Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ugye, hogy eddig másképp hitted ezeket

2017. július 18. - GABOR2

Megjelent egy elemzés, hogy miért hagyják ott a techcégeket a dolgozóik.

https://www.hwsw.hu/hirek/57532/vallalati-kultura-diverzitas-befogadas-tech-szektor-hr.html

"A kutatás alapján a leggyakoribb indokként a tisztességtelen, unfair bánásmódot nevezték meg a válaszadók a tech szektor vagy a vonatkozó munkakör elhagyására - ezt a tényezőt a válaszadók 78 százaléka megnevezte, "

 "A kifogásolt viselkedés kifejezetten a tech iparágon belül jellemző, ugyanis az itt dolgozó munkaerő szignifikánsan nagyobb eséllyel hagyja el a céget a bánásmód miatt (42 százalék), mint más iparágakban dolgozó informatikusok" 

 "A megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem ajánlaná a korábbi munkáltatóját másoknak, ráadásul 25 százalék azt sem javasolná, hogy bármilyen szolgáltatást vagy terméket vásároljanak az ismerőseik attól a cégtől."

"A helyzeten egyértelműen a vállalati kultúra fejlesztésével lehet változtatni, mivel a megkérdezettek 62 százaléka maradt volna, ha a vállalat lépéseket tesz a pozitívabb munkakörnyezet érdekében, 57 százalék pedig a befogadóbb és igazságosabb kultúrát értékelte volna a maradással"

Milyen érdekes ugye? Nem ezt várnánk ezektől a techcégektől. Viszont mint korábban leírtam egy nagy átalakulás ment/megy végbe ezeknél a cégeknél és egyre inkább finoman szólva más fajta emberekkel töltik fel őket mint korábban. A termék kész, azt kell eladni újra és újra, viszont hiába közműjellegű a cég, kell a profit növekedés. Meg a termék sokszor eleve elhibázott (pl. felhő) ezért agresszíven kell lenyomni az emberek torkán. Így ideáramlanak a leginkább ügynökökre emlékeztető bunkó, "meggyőző" emberek. Ez pedig elviselhetetlen a munkatársaknak is. Az már pl. egyáltalán nem is szempont, hogy normálisan, kevés buggal adjnak ki valamit, az a fontos, hogy minél előbb. Tehát a főnöknek egy hajcsárnak kell lennie, egy agresszív bunkó fajtának. Az is érdekes, hogy mennyien nem ajánlanák saját cégük termékét miután megismerték a céget belülről, illetve hogy sokaknak úgy is elege lenne, ha velük nem bánnának bunkóan. 

Másik érdekes dolog az, hogy a nyugat-európaik is szeretnék, hogy maradjon a kézpénz. Ugye mennyiszer olvashattad forumokon, hogy milyen elmaradott országban élünk, hogy mennyire használjuk a kézpénzt. Ehhez képest egy EU-s felmérés szerint a nyugatiak is használni akarják és bizonyos más elsővilágbeli országokban is sokkal inkább azt használják az emberek...

http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/hatalmas_baj_van_a_keszpenzzel_tulsagosan_imadjuk.256775.html

"Idén januárban az Európai Bizottság bejelentette, hogy a készpénzes fizetések felső korlátját lejjebb vihetik, az országhatárokat átívelő egységes szabályozás már 2018-ban életbe léphet. A javaslatot társadalmi vitára is bocsátották, a jelek szerint azonban nem éppen a javaslat mellett foglal állást a lakosság. A nagy baj a készpénztelenítéssel, hogy imádjuk a készpénzt."

 "Európában a lakosság ragaszkodik a készpénzhez.Több mint 30 ezer európai vett részt a készpénzes fizetések limitjének szigorításáról szóló társadalmi egyeztetésen, a kérdőívet kitöltők 95 százaléka ellenezte, hogy uniós szinten csökkentsék a készpénzfizetés felső korlátját."

Ne érezd magad elmaradott ősembernek mert nem a széthackelhető online felületen vásárolsz buszjegyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2712672285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása