Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Újabb rés a vállalatodra

2017. június 06. - GABOR2

Ha egy nagyon modern, menő céget akarsz összehozni akkor digitalizálnod, netre kötnöd kell és akkor megveregetik a vállad, hogy milyen modern vagy. Csak egy olyan apró problémád lesz, hogy amennyit rákötsz a netre annyit veszítesz adatot. Dehát ugye egy vállalatnak az adatvédelem nem lehet fontosabb mint az, hogy megfeleljen a kór kihívásának és sebezhető rendszerekre bízza magát. És ezt még lehet fokozni. Pl. mi lesz ha okostelefonról tudjuk a céget vezetni; hát mégnagyobb támadási felületet kreálunk magunknak.

https://itcafe.hu/hir/mobil_app_res_vallalatok.html

Szóval miközben igyekszel modern lenni és netrekötötté tenni mindent a vállalkozásban, az ebben rejlő igazi lehetőségeket a gazdasági kémkedést végzők aratják le. Erről persze a digitális állam és gazdaság hívei nem igazán beszélnek, mindig csak az előny, pedig alighanem több a hátrány. A vállalatodtól ellopott üzleti titkokat használva egy konkurens céget hozhatnak létre ami eleve azzal indul, hogy megspórolta a kutatás-fejleszétést és a versenyben legyőzheti a céged. Ha pedig azt mondatnád, hogy ez a te ötleted volt, akkor felhozzák azt, hogy már volt korábban is olyan, hogy valamit egyszerre találtak fel.

 

"Az Appthority biztonsági cég tegnap kiadott jelentésében felfedik, hogy egy olyan sebezhetőségre találtak rá, amely lehetővé teszi, hogy egy támadó egy mobilalkalmazáson keresztül hozzáférhessen a vállalati adatbázisokhoz."

"Az Appthority szakemberei több mint egymillió esetben vállalati iOS-es és androidos alkalmazások hálózati forgalmát elemezték, és több mint 21 ezer „nyitott”, kellően nem védett szervert találtak."

"A riport szerint a HospitalGown néven emlegetett rést több mint ezer alkalmazásban dokumentálták, 39 alkalmazás részletes vizsgálata azt mutatta meg, hogy óriási mennyiségű, mintegy 280 millió adatrekordhoz fértek hozzá – összességében a kutatók 43 terabájtnyi elérhető adatot találtak."

"Seth Hardy, az Appthority igazgatója közleményében hangsúlyozza, hogy a HospitalGown nem csak elméleti lehetőség, hanem valós kockázat, és a vállalkozások többségének az általuk ismertetett szemszögből is felül kell vizsgálnia adattárolási metódusát."

A vállalatat dolgait sebezhető rendszerekre bízni nem jó ötlet. Még akkor se ha sokfelé ezt nyomatják. A cégtulajdonosok ezt vagy belátják vagy tönkremegy a cégük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6212567439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása