondjuk kiszolgálják az Ipar 4.0-át vagy az önvezetőautókat... kijelentik, hogy nem lehetnek semlegesek, így amíg nem szavaz az ország "jól", addig szivatják majd az egész országot. Erre utalt az amerikai nagykövet amikor Orbánt figyelmeztette... persze ő a kínaik ezen viselkedésétől félt, ha kínai 5G-nk lesz.

Aztán kikerült egy felvétel amin a Twitter elnöke nagyon fura, mondhatni léleknélküli arccal azt magyarázza, hogy most Trumpra koncentrálnak, de ez sokkal nagyobb mértékben ki fog szélesedni és a cenzúra tartósan velünk fog maradni.

"Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója"

"Úgy tűnik Trump tiltásával nem ért véget a tisztogatás."

Szóval klassz dolognak érezhették, hogy leveszik végre az álarcot, de van egy kis gond... az USA-ban ezt megtehetik, de... a világ is figyel... elborzadva.

És reagál:

"Uganda Blocks Facebook Ahead of Contentious Election"

Az Uganda story röviden... Van két párt ami indul a választáson, az egyik a plakátjaikon katonaruhában levő feketéket mutatogat, összeszorított ököllel, akik marxista ötletekkel állnak elő, a másik párt plakátján öreg mosolygós bácsika van, aki jövőt akarja biztosítani.( és most ők vannak kormányon )

Szerinted a Facebook és társai kiket támogat?

Igen, az lenne logikus, de 2021 van, tehát igen... a marxistákat.

Úgyhogy a közösségi oldalak szépen elkezdték letámadni a normálisnak tűnű pártot, ( bár egyáltalán nem vagyok szakértője az ugandai belpolitikának ) törölgetni a bejegyzéseit, aztán mint Trumpnál megjegyzéseket tenni, hogy ez vagy az amit kiírnak hazugság, míg a marxistákat szépen hagyták írkáljanak amit csak akarnak.

Erre az ugandai kormány úgy döntött, hogy a választási időszakra kompletten blokkolják az egész országban a közösségi oldalakat, mert nem biztosítanak fair feltételeket és ugye... megmutatják, hogy milyen értékekben hisznek állítólag és azon ügyködnek, hogy azok nyerjenek, akik ezeket az értékeket vallják.

"“That social channel you are talking about, if it is going to operate in Uganda, it should be used equitably by everybody who has to use it,” Mr. Museveni said. “We cannot tolerate this arrogance of anybody coming to decide for us who is good and who is bad,” he added."

És képzeljétek, miközben a közösségi oldalak arra hivatkozva, hogy ők egy privát cég és azt tiltanak le akit akarnak... most elkezdtek visítva sírni, hogy az ugandai kormány ezzel elveszi... a népének... emberi jogát, hogy a közösségi médiát használják.

Így van, most hirtelen szerintük ez... emberi jog... tehát ők elvették Trump emberi jogát.

Uganda nekik gondolom nem nagyon számít, de az már igen, hogy példát mutat a világnak és ezt megúszná következmények nélkül, úgyhogy az USA diplomáciai csatornákon is támadja ott a kormányt ugyanazért... a közösségi médiához hozzáférni... emberi jog.

"Uganda has blocked social media indefinitely as diplomatic tensions spike with US"

"The US government which has already warned that there will be consequences for those who undermine democracy in Uganda issued a statement calling on its Ugandan counterparts to “…to respect their citizens’ human rights and fundamental freedoms, including the freedom of expression, freedom of assembly, and freedom of the press.”"

Ugye az USA titkosszolgálatai és külföldi küldetései nyilván kapnak jó erősen közösségi média társoságoktól támogatást, a kettő már egybenőtt, de ez a pofátlanság, hogy miközben az USA-ban ezerrel cenzúráznak, más országoknál meg azért sírnak, hogy emberi jog kifjezni magadat az interneten.

Itt van a Twitter közleménye amiben nyitott internetet követelnek, meg hogy az emberek élhessenek... az emberi jogaikkal, hogy kifejezzék magukat rajta szabadon... miközben az USA-ban éppen ezerrel megy a tisztogatás. Rendkívül fontosnak tartják, a nyitott... párbeszédet, a Twitteren:

"Ahead of the Ugandan election, we're hearing reports that Internet service providers are being ordered to block social media and messaging apps. We strongly condemn internet shutdowns – they are hugely harmful, violate basic human rights and the principles of the #OpenInternet."

"Access to information and freedom of expression, including the public conversation on Twitter, is never more important than during democratic processes, particularly elections."

Szóval Uganda népének szeretnék mindezt a szépet és jót megadni, de az USA-ban... nem, nagyon nem.

Egyébként meg nyertek a kormányon levők és persze egyből azt mondják, hogy azért mert biztos, hogy csaltak, meg már a CNN ír róla, hogy ebből azt fogják tanulni az "autoriter" kormányok, hogy az internet szabályozása működik és hogy ez milyen szőrnyű lesz, ezt nem szabad hagyni.

"Uganda's lesson to other authoritarians: controlling the internet works"

Szóval megy ez a totális kettősmérce dolog náluk, de mások is úgy vannak vele, hogy ezt nem kéne hagyni:

"Megtiltanák a Facebook-nak és a Twitter-nek a felhasználók kitiltását a lengyelek"

"Szankcionálhatja a Facebookot és más közösségi oldalakat a magyar kormány"

Orbán egyébként félhet, mert a megbuktatására már nagyon kezd ráhangolódni a sajtó. Például a National Geografic is "véletlenül" egy SZFE-es tüntetőlányt tett a címlapjára.

"SZFE-s diáklány szerepel a magyar National Geographic címlapján"

"„A National Geographic Magyarország pedig azért helyezte a címlapra, mert az előző év talán legfontosabb eszmei ügyének lenyomata” – írja az artnews.hu."

Ezek bizony egyértelmű jelek, hogy Orbán sírját már meg is ásták, már csak idő kérdése az egész. Ha Orbán nem hagyja abba a bankok seggének nyalását és nem fog újra az emberek mellett állni... hát sok szerencsét reménykedni abban, hogy majd megkímélik.

Biden egyik embere már arról beszélt egyébként, hogy Venezuelába "be fognak menni"... szóval az "USA visszatért" és "aktív" lesz a külpolitikája; nem is ismeri el Venezuela elnökét igazi elnöknek.

https://www.democracynow.org/2021/1/21/headlines/biden_admin_to_continue_imperialist_policies_toward_venezuela_recognizing_guaido_as_president

Mindazonáltal az USA-ban most volt egy felmérés, ami a média-bizalmat vizsgálta, ebbe beleértve a közösségi oldalakat is és rekord alacsonyan bíznak bennük az emberek.

"Media trust hits new low"

A felmérések történetében először van, hogy az emberek többsége nem hisz a hagyományos médiának, ami pedig a közösségi médiát illeti... már csak 27% hisz nekik... ami szeritem még mindig magas azok után ami történt.

"By the numbers: For the first time ever, fewer than half of all Americans have trust in traditional media, according to data from Edelman's annual trust barometer shared exclusively with Axios. Trust in social media has hit an all-time low of 27%."

"56% of Americans agree with the statement that "Journalists and reporters are purposely trying to mislead people by saying things they know are false or gross exaggerations.""

56% szerint az újságírók és riporterek tudatosan félrevezetik a lakosságot hazugságokkal és durva túlzásokkal... hát ez igaz... miért nem 100% hiszi ezt nem értem... ja, mert a baloldaliak nem olvasnak más médiát a sajátjukon kívül és olyan dolgokat hisznek igaznak, amiről már ezer éve kiderült, hogy nem igaz.

"58% think that "most news organizations are more concerned with supporting an ideology or political position than with informing the public."

58% szerint a legtöbb hírügynökség inkább ideológiát véd, vagy poltikiai poziciókat az igazság feltárása helyett.

És van még néhány adat, meg idézetek újságok vezetőitől, hogy ezt nem szabad hagyni, hogy az emberek ne higgyenek nekik... " a tényen alapuló" újságírásnak.

Érdemes megnézni egy CNN beszélgetést is, ahol Youtuberek letiltásást szorgalmazzák, mert az emberek jobban hisznek nekik és sokkal többen néznek már alternatív Youtube hírkommentátorokat, mint CNN-t. Arról értekeznek, hogy a választási lehetőség rossz dolog és az egyetlen megoldás, ha törvényen kívül helyezik az összes egyéb lehetőséget.

https://www.youtube.com/watch?v=cu8FHZiAmzM

Egyébként a Fox News is szenved, mert ugye... sokak szerint elárulták Trumpot és két évtized után most először még a CNN is megelőzi nézettségben és rugdossák is ki az embereket... 

"Fox News Viewership Plummets: First Time Behind CNN And MSNBC In Two Decades"

De ez nem azt jelenti, hogy a CNN nőne, hanem a Fox most nagyon bezuhant.

https://www.businessinsider.com/fox-news-fires-chris-stirewalt-staffers-trump-ratings-porter-berry-2021-1?op=1

Szóval míg az USA területén kívül nagyon aggódnak, ha az emberek "nem fejezhetik ki magukat szabadon az interneten" az USA-ban már pont az ellenkezőjéért aggódnak... és bizony most, hogy Bidenné a hatalom, végre ledobták az igazi atombombát a baloldaliakra is.

A baloldaliak, progresszívek egyre kiábrándultabbak és haragosabbak. Ugye nagyon szeretnének a baloldaliak "ingyenes" egészségügyet mindenkinek... Biden legelső intézkedése volt, hogy eltörölte Trump azon rendeletét, ami az életmentő gyógyszerek olcsóbbátételéről szólt... sőt majd ezután az életmentőnek számító gyógyszerek drágábbak lesznek. Ja, néhány gyógyszercég is támogatta amúgy Biden kampányát.

"Biden admin freezes Trump HHS rule meant to lower insulin prices"

Igen, a baloldal megint megcsinálta!!!!

"The measure, signed off on in December, aimed to require some community health centers to deliver savings to low-income patients for insulin and epinephrine in a bid to bring down unaffordable prices."

"The order directs the administration to immediately withdraw rules that have been sent to the Office of Financial Research but not yet published in the Federal Register. "

Na és végre eljutott a magyar sajtóhoz is, hogy mintha a progresszívek nem lennének boldogok:

"Antifa: Nem akarjuk Bident, bosszút akarunk"

https://www.origo.hu/nagyvilag/20210122-ismet-utcara-vonult-a-radikalis-baloldal.html

"Az Antifa ugyanis radikalizmust vár Bidentől, az aktivistáik szándékukat pedig úgy fejezték ki, hogy amerikai és Biden-zászlókat égettek, épületeket támadtak meg, illetve boltok kirakatait törték be. "

"A demokrata államfő hivatalba lépése után úgy tűnik, hogy a radikális baloldal végleg kettészakadt, a Bident támogató Black Lives Matter (BLM) mozgalomra, illetve a tevékenységét határozottan ellenző Antifára. Pontosabban az Antifa is szívesen támogatná Bident, csak várja a gesztusokat."

Pénzt, hatalmat és ingyen cuccokat nem kapnak, de pl. mostantól már a Fehér Ház honlapja is gendersemleges lett... magyarán jelképes dolgokat kaphatnak, de amire igazán vágynának: nem. Valószínű így lesz az egész Joe Biden elnökség alatt.

"„NEM AKARJUK BIDENT. MEG AKARJUK BOSSZULNI A RENDŐRÖK ÁLTAL ELKÖVETETT GYILKOSSÁGOKAT, AZ IMPERIALISTA HÁBORÚKAT ÉS A FASISZTA MÉSZÁRLÁSOKAT"."

(Az „imperialista háborúk" és a „fasiszta mészárlások" jelszavak valószínűleg az Obama-Biden-kormányzatok permanens közel-keleti háborúira utalnak.)

"MEGTÁMADTÁK A DEMOKRATA PÁRT SZÉKHÁZÁT, AZ ÉPÜLET ABLAKAIT BETÖRTÉK, A HOMLOKZATRA PEDIG OBSZCÉN JELLEGŰ, BIDEN-ELLENES JELSZAVAKAT FIRKÁLTAK."

"AZ ÉPÜLET ELŐTT PEDIG AMERIKAI ÉS BIDEN-ZÁSZLÓKAT ÉGETTEK EL."

Ha elolvasod a cikket amit linkeltem ott sokkal részletesebben le van írva... Node mi az amiről nem láttam magyar cikket?

Amiről nem láttam magyar cikket az az, hogy ezután az eset után ledobták az atombombát az Antifára és ezzel nem is lett vége, hanem elkezdték tán teljesen felgöngyölíteni a baloldalnak azt a részét, ami valóban hisz ezekben a dolgokban, nemcsak a Demokrata Párt és milliárdos barátai ügynökei.

A baj csak ezzel, hogy... ugye nagyon nincs aki írna róla. De azért itt van pl. ez:

"Twitter suspends ‘Antifa’ accounts with more than 71K followers"

Ugye itt 71 ezres Antifa accountokról van szó, de igazából a tisztogatás tán sokkal nagyobb volt, de ezt nem írták tán meg sehol hírekben.

Van még ilyen is, hogy "néhány" Antifa oldal el lett törölve:

"Twitter suspends several popular Antifa accounts after Inauguration Day riots"

Szóval az, hogy tavaly, hónapokon át ment a lopkodás és gyújtogatás nem váltott ki semmit... most megtámadtak egy Demokrata párti irodát... egyből óriási, "neves" Antifa oldalaknak is annyi.

Igazából többnek is mint amit írnak, töröltek tán százezres nagyságrendű antifa oldalt is, de ha ezt látnia akarod, akkor meg kell nézned személyesen, hogy miről csiripelnek a baloldalaik a Twitteren maguk. Rakosgatják be a sírós bejegyzéseket, hogy mennyi mindent letiltottak.

Lehet, hogy ettől majd megtanulják az együttérzés fogalmát?

Nem biztos, mert letiltottak több baloldali "hír" anyagokat is és az egyik ilyen meginterjuvolt úgy volt vele mint annó a szovjetunióbeliek amikor ok nélkül kivégezték őket, habár párttagok voltak és nem tennek semmit a Párt ellen... az "ügyért" hozott áldozat ez. Persze volt más, aki meg kiakadt.

Aztán megtörtént az is ami elképzelhetelen lett volna tavaly... tüntető BLM aktivistákat tartóztattak le... a " Martin Luther King Napon" :

"BLM protesters arrested, cited with blocking Seattle freeway on MLK Day"

Arról is szó van tán, hogy be kéne vetni a tüntetők ellen a Nemzeti Gárdát... és persze ez most mind nagyon is okés ötlet lenne... hisz Demokraták vannak hatalmon.

Aztán a baloldaliak azt a furcsa dolgot is észrevették, hogy mintha úgy bezuhanna az oldalaik látogatottsága. És kiderítették azt, hogy ez azért van, mert pl. a Google mesterségesen elkezdte őket hátrasorolni.

Egy "fekete baloldaliak" oldal szerint a baloldalnak számítania kell arra, hogy őket is cenzúrázzák majd:

"“Expect Push for Censorship Under Biden"

Aztán itt van egy "baloldali író" sírása, hogy a Facebook blokkolta a videóját olyan szavakért tán, mint "Marxist", "Boliva", "Biden":

https://twitter.com/sunraysunray/status/1320078487970041856

És a kommentek között olyanokat olvashatsz pl. hogy "That's insane.", mi ez, hogy baloldaliakat is levadásznak, hogy történhet ilyen.

Aztán... a Facebook leszedte Nagy-Británnia legnagyobb baloldali szervezetének, egyben pártnak az oldalát... indoklás és figyelmeztetés nélkül:

"Press release: Facebook shuts down major left wing group in Britain"

"Facebook has shut down the accounts of one of the biggest left wing organisations in Britain, the Socialist Workers Party (SWP) (1). The Socialist Workers Party Facebook page – as well as account of local pages – have been removed from Facebook with no explanation given. Those targeted say it amounts to a silencing of political activists."

Szóval ha csak ennyit is mutatók látszik... a baloldaliak virtuális térből való kiírtása is tart, vagyhát... azoké akik nem ügynökök... vagy az ő embereik, csak meg kell őket kicsit fegyelmezni. Egyébként ez az oldal eddig a cenzorálás nagy-nagy barátja volt... és most eljöttek értük.

Még pár hét otthoni tisztogatás és aztán jön majd a külföld... jövünk mi.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr916404190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2021.01.28. 14:08:20

Jó a blog! Nagyon kemény dolgok ezek!

A régi mondást a helyzetre alkalmazva mondhatnánk: Visit Facebook before Facebook visits you. :D

És mondhatni a történelem megismétli önmagát, amikor nem tanulnak belőle. A bolsevizmus is a saját csőcselékével számolt le először, miután hatalomra segítették. Csak nem ilyen finom eszközökkel... Bár az se lenne meglepő, ha épp az Antifa meg BLM nevű belföldi terrorszervezetek lennének egy véresebb tisztogatás első áldozatai, nem csak a pénzcsapot zárnák el előlük, hiszen példát statuálni mindig a legnagyobb csahosokkal érdemes, hogy a többi fülét-farkát behúzza. A szólásszabadság mindig csak azt jelenti, hogy azt és addig szólhatsz, amíg szabad. :)

GABOR2 2021.01.30. 23:29:46

Update: Ilyen is csak baloldaliakkal történik... Kiverték a balhét, és a Facebook visszaadta a brit lekapcsolt oldalt:

"Statement: Facebook bows to pressure – now reinstate the rest of the accounts"

swp.org.uk/1049-2/
süti beállítások módosítása