Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy érdekes történet arról, hogy mennyire sebezhető ami neten van minden

2020. február 26. - GABOR2

Ugye mindig hallunk ilyen-olyan sebezhetőségekről, ami miatt bejuthatnak egy-egy(milliárd) gépre hackerek és azt csinálhatnak vele amit akarnak. De valahogy azt gondolnánk, hogy ha minket ki is ütnek, ha utánna rendbe kerül a gép, majd mehetek vissza netezni.

A mai történet fordítva okoz kárt. Téged békén hagy, de lehetővé teszi, hogy százezrével töröljenek honlapokat, amiket mondjuk látogatnál.

A WordPressel történt, az azért elég népszerű honlapkészítő.

"Több százezer oldalt fenyeget egy WordPress plugin aktívan kihasznált sebezhetősége"

"A ThemeGrill Demo Importer hibáját kihasználva törölhető a weblapok teljes tartalma, és teljes mértékben átvehető lehet az irányítás fölöttük."

"A hibáról a szakértők először hétvégén számoltak be, azóta pedig méretes támadási hullám vette kezdetét a plugint használó weboldalak ellen. Egész pontosan a ThemeGrill Demo Importer pluginről van szó, amely jelenleg csaknem 100 ezer oldalon található meg - ez ugyanakkor számottevő javulást jelent, február 15-én ugyanis a telepítések száma még 200 ezer fölött járt. Az érintett felhasználók úgy tűnik rohamléptekben elkezdték törölni a plugint, a támadások kivédése végett."

Még mennyi ilyen sérülékenység "vár", hogy kihasználják... És fogják is egy háború esetén és az a "legyen minden digitális" korszak végét jelenti majd legkésőbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9215492864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása