Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Google már megint jó atyánk kíván lenni...

2018. március 20. - GABOR2

Én személyszerint rühellem, amikor a techcégek erőszakkal eldöntik helyettünk mi hogy legyen, de ennek van most az aranykora. Most például a Google úgy döntött, hogy működésképtelenné tesz "régi" appokat függetlenül attól, hogy van-e valóban vele probléma, vagy nincs.

"A jelenleg Android P munkanéven emlegetett következő rendszer megkezdi a régi alkalmazásokkal való leszámolást. Most kiderült, hogy a fejlesztői előzetese a legutoljára az Android 4.1 vagy régebbi rendszerekkel szemben tesztelt appok elindításakor figyelmezteti a mobilozókat, hogy nincs garancia az adott programok megfelelő működésére.

A fejlesztői dokumentáció szerint az Android P stabil kiadása már konkrétan blokkolni fogja az efféle appok telepítését és futtatását."

Fizettél érte, és most hirtelen nem fog működni. Ó, de hát ez a biztonság miatt kell... Nem igazából tök mindegy, mert még a viszonylag kisebb szereplők is folyamatosan fel tudják törni az Androidot, annyira nulla biztonság terén, szóval ha azt hiszed ettől biztonságosabb lesz a mobilod... nem. Sőt a régi programokra már nem is vesztegetik az idejüket a hackerek valószínűleg.

Ezzel a lépéssel se a felhasználóknak tesznek jót. Talán azt szeretnék, hogy vegyünk új appokat? Ilyen meg se fordul a fejükben biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5513754588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása