Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ismét érdemes volt nem hagyni... talán (Evernote)

2016. december 21. - GABOR2

Ez a story is mutatja miért nem jó ötlet az adataink tárolását másra bízni. Miután náluk az adatuk simán megváltoztatják az adatkezelési szabályzatukat és mondjuk harmadik feleknek eladják az adatainkat, vagy egyéb nem kívánt dolgokat csinálnak az velük.

A cikk: http://www.hwsw.hu/hirek/56560/evernote-adatkezeles-biztonsag-hozzaferes.html

"Közzétette az Evernote új adatkezelési szabályzatát, eredetileg az új gépi tanulás algoritmusával kapcsolatban, amely a kezdetektől fel fogja térképezni a felhasználók összes jegyzetét. A 2017. január 24-től érvénybe lépő dokumentum azonban tartalmaz arra vonatkozóan is egy kitételt, hogy az Evernote alkalmazottak betekintést kaphatnak a felhasználók jegyzeteibe, bizonyos körülmények között. A fő problémát pedig az jelenti, hogy a jegyzetek készítői egyáltalán nem akadályozhatják meg az Evernote-ot ebben a tevékenységben, a szövegezés ezt teljesen egyértelművé teszi."

"Az új szabályzat szerint az Evernote dolgozói akkor tekinthetnek bele a jegyzetekbe, ha feltételezik, hogy a felhasználó megsértette a felhasználási feltételeket, és ennek ellenőrzéséhez megerősítésre van szükségük. Továbbá megnyithatják a jegyzeteket, ha valamilyen probléma miatt a rendszerben javítást kell végezni vagy ha fejlesztenék a szolgáltatást (vagyis bármikor), illetve ha a felhasználók biztonságának védelmével kapcsolatban kell intézkedni, beleértve például a spam- vagy a malware-problémákat." 

"A  gépi tanulás támogatását fiókonként ki lehet kapcsolni, (Personal Settings menüpontban az "Allow Evernote to use my data to improve my experience." felirat mellől kell kivenni hozzá a pipát), azt viszont már egyáltalán nem, hogy a cég dolgozói a fenti esetekben megnyissák a fiókot."

A felhasználók viszont nem hagyták annyiban a dolgot és talán el is érték amit akartak a tiltakozásukkal.

"Végül a cég egy újabb blogbejegyzésben arról tájékoztatta a közönséget, hogy visszavonja a szabályzat tervezett módosításait, és a következő hónapokban a jelenlegi szabályzat felülvizsgálatára fókuszál. Azt viszont O’Neill már most is megígérte, hogy a jövőben az Evernote-dolgozók csak a jegyzet készítőjének kifejezett kérésére nézhetnek bele a profiljába, amennyiben például a felhasználó valamilyen hibát észlel vagy részt akar venni egy bétatesztelésben - továbbá a cég köteles kiadni az adatokat a hatóságok kérésére." 

A legjobb persze az, ha fontos dolgokat nem ilyen helyeken tároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr912066377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása