Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A fiúk nagyon sietnek, pedig elvileg még tartana a társadalmi egyeztetés ( digitális állampolgárság )

2023. november 14. - GABOR2

Tegnap írtam egy cikket ezzel a címmel: 

"Derült égből digitális állam; minden lerendezve, most kérjük ki a véleményed"

Nemrég kiderült, hogy Rogán Antalék "társadalmi egyezetésre" küldik a "digitális állampolgárságról" szóló törvényjavaslatukat.

Meglehetősen szkeptikus voltam, hogy valóban érdekli őket az emberek véleménye, mivel egy három lépésből álló konkrét programmjuk volt arra, hogy "mi lesz" a következő években és nagyon lelkesek voltak. És persze csak a szép és csak a jó hangzott el a digitális állampolgárságról. Ennek ellenére csak emiatt csináltam egy új emailt és elküldtem a véleményem.

A honlapon ami mutatja, hogy miről lehet véleményt mondani és hova kell küldeni azt, azt a tájékoztatást kapjuk, hogy egy heted van beküldeni a véleményed. És szombattól lehetett, nov. 11.-től. Ma nov. 14 van, kedd. Milyen hír fogad ma:

"Még kedden benyújtják a digitális állampolgárságról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, és ennek számos gazdasági vetülete van - mondta Rogán Antal keddi éves meghallgatásán a gazdasági bizottság előtt."

"Rogán Antal elárulta, miben segíti a gazdaságot a digitális állampolgárság bevezetése"

 

Magyarán még a látszatra se adnak, hogy érdekli őket az állampolgárok véleménye. Még az egy hetet se várják ki és még ma benyújtják a törvényjavaslatot.

De az is kiderül, hogy kell alkotmánymódosítás is, azt meg majd jövőhéten küldik be. Addig "biztos" feldolgozzák mind az állampolgári javaslatokat és "fair" módon adnak esélyt annak, hogy valami változzon a beküldők véleménye miatt.

"A digitális állampolgárság használatához szükséges azonosításhoz szükséges lesz az alaptörvény-módosítása is. Az utóbbit várhatóan a jövő héten terjesztik be az Országgyűlésnek - tette hozzá."

Szóval hogy mondjam... én nem vártam semmit ettől a bizonyos társadalmi egyeztetéstől... és mégis csalódtam.

Most is csak a szépről és jóról volt szó: "Mindennek a gazdasági jelentősége ott van, hogy a digitális ügyintézés hatékonyságnöveléssel és a költségek csökkenésével jár majd. "

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8618258439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2023.11.14. 12:39:31

Lehet miután olvasták a véleményem azt mondták... " Sietnünk kell, nem várhatjuk meg az egy hetet, még ma meg kell ezt csinálni". : - )

Deansdale 2023.11.14. 12:54:59

Azt tökéletesen értem, hogy a program meg lett mondva nekik fölülről, és végre kell hajtani - az inkompetencia és a hülyeség ott kezdődik, hogy úgy tesznek mintha meg akarnák erről szavaztatni a népet, és közben kicsúsznak a háttérhatalmi határidőből...

GABOR2 2023.11.14. 13:19:53

@Deansdale: Szerintem azt hitték, hogy ezért az ötletükért úgyis mindenki csak rajongani fog. Hisz van egy csomó más javaslat amit nem lehet véleményezni.
süti beállítások módosítása