Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A cloud cégek törvénytelennek mondják a törvényest és dobnak - újabb ok, hogy elkerüld őket

2019. augusztus 05. - GABOR2

Igen, a " Kultúrháborús történesek"-ben írtam erről, de a rohanó világunk olyan, hogy tudok máris update-ekkel is szolgálni az eredeti sztorihoz.

Eredeti tőlem:

"Volt most egy lövöldözés és ezt kihasználva kihúzták az egyik ügyfelük alatt a talajt... vagyhát a felhőt a fejük fölül?

"A Cloudflare felmondta a szerződést az 8channel"

"A webhelyszolgáltatásokat, elsősorban biztonsági megoldásokat kínáló világcég, a Cloudflare vezetője a hétvégén bejelentette, hogy az El Pasó-i terrortámadás nyomán felmondták a szerződésüket a kétes hírű, a Google által már 2015 óta nem indexelt, a gyűlöletbeszéd terjesztéséről ismert 8chan oldallal, mivel ott olyan tartalmak jelentek meg, melyek elfogadhatatlanok – elsősorban a 21 éves, húsz embert kivégző terrorista merénylet előtt publikált „kiáltványára” hivatkoznak."

Na így kezdjél a felhőszolgáltatókkal, nem tetszel nekik valamiért és dobnak. Valaki ki tesz egy kiálltványt és dobnak.

Amennyire én tudom a 8chan egy meme-ket kitaláló oldal, egy meme gyár, vagy hát... azzá lett. Egyik leghíresebb viccük amit totál komolyan vesznek azóta, az az oké jel, hogy kitalálták, hogy az oké jel igazából "White Power-t" jelent és azóta az oké jelet írtják mindenfele és ha valaki tévében ezt teszi rögtön kirúgják.

Amúgy az is érdekes lesz, hogy a jövőben meg talán az lesz, hogy amikor már Ipar 4.0 van, meg önvezető járművek meg az egész ország ilyen felhős szarokon lóg majd a tervek szerint... egyszercsak kijelentik, hogy nem értenek egyet az ország politikájával és akkor addig lekapcsolják az országot míg nem változtat.

Nem hiába mondta az amerikai nagykövet Orbánnak az 5G-vel kapcsolatban amit majd több ilyen zsákutcás "jövőtechnológia" használna:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Az Index pedig ezt írta a 8chanről: 

"Az 8chan lényege, hogy mindenki saját fórumtopikokat hozhat létre, amelyeknek ő maga is a gazdája, vagyis úgy fossa tele a fórumot a saját adott esetben teljesen torz, beteg és gyűlöletkeltő világképével, ahogy csak szeretné. A dolog másik fele viszont az, hogy az 8chan szélsőségesen szólásszabadság párti is egyben, így itt működik például az egyik legnagyobb keresztény fórum is, ahogy például kifejezetten muszlim fórum is üzemel az oldalon, szóval ennek az éremnek is két oldala van, ami megnehezíti az értelmezést."

Szóval egy olyan oldal, ahol bárki, még akár hülyék is hozzászólhatnak, tehát az a baj, hogy egy olyan oldal, hogy nem cenzúráz. Ezért téged ma már a felhős cégek elkaszálnak. Csak az a baj, hogy a mai trendek szerint sok normális ember is igazából ezeknek a "woke" cégeknek szélsőségesen rossz, tehát ismét egy ok, hogy kerüld a felhőt."

Most láttam új hírként, hogy kiderült, hogy a másik lövöldöző kőkemény balos, Pro Antifa meg minden... Vajon most akkor majd baloldali cuccokat, köztük Antifát fognak bannolni a felhős cégek és közösségi oldalak? Hisz már eddig is kellett volna saját szabályzatuk szerint is. Nem lepődnék meg, ha nem...

Ja, merthogy egy nap volt több lövöldözés is és az egyiknél azonnal bemondták, hogy fehér, rasszista az elkövető... valahogy a baloldali kötődést nem igazán akarják közölni a másiknál.

Amúgy érdekes, nem tudom láttátok-e a képeit ennek a két lövöldözőnek... Az arcuk annyira hasonlít, legalábbis a két képen amit egymás mellé tettek, hogy azt írták alá: "Honnan vannak ezek a klónok?", mert tényleg, az arcuk szinte totál ugyanaz. Meg az is fura, hogy alig volt közösségi médiás bejegyzés... Na mindegy ebbe nem megyünk bele.

A másik amivel szeretném kiegészíteni a sztorit, hogy kiemelem ezt a részt:

" A CEO arra mutatott rá közleményében, hogy egyértelművé vált, hogy a 8chan törvénytelen tevékenységet folytat, támogat, mert – bár szó szerint nem sértettek törvényt – eltűrték az uszító tartalom és a hozzá kapcsolódó kommentfolyam megjelenését, és ez minden bizonnyal szerepet játszott a tragédia bekövetkeztében."

A cloud cég kijelenti, hogy nem sértetted meg a törvényt, de ... (mivel nem tetszel nekik) mégis megsértetted és  repülsz. 

Tényleg úgy hangzik mint akikre érdemes rábízni minden fontos adatodat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3914996578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása