Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

"Pinky promise" az Amazon felhőjétől, hogy náluk nyugodtan tárolhatják az EU-s kormányzati adatokat

2023. október 30. - GABOR2

Pinky promise, becsszó, hogy az Amazonnál nyugodtan lehet majd tárolni EU-s kormányzati titkokat. Semmit se jelent, hogy egy USA cég, aminek adataiba az USA hatósága belenézhet, és bár tudjuk, hogy az USA titkosszolgálata gazdasági kémkedést folytat még saját szövetségesei ellen is... valahogy most úgy csinálunk mintha mindezek nem tudnánk.

Hát minek is kéne egy olyan miniszervezetnek mint az EU saját infrastruktúra bármiben? Most is láthatjuk a vezetői milyen jó szövetségesek, saját népük jólétét is beáldozzák a közös(?) célért. Bár ezerszer elmondják, hogy a mostani században az információ legfontosabb vagyon, miért is kéne nem átadni annak, akiről már tudjuk, hogy kémked ellenünk?

"EU-s kormányfelhőt indít az Amazon"

"A kormányzatok és a kiemelt ügyfelek számára elindítja a független európai felhőt az Amazon Web Services. Kiderült az is, hogy az EU-ban több mint 181 millió ügyfelük és 150 ezer dolgozójuk van."

"A független felhő EU-s szervereken tárolja az adatokat, amikhez csak EU-s AWS-dolgozók férnek hozzá a műveletek és a támogatás kapcsán is."

Pinky promise ti kurv@ hülyék. ;- )

"Erre pedig nagy szükség is lehet, a Leonardo védelmi cég is épp most jelezte, hogy a jövő egyik kulcskérdése, hogy az EU-s országoknak lesz-e kormányzati irányítású felhője az érzékeny adatok tárolásához."

A jövő egyik kulcskérdése ez... de miért? Semmi jó nem származik Európának belőle. Valószínű nem is akarnak ilyet nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2518246877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása