Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 10

2019. július 29. - GABOR2

Úgy tűnik rájár a rúd a közösségi oldalakra mostanában. De ha közelebbről megvizsgáljuk a dolgot, már nem is olyan rossz a kép számukra, mint ahogy elsőre látszik. A korábbi részekben már kifejtettem, hogy igazából a törvényeknek, amik szabályoznák őket, örülnének, hisz így csökken a szétdarabolásuk esélye, plusz a szabályozás szerint nem lehetne csak úgy bannolni akárkit akinek nem tetszik a politikai nézete, tehát várhatóan sok ember visszatérhetne a platformukra és mint korábbi részekben bemutattam, ezen emberek jellemzően érdekesek sokaknak és nagy forgalmat generáltak, ergo ha visszatérhetnek sokkal több pénzük lehet majd a közösségi oldalaknak. Hogy mennyit veszített pl. a Google cenzúrázgatás miatt már korábban bemutattam; ez számukra brutális érvágás.

Viszont ha megnézzük most a Facebook büntetését elég érdekes képet kapunk megint.

Pl. a baloldali hvg meg próbál minket győzni, arról hogy a Facebook most aztán nagyon-nagyon megszívta, hisz pl. forintban írja ki a büntetését.

"1462,5 milliárd forintnyi bírságot kapott a Facebook a Cambridge Analytica-botrány miatt"

Ha viszont megnézzük az Itcafe-t:

"Rájár a rúd a Facebookra"

"ezt a büntetést egyébként nagyon sokan, pl. jó néhány amerikai képviselői is kirívóan enyhének ítélte az ügy súlyához képest. A büntetés mellet Facebook azt is vállalta, hogy létrehoz egy adatvédelemmel foglalkozó, dedikált igazgatósági testületet, és új minősítési rendszert is kidolgoz. Azt is sokan furcsállták, hogy a megegyezés értelmében a vállalatnak nem kell hivatalosan elismernie a felelősségét."

Szóval kapott egy ötmilliárd dolláros büntetést és ettől hanyat kéne vágódnunk, csakhát mi ez pl. ahhoz képest, hogy a Google a cenzúrázgatás miatt első körben elveszett 70 milliárd dollárt.

A Facebook igazából ezt könnyen megúszta és nem tudom, hogy ez azért van, mert Trumpékkal hajlandó üzletelni, vagy azért mert éppenséggel megállapodott az elit többi részével, hogy ezután majd még jobban fogják ők is szívatni a konzervatívokat.

Mindenesetre kapásból itt egy újabb eljárás ellene:

"Ma azonban bejelentették, hogy az igazságügyi minisztérium fogyasztóvédelmi testülete újabb eljárást kezdeményez a Facebook ellen, melyben azzal vádolják a céget, hogy a vállalat megsértette a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) egy 2012-es rendeletét, amellyel megtiltották nekik, hogy hamis tájékoztatást adjanak a felhasználói adatok védelméről. "

Ilyen ez a Facebook... az egész lényege, hogy folyamatosan megsértik a felhasználók privát szférához való jogait. És ilyen már kezdetektől, úgyhogy, hogy most lett ez fontos a politikusoknak jelzi, hogy itt valami másról van szó.

"Az amerikai adminisztráció egyébként nemcsak a Facebookot támadja, hanem általánosságban az egész technológiai szektort, főként az internetes nagyvállalatokat – az is mai hír, hogy a pénzügyminiszter szerint az Amazon tönkretette a kiskereskedelmet, ezért trösztellenes vizsgálatot fontolgatnak ellenük."

Igen, most mennek a vizsgálatok és a Project Veritas sztorikból ki is derült, hogy teljes joggal, hisz pl. a Demokrata Tulsi Gabbard-ot is azzal próbálták meggyőzni a videó szerint, hogy hagyja őket békén a vizsgálataival, mert muszáj nagyoknak maradniuk, mert csak így lehet megakadályozni, hogy még egyszer olyan ember kerülhessen hatalomra mint Trump.

Egyébként ha figyeled az amerikai híreket csodálkozhatsz... mi, egy Demokrata a nagy techcégek ellen? Hát igen, ő ilyen fekete bárány a Demokraták között, hisz nem azzal van csak elfoglalva, hogy a migránsoknak adjon minél több dolgot ingyen, hanem ilyen... igazi ügyekkel is.

Ezért  többen mondják, hogy ő igazából konzervatív (pedig éppenséggel a szólásszabadság garantálása elég liberális téma) és a techcégek is úgy rátámadtak mintha csak tényleg konzervatív lenne.

Mert, mint mondtam, ő a techcégek megregulázásának egyik nagy karaktere az USA-ban.

Most az van, hogy perli a Google-t 50 millióra, mert az elnöki tisztségért folyó demokrata vita után közvetlenül kapott a hirdetési fiókja egy "gyanus" státust, ami miatt az történt, hogy bár az nevére kerestek rá a legtöbben a vita után (kb. az egyetlen jelölt aki nem a migránsokat pátyolgatná csak) nem került az élre az ajánlásokban, meg elve nem is láthatták a kampányanyagát, mint ahogy kellett volna.

"Tulsi Gabbard Sues Google For $50 Million, Saying Tech Giant Violated Her Free Speech"

"Rep. Tulsi Gabbard (D-Hawaii) sued Google for $50 million on Thursday, saying the tech giant violated her right to free speech when it briefly suspended her advertising account after the last Democratic presidential debate."

“For hours, Tulsi’s campaign advertising account remained offline while Americans everywhere were searching for information about her,”

A hölgyet úgy tűnik az eset még jobban csak feltüzelte, mondhatni ezután már személyes az ügy:

“Google’s discriminatory actions against my campaign are reflective of how dangerous their complete dominance over internet search is, and how the increasing dominance of big tech companies over our public discourse threatens our core American values,” Gabbard said in a statement to the Times. “This is a threat to free speech, fair elections and to our democracy, and I intend to fight back on behalf of all Americans.”

Egyébként a regulázások és a feldarabolás veszélye egyre csak jön, de különböző politikusok tweetjeit azért mégse másolnám ide be, de van más... készítse mindenki a papírzsebijét:

"The DOJ's latest probe erased $33 billion from Amazon, Apple, Facebook, and Google"

Szóval a vizsgálat magában, még eredmény nélkül, azt okozta, hogy a befektetők egy jelentős része menekülőre fogta a nagy techcégek papírjaiból és már megint a kultúrháborúskodásuk miatt összesen 33 milliárd dollárt veszítettek az értékükből.

  • The share prices of Amazon, Apple, Facebook, and Google have fallen since the US Department of Justice announced an antitrust investigation into "online platforms."
  • As of 5:30 a.m. ET on Wednesday, about $33 billion was wiped off the value of these big tech firms in premarket trading.
  • Dan Ives, an analyst at Wedbush Securities, said the DOJ's investigation would be an "overhang" on stocks.

 

  • Alphabet: Down 0.96%, wiping $7.6 billion off its value
  • Amazon: Down 1%, a $9.8 billion hit to its market cap
  • Apple: Down 1.04%, a $6.8 billion drop in value
  • Facebook: Down 1.46%, erasing $8.4 billion in value

 

Most is láthatjuk mennyire kell fejreesnünk a Facebook nagy GIGA büntetésétől... csak a vizsgálat bejelentése miatt 8,4 millárdot esett az értéke és ez sajnos csak az értékének a 1,46 százaléka.

Szóval az elit egy része nyomja a techcégek és társait, hogy még jobban vegyenek részt a kultúrháborúban, de az ellen oldal meg kezében tartja a lehetőséget, hogy akkor szépen feldarabolják őket és egyre többen írnak arról, hogy a régi szép időknek a techcégek számára vége:

"Facebook Antitrust Inquiry Shows Big Tech’s Freewheeling Era Is Past"

Csakhogy nem az kéne, hogy valami ideiglenes félmegoldással elintézzék a konzervatívok a dolgot egy időre, mert a Project Veritas videója is mutatta, hogy vannak a techcégeknél is, akik megátalkodottság szintjén el vannak szánva és ezt később már nem lehet megoldani, csak itt és most. Ugyanis a techcégek terve szerint... a jövőben sohatöbbé nem lesz olyan elnöke az USA-nak aki veszélyeztethetné őket. Ez elég nagyképűnek hangzik, de azért az ne felejtsük el... az USA az az ország ahol az lesz az elnök aki a legtöbb pénzt költi a kampányra.

Egyébként a Project Veritas sztori is folytatódott. Egy, még a videó készítése pillanatában a Google-nél dolgozó mérnök vállalta be arccal, hogy kiáll és bejelenti ő is, hogy nagyon durván nem politikailag semlegesek. Ezúttal nincs titkos belsős levél, a fickó talán reméli, hogy nem rúgják így ki, nem tudom; a fő, hogy arccal vállalta, hogy megerősíti ő is, amit korábban állítottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2514985340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása