Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Fontos tanulni való a Microsofttól és egy lépés előre... ami igázból hátra van

2020. május 20. - GABOR2

Fontos dolgot tanulhattunk meg újra a Microsofttól... azt, hogy a sebezhetőségek ott lehetnek a rendszerekben... akár évtizedekig.

"24 éve tátongó biztonsági rést találtak a Windows-okban"

"egy trükkel rá lehet venni a szolgáltatást, hogy tetszőleges állományokat felülírjon a gépen, többek között maga a rendszer állományait is. Ennek kihasználásával egy korlátos jogok mellett futó alkalmazás is képessé válhat rendszerszintű jogosultságok melletti végrehajtásra, azaz, a Windows teljes biztonsági rendszerének megkerülésére és a gép feletti ellenőrzés átvételére."

És ezekkel a biztonsági résekkel olyan gond is lehet, hogy valakik, akik nem barátok... már azonnal felfedezték őket és akár évtizedeken át elérhetnek bármit amit akartak ezeken keresztül. És mennyi hasonló van még ilyen sebezhetőségből...

Szóval nem, a foltozó kedd után sem vagy biztonságban.

Ezenkívül a Micosoft tett egy lépést előre azáltal, hogy visszalépett... ez most annyira jellemző a Microsoftra:

"Olyan dolgot fog tudni a Windows 10, amit eddig csak a Windows 7 tudott"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4415708584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása