Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az Amazon leépíti a felhős osztályát, de az árfolyam szárnyal?

2024. április 17. - GABOR2

Érdekes, korábban amikor olyan híreket olvastam, hogy egy cég rosszul teljesít általában, de a felhős osztály szárnyal látszólag, ( igazából baromi alacsony bázis érték miatt ) valahogy a befektetőket talán sohase nyugtatta meg a hír, pedig próbálták őket agymosni, hogy a felhőé a jövő és nem is baj, hogy minden más épül le.

Most viszont egy olyan hír jött az Amazontól, hogy a felhős osztályt építik le jelentősen és... a befektetőket nem érdekli, az árfolyam szárnyalt. Pedig hát "a felhőé a jövő", de az Amazon leépíti őket??!

"Dolgozók százait küldi el az Amazon Web Services"

"Az Amazon tovább folytatja a leépítéseket, amely ezúttal az AWS-t érinti: több száz dolgozót küldenek el, az intézkedés pedig a sales, a marketing és a tech állásköröket is érinti.

Mindhárom területen néhány száz ember távozik a felhős ágazattól a hatékonyabb működés jegyében."

És a növekedés nem ilyen 1% volt, hanem több mint 5%... Nem tartották a befektetők rossz hírnek egyáltalán, vagy legalábbis semmi jelentőséget nem tulajdonítottak neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5018383533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.04.18. 00:43:57

Különben ez most nagy divat az USA-ban, a durván nyereséges cégeknél is, mint a számítógépes játékok fejlesztői, kirúgják az alkalmazottak egy részét, hogy a részvényesek kedvében járjanak. Persze ha a diverz naplopókat tennék ki nem is lenne baj, de nem erről van szó.

GABOR2 2024.04.20. 11:04:44

@Madarász Henrik: Igen csak az az osztály amiben a jövőt látját ami majd sok pénzt hoz meg szokta úszni...
süti beállítások módosítása