Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy újabb negatív trend kezd kimúlni? ( IoT )

2017. június 27. - GABOR2

A címben feltett kérdés talán nem is igazán jó eleve halva született ötletekre. Mind1, úgy tűnik, hogy vannak rugalmasabb cégek, vagy van amit könnyen elengednek. A felhőnél mint mutattam masszív, akár negyedéves idő alatt százmilliós nagyságrendű veszteségek ellenére is tovább eröltetnék a dolgot, ugye azok a vezetők előtte éveken át magyarázták, hogy az a jövő és inkább pusztuljon a cég minthogy azt mondják tévedtek és beégjenek egyből. Most viszont nem ez történt.

https://www.hwsw.hu/hirek/57435/intel-galileo-edison-joule-arduino-iot.html

"Gyakorilatilag teljes visszavonulót fúj IoT fronton az Intel, a vállalat kivezeti a piacról több, az online kapcsolattal rendelkező eszközök seregeibe szánt fejlesztői lapkáját: egész pontosan az Edison, a Galileo és a Joule búcsúzik. A bejelentés a cég platformjára építő fejlesztőket érzékenyen érintheti, főleg, miután nem kőkorszaki eszközökről van szó, a Joule például kevesebb mint egy éve, tavaly augusztusban látott napvilágot."

Nagyon tökös az Intel vezetése, hogy bevállalja ezt, a sok "ez lesz a jövő" marketing duma mellett. Én ezen a blogon már rengetegszer írtam az IoT problémájáról, hogy az kizárja, hogy "az legyen a jövő" és úgy tűnik az Intel vezetése is így látja már. Az IoT egy zsákutca és gyorsan ki kell farolni ebből az utcából.

"Igaz a lépéssel az Intel lerázhat magáról néhány a vártnál gyengébben teljesítő eszközt, a fejlesztők a bejelentést valószínűleg nem nézik majd jó szemmel, különösen ha már beleöltek néhány hónapnyi munkát egy Joule modulra építő termékbe. A chipgyártó így azt is kockáztatja, hogy a később megjelenő készülékeitől majd ódzkodni fog a fejlesztői közösség, miután a korábbi modellek kezét is aránylag rövid idő után elengedte."

Ez meg plusz jó, így még azok is akik ezt el se tudták képzelni megtanulhatják, hogy ami még pár hónapja az "elkerülhetetlen fejlődés útja" volt egyes nagy cégek marketing anyagai szerint, hírtelen el tudnak tünni a sülyesztőben. Ennyire biztos a jövőjük azoknak akik a marketing anyagokban hisznek és nem használják a józan eszüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8512623763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása