Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Szép kis jövő (4)

Mindent a kedves vásárlóért?

2017. április 18. - GABOR2

Most nem arról lesz szó, hogy valamit meg lehet hackelni és ebből baj lehet, hanem arról, hogyha még rendesen is működnének is akkor is vannak itt gondok.

Kezdjük azzal amiről nemrég volt szó, hogy a Google okosháza akkor is reklámokkal szór meg, ha te nem akarod és egyenesen kikapcsolod. Most ezzel kapcsolatban nem ismétlem jobban önmagam. Aztán itt vannak azok amikről ma írtam. Visszautalnék pl. arra, hogy megsérődött egy IoT-felhő cég és ezért lekapcsolta az ügyfelét a hálózatáról. Vagy mostmár kereskedhetnek nyugodtan a böngészési előzményeiddel ahelyett, hogy rendet raktak volna itt és védenék a privátszférádat.

https://itcafe.hu/hir/iot_garazs_vita.html

https://itcafe.hu/hir/nincs_akadalya_az_internetes_elozmenyek_ertekesite.html

Van azonban még tovább. Itt van pl. ez a sokak szerint zseniálisan szentelen reklám, amivel a mobilodat ráirányították egy olyan oldalra, ahol további információkat találhatnak a termékekről.

https://pcforum.hu/hirek/19411/androidos-eszkozok-millioit-hekkelte-meg-a-burger-king

Szóval azt lehet látni, hogy nem igazán tisztelik a felhasználót és eszközeit a cégek... Reklámokat nyomatnak rajta, átirányítgatják önhatalmúlag, lekapcsolják, lehülyézik, nem javítják... és még mindennek az elején vagyunk ha ebbe az irányba megyünk.

De van tovább is.

A Microsoft most pl. elhatározta, hogy nem köti többé az órára az embereknek, hogy miket tölt fel a gépére javítócsomag néven. Ezekkel rakta fel a megfigyelő cuccait a Windows 7-be is, de legalább értesülhettek azok akik ezt figyelik és kiszürhették annó. Na mostmár ez sincs. Nem fogod tudni mi ment fel a gépedre még sejtelmes szöveg mögé bújtatva sem értesítenek.

"A Microsoft a héten egy közel két évtizedes gyakorlatnak vetett véget - aminek a rendszergazdák és a gyakorlottabbak felhasználók jelentős része vélhetően nem fog örülni. Redmond ugyanis az ehavi foltcsomaghoz már nem adta ki azokat az ún. biztonsági értesítőket (security bulletins) amiben korábban összefoglalta, hogy az pontosan milyen hibákat is javított operációs rendszereiben, illetve más szoftvereiben."

"Bár a cég Security Update Guide oldalán továbbra is lehetőség van tájékozódni arról, hogy a cég pontosan milyen foltokat is adott ki, mostantól ezeket a felhasználóknak maguknak kell összevadászniuk dátum, szoftver vagy a CVE szám szerint."

https://pcforum.hu/hirek/19412/mostantol-nem-mondja-meg-a-microsoft-hogy-miket-javitott-a-windows-okban

Persze a cégek szemétségeinek vannak "mellékhatásai". Pl. hogy a vásárlók ezután nem kérnek a termékeikből. Persze a felhasználóknak is kötelessége kéne legyen, hogy kicsit a felszínnél jobban tájékozódik. Ha azonban a termék mellett döntött még mindig lehet "visszaút a jövőből" mint ahogy az IoT garázsvásárló is belátta, hogyez egy szemét, csak pénzkidobás ilyet venni, az iPhone-alkalmazás szemét, állandóan összeomlik…”.

Másik példa arra, hogy egyre jobban kihátrálnak az emberek a "jövőből".

https://pcforum.hu/hirek/19407/microsoft-windows-7-re-valtanak-vissza-windows-10-rol-az-emberek

"Bár azt, hogy a Windows 10-et kipróbáló webezők egy része - legalábbis látszólag - pár hónapnyi használat után elpártolt az új rendszertől és visszatért a Windows 7-re egyes statisztikákban már korábban is láttuk, most maga a Microsoft által is megerősítést nyert az első hallásra talán meglepő trend. Ugyanis Redmond a közelmúltban frissített saját számaiból is az derül ki, hogy csökkenni kezdett a Windows 10 és nőni a Windows 7 felhasználóinak aránya."

Lassan nem hagy más választást a Microsoft és muszály lesz Linuxra váltani.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6512434033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása