Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 30

2020. június 24. - GABOR2

Úgy tűnik ez a nagy forradalmi hangulat újabb löketet adott néhány nagyon rossz irányba menő változásnak... Bár persze szerintem az ilyen változások nem mennek pénz nélkül és hát kinek van ilyen sok pénze? Hát azoknak akik látszólag most térdethajtanak. A Project Veritas is lefilmezte az egyik fő Antifást és ő is mondta... kicsi pénz, kicsi forradalom, nagy pénz, nagy.

Viszont úgy tűnt hogy van olyan cég ami megpróbál ellenállni. A Starbucks megtiltotta az alkalmazottainak, hogy a Black Lives Matter-t támogassák úgy, hogy az a ruhájukon látszódik a munkahelyükön. Ugye milyen üdítő ilyet olvasni?

"Starbucks bans employees from wearing anything in support of Black Lives Matter"

Persze felmerülhet benned, hogy ez vajon meddig tart, hisz jön a Twitter hadjárat majd ellenük? Nos... talán 24 óra megvolt. Aztán... bejelentették, hogy nemcsak, hogy engedik ezt a dolgozóiknak, hanem ők maguk fogják elkészíteni ezeket a ruhákat.

"Boycott Starbucks? Coffee giant gets slammed for telling workers not to wear Black Lives Matter gear"

Egyébként mi a helyzet közben a vírussal... összejött egy csomó ember ugye egy helyre. Nos, az USA-ban nagyon nől az új esetek száma:

"Arizona’s new coronavirus spike is worrisome"

Viszont most minden rosszért kik a felelősek arrafele? A rendőrök. Bizony kitalálták, hogy a rendőrség miatt is nől nagyon a szám:

"Police Tactics Are Making the Threat of COVID-19 Spread Among Protesters Worse"

Most amúgy a rendőrséget totál elkezdték leamortizálni és ez azért jó, mert ez annyira feltűnő és annyira bugyuta, hogy ha ez se ébreszti fel az embereket akkor semmi.

Még azt is követelik, hogy a legó tüntesse el a rendőröket, de van olyan is, hogy pl. ezután a videójátékokban a rendőrök ne legyenek pozitív szereplők és állítólag az első ilyen videójáték Pókemberes lesz. Tehát már a gyerekeket tanítani kell, hogy a rendőrség rossz. Persze igazából a rendőrség az aki megóvná őket.

"PS5: Spider-Man - Miles Morales Needs to Address the First Game's Cop Problem"

Dőlnek a szobrok is, köztük alapítóatyáké is:

"Dőlnek a szobrok"

Viszont már vannak akik védik is a szobrokat:

"Philadelphia mayor criticizes group 'protecting' Columbus statue"

Meg iskolákat is átneveznének, írja a Washington Times, ami ki tudja meddig tarthatja meg a nevét, mert Washington is "problematikus" minimum:

"Berkeley to rename Washington, Jefferson schools after Black Lives Matter push"

Ilyenkor érdmes elővenni a bölcsességeket, hogy mi lesz az adott országgal, néppel ha saját gyökereit pusztítja el, meg szembefordul saját magával... Meg van mondás arra is, hogy mi lesz akkor ha valaki elfelejti a történelmet...

Igazából annak a kórnak progesszívjeit (is) tüntetik el. Nem fogják fel, hogy akkor pl. minden oldal rabszolga tartó volt, de akiknek szobrát ledöntik tettek egy lépést még szerintük is jó irányba. Ez azért is érdekes, mert viszont épp arra készülnek, hogy olyan embert válasszanak meg elnöküknek, aki szintén saját nézetük szerint elfogadhatatlan... vagy tavaly még az volt, de most más, a helyzet már...

A kis baloldali utópia is folytatta történelmét.

A csak feketék és őslakosok által használható kert után kitalálták, hogy legyen csak feketék által uralt terület is, ahová persze fehér ember nem teheti be a lábát. Viszont ez ám nem rasszizmus szerintük... egyszerűen csak kell egy terület ahol a feketék feltőltődhetnek.

Egy magyar írás az utópiáról:

"A radikális baloldal teljes terror alatt tartja az elfoglalt városrészt Seattle-ben"

Egy videó arról hogyan osztogatják a fegyvereket, azoknak akik még azt se tudják, hogyan fogják meg:

https://www.youtube.com/watch?v=hc9ok34Gvag

Így van, az eddig a fegyvertől állítólag undorodó progresszívek most teli vannak fegyverekkel. Az utópiában ahol nincs rendőrség van viszont egy fegyver klub ami azt gondolja magáról, hogy mégiscsak egyfajta rendőrség:

"Meet the Gun Club Patrolling Seattle’s Leftist Utopia"

Egyébként ezek a tüntetések, lázongások is már ilyen franchise rendszerben működnek. Ugyanazok a jelszavak, okok amiért utcára mennek hivatalosan... mégha az adott helyen éppenséggel semmi értelme sincs.

Mindenesetre Stuttgart most olyat tapasztalt mint soha. Náluk is "bevándorló hátterűnek tűnő" fiatalok egy olyan lázongást csináltak, hogy olyat még Stuttgard sohase látott, valóságos háborús zónává vált a belváros állítólag. De persze mivel elkaptak igazi németet is aki drogot árult máris mondják, hogy következtetéseket levonni arról, hogy többnyire kik raboltak, és romboltak nem lehet. Ja egyébként "Allah Akbar" kiáltozás is volt közben, de ebből se szabad következtetéseket levonni. Hivatalosan a "fiataloknak" túl sok volt már a vírus miatti bezártság, ezért levezették a feszültséget és ennyi. Ja meg a német rendőrök is egyesek szerint rasszisták.

"Looters chant 'Allahu Akbar' during Stuttgart's worst ever riots that turned the city into 'a battlefield' - as police reveal those involved were 'mainly young people with a migration background'

Franciaországban is támadták a rendőrséget, de azoknak még volt a vér a pucájukban nem hagyni szó nélkül:

"Elegük lett a francia rendőröknek: bilincseket földre hajítva tüntettek a kormány és a belügyminiszter ellen"

Végül el is értek ezt-azt.

De a tüntetők is, hisz amerikában már van is reform és talán valami új nemzeti ünnep is lesz... szóval látszólag ott engedtek. De igazából a tüntetők akkor is maradnának... Már Demokrata politikus is kiakadt, hogy mit akarnak még, elérték ami cél volt.

De más Demokrata politikusnál is betelt tán a pohár.

A baloldali utópiában elkezdődtek a lövöldözések és többen is meghaltak, meg nem engedték tán be a mentősöket, az ottlakóknak és dolgozóknak is ki van már a t@@k az egésszel, így végül mostmár egy Demokrata politkus mondja, hogy végetvet ennek. De amúgyis tán rájöttek, hogy nem működik.

"Felszámolják a rendőrmentes seattle-i elfoglalt zónát"

Meg ugye a városoknak szüksége van arra, hogy beszállítsák oda a cuccokat. Viszont a kamion soffőrök kijelentették, hogy az ő munkájuk egyébként is az egyik legveszélyesebb és nem fognak olyan helyekre szállítani ahol a progresszívek megszüntetik a rendőrséget:

"Truck Drivers Say They Won’t Deliver To Cities with Defunded Police Departments"

Egyébként az Anonymus is rászállt a rendőrségre és egy csomó dolgot megszerzett onnan, hála a digitális államnak. Bár... nem tudom, mi derülhet ki... teszik a munkájukat és nem csak feketéket lődöznek le. Egyes bűnözőknek viszont gondolom jól jön:

"Feltámadt az Anonymous: meglopták az amerikai rendőrséget"

Aztán feltámadtak  mások is, hogy nyomassák az SJW-t.

Például fellelkesülve a lázongásokon az egyik... sport csatorna SJW munkatársai jó ötletnek tartották, hogy fullra járassák azt, hogy sport helyett SJW politikáról beszélnek... igen, egy sport csatornán. Az eredmény: az elmúlt 41 év legalacsonyabb nézettsége:

"ESPN HITS ALL-TIME 41 YEAR RATINGS LOW AS WOKECENTER ON STEROIDS TAKES OVER"

Viszont ha nagyon örülnél, hogy végre megint egy woke cég ami csődbemegy, hagy áruljam el, hogy közben viszont az amerikai jegybank elkezdte közvetlenül vásárolni a vállalati kötvényeket... vagyis minden adott, hogy egy úgynevezett zombi piac alakuljon ki, ahol igazából nem fontos, hogy a cég nyereséges legyen. De ez egy külön postot érdemel.

Aztán a Google is felélinkítette a cenzúráját. Megpróbálta a Federalist nevű konzervatív lapot demonetizálni vagyis megfosztani őt a Google keresztül kapott hírdetési pénzektől.

"Google bans website ZeroHedge from its ad platform over comments on protest articles"

Igazából ezt meg is tették egy Google szóvivővel készült interjú szerint:

"while The Federalist published an article claiming the media had been lying about looting and violence during the protests, which were both included in the research sent to Google."

 "When a page or site violates our policies, we take action. In this case, we’ve removed both sites’ ability to monetize with Google.”

Amúgy jellemző... megint az volt, hogy egy baloldali, bár most nem is amerikai csoport jelezte a Googlenek, hogy problematikusnak tart kommenteket az oldalon, ezért kéne a ban.

Viszont, bár itthon nem annyira ismert, de arrafele nagy név a Federalist és most küzdöttek érte. És egy nagyon érdekes dolog derült ki. Van ez a vita, hogy a techcégek felelnek-e a tartalomért ami náluk megjelenik; hogy ők csak megjelenítenek, vagy ők felelősek a tartalomért. És a Google nagyon sokszor kibújik a felelősség alól és felveszi a pozíciót, hogy ő nem felel a tartalomért. Most viszont a Google a Federalistra azt alkalmazta, hogy ők viszont felelnek a tartalomért és azért szüntette meg lehetőséget, hogy pénzt kapjanak. Ezt a Google fejéhez vágták és felvetették, hogy akkor a Google is feleljen a nála levő tartalmakért és ezért a Google hátraarcot vett és azt közölte, hogy igazából sohase vették el annak az oldalnak a pénzszerzési lehetőségét, ezt csak a szóvívő találta ki és tán azt ki is rúgták. Viszont nem teljes a győzelem, hisz ettől függetlenül közben meg a Federalist nem tartott ki és megszüntette a kommentelési lehetőségeket, tehát a progresszívek újabb tömegeket hallgattak el sikeresen.

De a Google-nek most más miatt is fájhat a feje. Fekete Youtuberek támadják őt rasszimusért.

Nem tudom miért... talán mert sohase elég:

"Black Youtubers sue Youtube and Google"

Így van, hiába teszel bármit... egy apró kis eltérés és véged.

Van is itt egy ilyen történet egy Trump-útáló progresszív professzorról, akinek mennie kellett. Bűne az volt, hogy kérte egy vietnámi tanulóját, hogy "angolosítsa" a nevét, mert ha az eredeti nevén szólítaná az angolul "Fuck boy"-nak B@sszó fiúnak hangzana és azt nem szeretné. Nem is értem, hogy vehette a bátorságot ehhez az elnyomáshoz... Mennie is kellett és az illetőt igenis Fuck Boynak kell hívni ezután.

"Trigonometry professor told Asian student called Phuc Bui: ‘Your name sounds like F*ck boy’"

"A professor was put on leave after asking a Vietnamese student called Phuc Bui to ‘Anglicize’ her name after telling her it sounded like the phrase ‘Fuck boy.’

Aztán a végére nézzünk csak a dolgok mögé. Soros György állítólag sokat költött arra, hogy az ő emberei legyenek ügyészek és rendőrfőnökök. Szóval a "reform" most se csak úgy élcsapat nélkül jönne.

"Nem mi mondjuk, hanem a Politico: Soros felvásárolta az amerikai ügyészséget"

"Amerikában a kerületi ügyészt, sőt, sok helyen a rendőrfőnököket is választják, Soros György pedig rengeteg pénzt ölt bele az elmúlt négy évben, hogy hat állam nagyvárosaiban kizárólag az ő kineveltjei kerüljenek pozícióba. Emberei hatalmas tisztogatásokba és reformokba kezdtek, miután megnyerték a választást."

Aztán a legvégére az egyik legfontosabb ügy.

Ugye mondják, hogy mindent intéz digitálisan, többek között a váráslásokat is... fúj készpént.

Nos, viszont mi van a kiszolgálók azt mondják, hogy politikai nézeted miatt, vagy mert nem tetszik az arcod egyszerűen... nem szolgálnak ki.

A Gab egy olyan közösségi oldal aminek fontos a szabad beszéd, de nekik nem jár az, hogy nem felelnek a tartalomért, hisz jobboldaliak is vannak ott. És most a Visa úgy döntött, hogy akkor őket fekete listára teszi.

"Payment processor Visa blacklists free speech software company Gab"

Na ilyenkor jól megszívod, ha nincs más lehetőséged, de sajnos úgy tűnik a cégek egyre inkább ilyenek lesznek, tehát semmi jóra ne számíts.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3915912590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása