Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Náci tempo a felhősöknél: Kidobnád a felhőt? Nem teheted. Előbb szépen írsz nekünk egy fogalmazást arról, hogy miért nem kell

2023. november 13. - GABOR2

Ez is mutatja, hogy mennyire szeretik az emberek a felhőt.

 

A felhősök most az találták ki a Microsoftnál, hogy addig nem zárhatod be a felhőre való átállásra... bíztató reklámjukat, amíg  egy fogalmazást nem írsz róla, hogy miért nem szereted a felhőt...

"Nem engedi bezárni a Microsoft a OneDrive-ot, amíg el nem mondjuk neki, hogy miért (nem) akarjuk"

"Bár a Microsoft a Windows-ba integrált felhős tárhely-szolgáltatása, a OneDrive kétségtelenül kínálhat előnyöket is az átlagfelhasználók számára, sokan mégis idegenkednek tőle, és bezárják, illetve letiltják, amint meglátják, hogy fut. Mostantól azonban ez nem fog olyan könnyen menni nekik - a szoftver ugyanis legújabb verziójában egyszerűen nem hajlandó kilépni, amíg el nem magyarázzuk neki részletesen, hogy miért is nem kérünk belőle most."

WWWWWTTTTTFFFFFF...

Meddig lehet még süllyedni?

És mindemellett még van, hogy megpróbálják elmagyarázni, hogy a felhőt mindenki szereti, csak épp te vagy akinek nem kell, szégyeld magad. A valóság meg... ez.

De amúgy ez a dolog már annyira kiverte a biztosítékot, hogy a felhasználók visszavágtak... picit kár, én elküldtem volna néhány cikkemet mint választ nekik...

"Visszavonulót fúj a OneDrive bezárásának akadályozása ügyében a Microsoft"

"a kilépés ilyen módon történő akadályozása komoly felháborodást váltott ki a felhasználókból, illetve a szaksajtóból is - és a Microsoft vélhetően ennek hatására döntött úgy, hogy inkább visszavonja ezt a "fejlesztést" a szoftverből. Így egy pénteken közzétett újabb frissítésben eltávolította az inkriminált dialógus abból, és így mostantól ismét viszonylag egyszerűen ki lehet lépni a OneDrive-ból - anélkül, hogy ehhez magyarázkodniuk kellene a felhasználóknak."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr418258053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mckmester 2023.11.14. 18:56:06

A lorem ipsum amúgy kiváló magyarázat. Pont fedi azt amit erről tudniuk kell. :-)

Koenigsberger 2023.11.15. 20:24:21

Aztaq... Akkor ezért volt nekem is egy furcsa üzenet, hogy TÉNYLEG ki akar lépni? BIZTOS, hm, de igazán? Valami hasonló.

A legjobb: másik gépre akartam szinkronizálni fájlokat (ugye valójában ez lenne az egyetlen értelme a „felhőnek"). Utána annak rendje-módja szerint kilőttem ezt a szart a boot menüből is, mert ugye oda is beírja magát, de nekem ne éljen önálló életet. Egy hét múlva nyitnék meg egy pdf-et, nem akar megnyílni. Mondom, mi a f...? Aztán kis kísérlezezés után rájöttem, hogy már le se tölti az új gépre a fájlokat, mert úgy gondolja a Onedrive, hogy ő majd fut állandóan, a cuccaid meg lebegnek a kibertérben. A jó anyukájukat, azt. Ugye az a fülszöveg ehhez, hogy „helyet spórolhatsz a nem használt fájlokkal".
süti beállítások módosítása