Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft nem kicsit optimista: MINDENKI-nek kell majd AI-jük... ez a terv

2024. január 17. - GABOR2

Ezek a hírek annyira fárasztóak... De végigmegyünk rajta.

Van valami ami nincs még egy éve, hogy létezik, igazából elfogadhatatlanul sok hibát vét, nincs talán két hónapja, hogy integrálva lett, ezen két hónap alatt már kukázták az eredeti nagy tervüket, de mégis a képedbe mondják, hogy azt várják, hogy a felhasználók 100%-a majd akarja. Nem, 99%, nem 90%... 100%. Áhhhhhh... A Microsoftnál ilyen állapotok uralkodnak, ilyen embereket alkalmaznak.

Hát igen, "a mesterséges intelligencia a felhőben lakik" koncepció van a Microsoftnál, tehát nem kéne meglepődnöm, hisz akkor felhősökről van szó igazából és a felhősök gondolkodnak végletekben.

Akkor... lássuk:

"Nagy durranás lehet a Microsoft AI-előfizetése"

Kulcsszó a címben: "lehet"

A kérdés az igazából, hogy ez mennyire valószínű...

"A fogyasztók és a kis cégek is vásárolhatnak előfizetéseket: havi 20 dollárba kerül majd a Copilot Pro."

Volt egy eredeti terv. Eszerint nagy cégeknek akarnak eladni, és minimum 300 főre kell megrendelni a "szolgáltatást". De úgy tűnik nem tolonganak a nagy cégek, alighanem simán megállapították, hogy nekik nem kell ez a szemét és hát... mostmár így a kis cégeknek is lehetőségük van az üzleti verziót megvenni... sőt normál embereknek is... bárkinek csak legyen már valaki olyan @@@@, hogy megvegye tőlük a szolgáltatást.

"A Microsoft azt mondja, hogy a fogyasztók és a kis cégek is vásárolhatnak majd olyan előfizetéseket, amelyek révén a Copilot AI-szolgáltatások szélesebb tárházához férnek hozzá. A vállalat ugyanis növelné az eladásait, nem csak a nagy cégekre fókuszálna."

És mi... ez a fókuszálás tartott... kevesebb mint két hónapig? Biztos nagy volt a siker...

"A szoftver üzleti verzióját nem csak azok vehetik meg, akik minimum 300 főre igénylik azt. Eddig volt az üzleti verzióknál ilyen kitétel."

"Tavaly érkezett meg az ilyenes AI Copilot a Bing keresőmotorhoz, most pedig hamarosan elindul a Copilot Pro, ami havi 20 dollárba kerül majd."

Szerintem ezek az emberek 100%, hogy nyiltan felhősök voltak nemrég:

"Elemzők szerint a Microsoft arra számít, hogy közel az összes üzleti ügyfele előfizet. Szakértők szerint nehéz elképzelni egy olyan céget, amely ne akarná megnézni, miről is szól ez az egész."

Szóval mindenki előfizet majd... oké, ezt jegyezzük meg és térjünk vissza rá. Lehet, hogy csak 100%-1 ember lesz aki előfizet. Vagy inkább szerintem... szinte senki. Alig várom az update-et erről.

Szerintem pár hét és jönnek a cikkek majd arról, hogy jaj de h@lyék és bizalmatlanok az emberek az AI iránt és hogy majd mindenki csődbe megy, mert végzetesen lemarad. Nya-nya-nya-nya-nya...

"A Microsoft támogatásával működő OpenAI egyébként közel egy évi indította el a havi 20 dollárba kerülő ChatGPT Plust. A Microsoft Copilot Pro a szakemberek szerint azért más, mert olyan alkalmazásokba integrálják, amiket az emberek minden nap használnak."

Ki ne akarna 20 dollárt kidobni minden hónapban az ablakon a semmiért?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9618305465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.01.18. 08:23:49

Eddig egész jól éltem nélküle.
Mármint a Chat GPT nélkül...

Kipróbáltam, hurrá...

GABOR2 2024.01.18. 13:44:32

@gigabursch: Kipróbáltad és alig várod, hogy havi 20 dollárt adjál érte? Persze ez csak a bevezető ár lenne.

gigabursch 2024.01.19. 08:48:59

@GABOR2:
Nem, nem fizetek érte.
Többre tartom a kézzel fogható szakirodalmat...

GABOR2 2024.01.19. 09:29:35

@gigabursch: Azt jól teszed, mert sohase tudni ezeknél az "AI-k"-nál , hogy mikor kezdenek el b@romságokat írni. Lehet a szöveg 90% jó, de valahol 10% baromság. Ez elfogadhatlan egy professzionális vállalatnál.

Koenigsberger 2024.01.29. 07:53:59

Gondolhatjuk, miért vannak ennyire rágerjedve: akkora adatszivattyú lenne, amit nem látott a föld. Sajnos garantált a fenti „mindenbe integrált lesz" megjegyzésből, hogy előbb-utóbb ennek a használatára is rákényszerítenek, ki se lehet majd lőni, mert sunyiban akkor is hallgatózni fog.

Ezzel az orwelli rémálommal szemben szimpatikusabbak a célirányos megoldások. Pl. ez egy remek fejlesztés: youtu.be/8idRUe-SlNA
Nem szakbarbár „sokszínű” gigacég csinálja, hanem poliglott csapat, akik ismerik a nyelvtanulás és -tanítás folyamatát.

Koenigsberger 2024.01.29. 08:04:12

Egyébként gyanítom, hogy Copilotot csempészik be, miután szántszándékkal alapvető funkciókat eltüntetnek a szoftverek új verzióiból. Pl. a Sharepoint alatt nincs fastruktúra. (Szerencsére böngészőből megoldható.)
Valamiféle Star Trek-világot képzelnek el, ahol te csak beszélgetsz a számítógéppel, az meg mindent megcsinál. Csak a Star Trekben nem naplózza minden lépésedet egy arctalan gigacég.

GABOR2 2024.01.30. 02:33:59

@Koenigsberger: Pénzszivattyú. A felhő AI ruhába bújtatva, máris nagyon drágán. De annyira türelmetlenek, annyira félkészen adják ki, hogy megágyaznak egyből a bukásnak. Őszintén... lehet nem bíznak abba, hogy valaha meg tudják csinálni olyanra, hogy ne hibázzon nagyokat, hisz igazából ez nem AI, nem gondolkodik.
süti beállítások módosítása