Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy aprócska hír, egy nagyon súlyos dologról

2024. május 07. - GABOR2

Egy szinte egy bekezdésnyi hírecske jelent meg arról, hogy állítólag egyenlen biztonsági rendszer hibája elég volt arra hogy... figyelem: globális szinten lehessen kormányok rendszereibe betörni.

"Átjutottak a Ciscón, betörtek a kormányok hálózataiba"

"A Cisco azt mondja, hogy a hackerek átjutottak a biztonsági eszközein, és a kormányok hálózatain keresztül kémkedtek, az ügy globális kiterjedésű."

"A Cisco közölte: hackerek jutottak át egyes biztonsági eszközein, így pedig globális szinten tudtak betörni a kormányzatok hálózataiba, és kémkedni.

A Cisco szerint a számos eltérő digitális védelmi megoldást egybe építő Adaptive Security Appliances korábban ismeretlen sérülékenységeit aknázták ki az UAT4356 nevű csoport hackerei, akik kifinomult módszerekkel dolgoznak és állami támogatást élveznek. A Cisco vizsgálata szerint világszinten kémkedtek kormányzatok hálózataiban."

És megint egy csoda biztonsági eszköz mondott csődött, ami valahogy "egybeépít eltérő digiális védelmi megoldásokat", meg adaptív meg minden... Pont ez az egybeépítés okozta úgy tűnik, hogy a diverzitás nem lett az erősségük, hiába voltak különböző megoldások mind semlegesítve lett.

"További részleteket nem közölnek, de azt mondják, hogy bizonyítékot találtak arra, hogy a Microsoft és más cégek hálózatai eszközeit támadják a hackerek."

És a végére talán megnyugtatásnak szánták, de minek:

"Az amerikai CISA szerint nincs rá bizonyíték, hogy az USA kormányzati hálózatát az ügy érintené."

Talán azért, mert ők maguk voltak a támadók. De ha nem is... Arra sincs bizonyíték, hogy nem érinti őket és a bizonyíték hiánya nem azt jelenti, hogy nem érinti őket. Tehát ezzel kit akartak megnyugatatni? Miért hagyták volna ki pont az USA-t?

Ezért is jó a digitális állam... az egész világ után kémkedhetsz, amikor meg háborúra kerül a sor összeomlaszthatod. Csakhogy ez nem a lakosság érdeke, az állam feladata pedig a túlélés biztosítása lenne, nem a kényelem hajszolása...

Nem is érdemel ez az apróság több figyelmet, menjünk tovább...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9918398857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása